8/5/10

Οι ύποπτοι για την φωτιά στην Marfin


Πενθεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ

Μοιραία ήταν η δοκιμή της αστυνομικής μοτοσυκλέτας για τον ειδικό φρουρό Γιάννη Δαλαρούγκα.Ο 23χρονος στις 4 το απόγευμα κινούμενος στην Αττική οδό και με κατεύθυνση την λεωφόρο Κατεχάκη έχασε τον έλενχο της μοτοσυκλέτας και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχείο.Δυστυχώς πριν προλάβει να εισαχθεί στο χειρουργείο έχασε την μάχη με τη ζωή.Ο 23χρονος είχε αποσπαστεί για να επανθρώσει την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Εκτέλεσαν οδηγό στην Λ.Σουνίου

Οδηγός ηλικίας περίπου 40 ετών βρέθηκε θανάσιμα πυροβολημένος μέσα στο αυτοκίνητο του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.Το όχημα ήταν σε υπαίθριο πάρκινγκ επι της λεωφόρου Σουνίου λίγο μετά την Τρύπα του Καραμανλή.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός είχε ραντεβού με τον άγνωστο άνδρα που έγινε και ο δολοφόνος του.

Σκούπα για ναρκωτικά







Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α. Δ. Κυκλάδων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης αξιοποιώντας πληροφορίες για δράση ατόμων που καλλιεργούσαν και διοχέτευαν στην περιοχή της Σύρου, ινδική κάνναβη , πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και με την χρήση εκπαιδευμένου σκύλου της Υπηρεσίας , από πρωινές έως βραδινές ώρες της 6-5-2010 κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) ημεδαποί, μόνιμοι κάτοικοι Σύρου. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν παραβάσεις του Νόμου Περί Ναρκωτικών και του Νόμου Περί Όπλων.
Ειδικότερα ύστερα από στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και κατ’ οίκον έρευνες, συνελήφθησαν οι παρακάτω :
· Ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, εμπορία ναρκωτικών και κατοχή όπλου.
· Μία γυναίκα ηλικίας 42 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.
· Ένας άνδρας ηλικίας 51 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
· Μία γυναίκα ηλικίας 45 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
· Ένας άνδρας ηλικίας 48 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και
· Ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στα πλαίσια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία σε βάρος και ενός ακόμη ημεδαπού, ηλικίας 31 ετών, επίσης κάτοικου Σύρου, για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (ινδικής κάνναβης), ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.
Επίσης στα πλαίσια της προανάκρισης, κατασχέθηκαν συνολικά:
· 428 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, διαφόρων μεγεθών, ώστε να υπάρχει συνέχεια κατά την συγκομιδή στο στάδιο της ωρίμανσής τους.
· 4500 σπόροι ινδικής κάνναβης, διαχωρισμένοι ως προς την ποιότητα των φυτών που θα καλλιεργούσαν.
· 153, 8 γραμμάρια ινδικής κάνναβης (χασίς) .
· Ένα κυνηγετικό όπλο FLOBERT και 48 φυσίγγια.
· Δύο ζυγαριές ακριβείας και
· Μία συσκευασία περιέχουσα κοσμήματα χρυσά και φο μπιζού, τα οποία προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Οι ανωτέρω συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Η δραστηριότητα των αρμόδιων Υπηρεσιών μας στον τομέα της καταπολέμησης της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Ζευγάρι στις κλοπές

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν την 06-05-2010 και ώρα 14.30 στην περιοχή Παραλίας Αυλίδας-Ευβοίας, ένας 36 χρονος και μία 31 χρονη, και οι δύο ημεδαποί, διότι σε έρευνα που ενεργήθηκε στο σπίτι που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δέκα(10) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 13-27 cm.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,2 gr και ένα (1) δισκίο HIPNOSTEDON του ενός (1) mg
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 10/11/2009 μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 06-05-2010, διέπραξαν στην παραπάνω περιοχή τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις, και ειδικότερα:
- Τρείς-3- σε καταστήματα ( mini market,πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων) και μία σε σπίτι της περιοχής, από τα οποία αφήρεσαν αντικείμενα και χρήματα συνολικού ύψους δύο χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (2.750€) ευρώ.
- Απόπειρα διάρρηξης οικίας , στην οποία δεν κατάφεραν να εισέλθουν.
Οι παραπάνω οδηγήθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

Απαγωγή απο "μαιμού" αστυνομικούς

Την 23.00 ώρα της 04-05-2010, στην Πλατεία Αττικής στην Αθήνα, τέσσερα (4) άτομα, άγνωστων στοιχείων ταυτότητας προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και προφασιζόμενοι ότι ενεργούσαν ελέγχους, πλησίασαν 44 χρονο υπήκοο Αφγανιστάν που περιφερόταν στην περιοχή, τον απήγαγαν και με την απειλή όπλου, αφού τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον φίμωσαν, τον οδήγησαν σε σπίτι στην Παραλία Αυλίδας, απαιτώντας να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000,00 €) ευρώ για να τον απελευθερώσουν.
Ο 44 χρονος κατάφερε να ανακτήσει την ελευθερία του και να καταγγείλει το γεγονός στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, άνδρες του οποίου, ύστερα από υπόδειξη του 44 χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στην οικία που αυτός κρατείτο και συνέλαβαν δύο-2- από τους τέσσερις δράστες της απαγωγής που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτή, έναν 37 χρονο υπήκοο Τουρκίας και ένα 28 χρονο υπήκοο Ιράν.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εύχρηστο πιστόλι πλήρες φυσιγγίων, κλειδιά χειροπεδών και μια μπλούζα που έφερε το εντυπωμένη τη λέξη POLICE .
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο-2- συνεργοί τους.

Σπείρα στα χέρια της αστυνομίας

Βραδινές ώρες της 6-5-2010, στο κέντρο της Αθήνας, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοος Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση».
Οι ανωτέρω δράστες μαζί με τέσσερις (4) άλλους ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.
Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος στην οδό Μενάνδρου.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, τρυπάνια, τροχοί και άλλα αντικείμενα.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο διέπραξαν:
Σαράντα επτά (47) διαρρήξεις οχημάτων.
Εννέα (9) ληστείες σε βάρος πεζών.
Μία (1) διάρρηξη γραφείου.

Επίσης πρωινές ώρες της 6-5-2010, στη Πετρούπολη, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 26 ετών, κατηγορούμενος για «ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση».»
Ειδικότερα ο ανωτέρω, μαζί με τρείς (3) άλλους συνεργούς του, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην Πετρούπολη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και μετά από καταδίωξη συνελήφθη ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τετράμηνο στις περιοχές της Πετρούπολης και Περιστερίου είχε διαπράξει:
Είκοσι (20) διαρρήξεις-κλοπές οικιών.
Μία (1) ληστεία σε βάρος πεζής.
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 120.000 Ευρώ περίπου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υ.Α.Δ.Α.

Η ζήλεια της θόλωσε το μυαλό

Με το αίμα του συντρόφου της έγραψε τον επίλογο της ερωτικής τους σχέσης μία 20χρονη γυναίκα από τη Ζάκυνθο, που συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές.Σύμφωνα με το τμήμα Ασφαλείας η νεαρή γυναίκα θολωμένη από τη ζήλια μετέβη στο σπίτι του 35χρονου αγαπημένου της, στην περιοχή του Αγίου Λέοντα, στον Λαγανά, και του ζήτησε εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν ήθελε πια να συνεχίσει τη σχέση τους.Ανάμεσα στο ζευγάρι ξέσπασε άγριος καβγάς, καθώς ο 35χρονος προσπάθησε να τη διώξει από το σπίτι του, αλλά εκείνη επέμενε να μάθει τους λόγους του χωρισμού τους. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εκείνος της αποκάλυψε ότι δεν ήταν πια ερωτευμένος μαζί της, η 20χρονη άρπαξε μία κυνηγετική καραμπίνα και τον πυροβόλησε αρκετές φορές. Ο άντρας έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα, ενώ η 20χρονη πιστεύοντας ότι τον σκότωσε άρπαξε έναν χαρτοκόπτη και αυτοτραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι της, θέλοντας είτε να τιμωρήσει τον εαυτό της για το κακό που έγινε είτε να βάλει τέλος στη ζωή της. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές και τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, άνδρες της οποίας και μετέβησαν στο σημείο. Αμέσως ο 35χρονος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς τα σκάγια από την καραμπίνα τον έπληξαν κυρίως στα άνω και κάτω άκρα, καθώς και στον θώρακα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η πρώην αγαπημένη του προκειμένου οι γιατροί να περιποιηθούν τα επιπόλαια τραύματά της. Αμέσως μετά οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε την πράξη της. Οπως ισχυρίστηκε το μυαλό της θόλωσε όταν της ανακοίνωσε τον οριστικό τους χωρισμό, καθώς η ίδια τον αγαπούσε υπερβολικά. Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Espressonews.gr

Ανήλικοι με όπλο ενα ξυραφάκι

Τρεις ανήλικοι, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, κάτοικοι Μεγαλόπολης, φέρονται ως οι δράστες της επίθεσης, πριν λίγες ημέρες στη Μεγαλόπολη, σε βάρος 15χρονου μαθητή, από τον οποίο απέσπασαν 40 ευρώ. Σύμφωνα με τον μαθητή, καθώς πήγαινε στο σχολείο του, τού επιτέθηκαν με ξυράφι τρία άτομα, του προκάλεσαν εκδορά στο χέρι και αφαίρεσαν τα χρήματα, που είχε στην τσέπη του. Μετά την καταγγελία του παθόντα στο ΑΤ Μεγαλόπολης, αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα και από τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν, οδηγήθηκαν στους συγκεκριμένους ανηλίκους. Ήδη, σχηματίζεται δικογραφία και οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης.

2.500,00 euro το "κεφάλι"

Από αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών υπηκόων Ιράκ. Συγκεκριμένα την 07-05-2010 και ώρα 03.30΄στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, στερούμενοι ισχυρών ταξιδιωτικών εγγράφων, να μεταφέρουν από κοινού με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα δέκα (10) λαθρομετανάστες υπηκόους Ιράκ που συνόδευαν τρία (3) ανήλικα.
Οι ανωτέρω ανέμεναν σε ερημικό σημείο σε απόσταση εννέα (9) χιλιομέτρων από το Λιμάνι με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει και αφού συνεργάτης τους θα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, προς αποφυγή ενδελεχούς ελέγχου. Τελικός προορισμός τους ήταν η Γερμανία.
Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά Ολλανδικά Διαβατήρια, στα οποία είχαν επικολληθεί φωτογραφίες τους από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Επίσης οι δύο οδηγοί κατείχαν και επέδειξαν πλαστές Ολλανδικές άδειες ικανότητος οδηγήσεως.
Για κάθε μεταφερόμενος θα καταβάλλονταν το χρηματικό ποσό των 2.500 ΕΥΡΩ από συγγενικό τους πρόσωπο στην χώρα τους, μετά την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Ανήλικοι μπουκαδόροι



Πρωινές ώρες της 03-05-2010, στο Αιγάλεω από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Α΄Τ.Α. Αιγάλεω, συνελήφθησαν δύο (2) ανήλικοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 15 και 16 ετών ,κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί αλλοδαπών» .
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο οκτάμηνο διέπραξαν στις περιοχές Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου είκοσι επτά (27) κλοπές-διαρρήξεις οικιών από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Α΄Τ.Α. Αιγάλεω.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ σε βάρος του 15χρονου εκκρεμούσε απόφαση Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Πιάστηκε τσαντάκιας

Μεσημβρινές ώρες της 5-5-2010, στον Άγιο Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 33 ετών, για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
Ο ανωτέρω συνελήφθη στο χώρο της λαϊκής αγοράς, στην οδό Φυλής την ώρα που αφαιρούσε αντικείμενα, από το εσωτερικό τσάντας, που προηγουμένως είχε σκίσει με πτυσσόμενο στιλέτο που κρατούσε στο χέρι του, γυναίκας Αστυνομικού.
Ο κατηγορούμενος, από κοινού με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, δραστηριοποιούνταν σε χώρους λαϊκών αγορών και εντός λεωφορείων και τρόλεϊ, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με σκοπό την αφαίρεση από ανυποψίαστους πολίτες αντικειμένων, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό του πλήθους.
Από την μέχρι στιγμής, προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει διαπράξει δεκατέσσερις (14) κλοπές με αυτή τη μέθοδο.
Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πτυσσόμενα στιλέτα και μία (1) λεπίδα ξυραφιού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την 6-5-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

7/5/10

Κύπριος ομολόγησε δολοφονία

Με διαδικασία εξπρές οδηγήθηκε το απόγευμα απο τη Λαμία στην Αθήνα Κύπριος επιχειρηματίας, που ομολόγησε πως την περασμένη Τετάρτη, σκότωσε με όπλο τον συνέταιρό του Αντώνη Βασιλείου και έχει τοποθετήσει το πτώμα στο πορτ παγκάζ, του αυτοκινήτου του θύματος. Ο Κύπριος υπέδειξε μάλιστα και το σημείο στη Ραφήνα όπου είχε κρύψει το Ι.Χ του συνεταίρου του. Το περίεργο είναι πως ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στο Αστυνομικό Τμήμα της Σπερχιάδας, ενώ φθάνοντας στην Αθήνα και ανακρινόμενος απο τους αστυνομικούς υποστήριξε πως το έγκλημα έγινε στο Φάληρο και οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.

Σε ρόλο διακινητή 16χρονα παιδιά

Aνήλικο αγόρι και κορίτσι αντιμετωπίζουν τη βαριά κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, συνελήφθησαν τρία Ελληνόπουλα [δύο (02) αγόρια και ένα (01) κορίτσι], ηλικίας 21, 16 και 16 ετών. Ειδικότερα, ο 21χρονος παρέλαβε από το Κ.Τ.Ε.Λ. Ορεστιάδας δέμα, περιέχον ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συσκευασμένη σε 13 πλαστικές συσκευασίες, συνολικού βάρους (143) γραμμαρίων, που απεστάλη σ’ αυτόν από άγνωστο αποστολέα και ακολούθως το παρέδωσε στους ανήλικους για να διαθέσουν τη ναρκωτική ουσία. Η παραπάνω ναρκωτική ουσία, 24 αεροστεγή πλαστικά σακουλάκια, το χρηματικό ποσό των 635 €, που βρέθηκε στην κατοχή του ανηλίκου καθώς και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

O ιερέας της Υπάτης











Αρχαιοκάπηλος ο παπάς

Τα ξημερώματα στην Υπάτη Φθιώτιδας, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./ Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας συνελήφθη 68χρονος ιερέας κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».
Σε έρευνα στην οικία του ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως παρανόμως κατεχόμενα, ογδόντα έξι (86) αντικείμενα ( μαρμάρινες πλάκες, αρχιτεκτονικά μέλη, λίθινοι δομοί, πήλινοι πλίνθοι, εικόνες Αγίων κ.λπ.) που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».

Συνεργός του Σεϊσίδη ο "Οπλοφόρος με το Σομπρέρο"

Το DNA του A.Σ ταυτοποιήθηκε με την επίθεση που είχε γίνει στις 10 του περασμένου Ιουλίου, κατά κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Τότε άγνωστος άνδρας φορώντας ένα "σομπρέρο" στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63 είχε πυροβολήσει με πιστόλι μια φορά. Η βολίδα βρήκε την κλούβα στο πλέγμα. Κατά την καταδίωξη που επακολούθησε ο δράστης πυροβόλισε στην οδό Δερβενίων τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Σε μάσκα που πέταξε στο σημείο ο οπλοφόρος, εντοπίστηκε γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που ανιχνεύτηκε στο πορτοφόλι του A.Σ κατά τη σύλληψη του στο Γκάζι. Το βράδυ όπου συνελήφθη και ο καταζητούμενος "Ληστής με τα Μαύρα" Συμεών Σεϊσίδης, στενός φίλος του 34χρονου.

6/5/10

Ληστές έριξαν στο ψαχνό

Στις 10 το πρωί στο Ζευγολατιό Κορινθίας, δυο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους (φορώντας κουκούλες) εισήλθαν στο υποκατάστημα των Ε.Λ.Τ.Α. και με την απειλή όπλων τύπου KALASHNIKOV , αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας CITROEN C 3 χρώματος ασημί, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του στην περιοχή της Αττικής και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα Ε.Λ.Τ.Α. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων για τη σύλληψη των δραστών, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Κοντόσταβλου - Κουτσοποδίου από τους Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κορίνθου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας SKODA OCTAVIA , χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και θεωρήθηκε ύποπτο. Ακολούθησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιβαίνοντες σταμάτησαν το όχημα και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρείς αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Μετά από αναζητήσεις το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε πάροδο χωμάτινου δρόμου της επαρχιακής οδού Νεμέας – Αηδονίου. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ επακολούθησαν εκτεταμένες κινητοποιήσεις Αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψή τους, η οποία εξακολουθεί να συνεχίζεται.

Ο απολογισμός

Οι φθορές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις και οχήματα κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας είναι οι ακόλουθες:

  • 28 καταστήματα (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων, ρίψη μολότοφ σε 3)
  • 12 κτίρια γραφείων (εξωτερικές φθορές, εμπρησμός σε 2)
  • 10 καταστήματα τραπεζών (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων και ρολών, εμπρησμός σε 1)
  • 2 ΑΤΜ τραπεζών
  • 3 ξενοδοχεία (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων, ρίψη μολότοφ σε 2)
  • 1 αναψυκτήριο (εμπρησμός)
  • 1 Ιερός Ναός (θραύση εισόδου)
  • 6 οχήματα (εμπρησμός σε 3 )
  • 1 όχημα ( van ) τηλεοπτικού συνεργείου (εμπρησμός)
  • 6 στέγαστρα στάσεων
  • 3 φωτεινοί σηματοδότες
  • 2 είσοδοι σταθμών του Μετρό
  • 18 κάδοι απορριμμάτων

Ο απολογισμός

Οι φθορές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις και οχήματα κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας είναι οι ακόλουθες:

  • 28 καταστήματα (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων, ρίψη μολότοφ σε 3)
  • 12 κτίρια γραφείων (εξωτερικές φθορές, εμπρησμός σε 2)
  • 10 καταστήματα τραπεζών (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων και ρολών, εμπρησμός σε 1)
  • 2 ΑΤΜ τραπεζών
  • 3 ξενοδοχεία (θραύση- ραγίσματα υαλοπινάκων, ρίψη μολότοφ σε 2)
  • 1 αναψυκτήριο (εμπρησμός)
  • 1 Ιερός Ναός (θραύση εισόδου)
  • 6 οχήματα (εμπρησμός σε 3 )
  • 1 όχημα ( van ) τηλεοπτικού συνεργείου (εμπρησμός)
  • 6 στέγαστρα στάσεων
  • 3 φωτεινοί σηματοδότες
  • 2 είσοδοι σταθμών του Μετρό
  • 18 κάδοι απορριμμάτων

...Πλήρωσε για τη μεταβίβαση

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα σχετικές πληροφορίες, συνέλαβαν στην Πάτρα έναν 51χρονο, Υπάλληλο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ν.Α. Αχαΐας, διότι κατελήφθη να παραλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από Αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος, προκειμένου να περαιωθεί άμεσα υπόθεσή του για μεταβίβαση αυτοκινήτου.

Γυναίκα υπουργός μεταμφιέστηκε

Γυναίκα υπουργός της κυβέρνησης -σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του Crimes on air- φέρεται ότι χθες μεταμφιέστηκε για να μεταφερθεί στη βουλή όπου και θα γινόταν η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο σε θέματα παιδείας. H γυναίκα εγκατέλειψε το υπουργικό της αυτοκίνητο και την πολυμελή συνοδεία της, φόρεσε κράνος και σπορ τζάκετ για να μην είναι αναγνωρίσιμη, καβάλησε τη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε με πολιτικά ο αστυνομικός φρουρός της και έτσι πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου. Η υπουργός μάλιστα σκαρφίστηκε η ίδια αυτήν τη μεταμφίεση για να μεταβεί στη βουλή, καθώς απο το σημείο όπου βρισκόταν νωρίτερα, έπρεπε υποχρεωτικά να διασχίσει το κέντρο της Αθήνας, όπου ήδη είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια.

Ασφυκτικός θάνατος

Απεγνωσμένη προσπάθεια κατέβαλε για να γλυτώσειμια απο τις δυο τραγικές γυναίκες που χθες έχασαν τη ζωή τους στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου 23 το οποίο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Η γυναίκα μπόρεσε και σύρθηκε μέχρι το μπαλκόνι αλλά τελικά και εκεί την έπνιξαν οι καπνοί και πέθανε απο ασφυξία. Όπως ανέφερε στην αυτοψία που έκανε ο Φίλιππος Κοτσαύτης προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, η δεύτερη υπάλληλος βρέθηκε στα γραφεία του 3ου ορόφου, ενώ ο συνάδελφός τους Επαμεινώντας Τσάκαλης βρέθηκε στις σκάλες ανάμεσα απο τον 3ο και 2ο όροφο.

5/5/10

Ο Σεϊσίδης είχε ταυτότητα




Γράφει ο βασίλης χήτος


Αγνώριστος είναι ο Συμεών Σεϊσίδης στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πριν απο τα μεσάνυχτα. Η εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με τον αναρχικό, με τα λεπτά χαρακτηριστικά του προσώπου. Σήμερα ο 34χρονος είναι με μούσι αλλά ευτραφής και θυμίζει περισσότερο Αμερικανό κακοποιό του Χάρλεμ, παρά "αντάρτη της πόλης" των Αθηνών. Ο Σ. Σεϊσίδης πάντως ήταν ... απρόσεκτος αφού σε δυο ενέργειες που πραγματοποίησε, είχε την κακιά συνήθεια να πετά την κουκούλα του, κατά τη διαφυγή του. Αυτό συννέβη πρώτα στη ληστεία στην Εθνική τράπεζα της Σόλωνος στις 16-1-06 όπου συνελήφθη ο σύντροφός του Γιάννης Δημητράκης, καθώς επίσης και κατά την αφαίρεση οπλισμού [17-4-07] απο τον σκοπό του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου. Ο Σεϊσίδης φεύγοντας με τα λάφυρα του αστυνομικού πέταξε σε ρέμα της Γλυφάδας τον σκούφο του, στο ύψος της οδού Καλυψούς 2. Το DNA του "αντάρτη της πόλης" και απο τους δυο σκούφους, ταυτίστηκε με γενετικό υλικό, που βρέθηκε σήμερα στα ρούχα του 34χρονου. Άγνωστο βέβαια παραμένει αν ο Σεϊσίδης άφηνε συνειδητά την ταυτότητα του και δεν ήταν και τόσο ... ερασιτέχνης.

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με συμβάντα

Kατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων, που είχαν παρεισφρήσει σε διάφορα σημεία κατά μήκος των πορειών, εξαπέλυσαν ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτίρια, καθώς και εμπρησμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών συνανθρώπων μας.
Ειδικότερα:
· Επιτέθηκαν διαδοχικά και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που περιφρουρούσαν το Κοινοβούλιο, επιχειρώντας να εισέλθουν στον υπερυψωμένο προαύλιο χώρο. Οι ομάδες απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση δακρυγόνων.
· Την 14.03 ώρα, ομάδα ατόμων, με σφυριά και πέτρες, έσπασε την τζαμαρία του υποκαταστήματος της MARFIN BANK , επί της οδού Σταδίου 23, και έριξε στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ προκαλώντας μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στο ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι και να χάσουν τη ζωή τους, από ασφυξία, τρεις υπάλληλοι της Τράπεζας.
· Επιπλέον, άγνωστα άτομα προκάλεσαν εμπρησμό σε ξύλινο περίπτερο στην είσοδο του Ζαππείου, επί της οδού Αμαλίας, καθώς επίσης και σε κτίριο της Νομαρχίας στη Λεωφόρο Συγγρού 15, σε κτίριο της Υπηρεσίας Τελωνειακών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40 και σε κτίριο που στεγάζονται ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Λεωφόρο Συγγρού 1. Ζημιές υπέστη επίσης από πυρκαγιά, ένα πυροσβεστικό όχημα, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
· Επίσης, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, στις πλατείες Συντάγματος και Κοραή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, άτομα προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν είκοσι εννιά (29) αστυνομικοί.
Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί συνολικά εβδομήντα (70) άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί εικοσιπέντε (25) για διάφορα αδικήματα (επιθέσεις κατά αστυνομικών, πρόκληση φθορών, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ.). Από τους συλληφθέντες τρία (3) άτομα κατελήφθησαν να έχουν αφαιρέσει είδη από κατάστημα, στο οποίο νωρίτερα είχαν προκαλέσει φθορές, ενώ άλλα δέκα (10) άτομα συνελήφθησαν μετά από έλεγχο, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα σε οίκημα το οποίο είχαν καταλάβει παράνομα επί της οδού Ζαΐμη.

Εργαστηριακά αποτελέσματα βιολογικού υλικού του συλληφθέντα Συμεών Σεϊσίδη



Σε συνέχεια του από 04.05.10 Δελτίου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ανακοινώνεται ότι, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε βιολογικό υλικό που εντοπίσθηκε σε ενδύματα (πουκάμισο, παντελόνι τζιν) και ζεύγος υποδημάτων του Συμεών Σεϊσίδη, ύστερα από την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικού της Άμεσης Δράσης στον Κεραμεικό, την 21.20 ώρα της 03 Μαΐου 2010, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος του εν λόγω βιολογικού υλικού ταυτίζεται με :
Το γενετικό τύπο βιολογικού υλικού που εντοπίσθηκε σε κουκούλα, μαύρου χρώματος, η οποία βρέθηκε σε ληστεία που έλαβε χώρα την 16 Ιανουαρίου 2010 και περί ώρα 12.45 στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σόλωνος.
Το γενετικό τύπο βιολογικού υλικού που εντοπίσθηκε σε σκούφο, μαύρου χρώματος, ο οποίος βρέθηκε στις όχθες ρέματος επί των οδών Πικροδάφνης και Λευκωσίας στο Παλαιό Φάληρο, ύστερα από αστυνομικές έρευνες που αφορούσαν την επίθεση κατά αστυνομικού σκοπού στη σκοπιά του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου, επί της οδού Καλυψούς 2 και Βασιλέως Γεωργίου (Λ.Ποσειδώνος) στη Γλυφάδα.
Δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των επικηρυγμένων, με το χρηματικό ποσό των 600.000 ευρώ, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, Συμεών Σεϊσίδη, ετών 34, και του αδελφού του Μάριου Σεϊσίδη, ετών 29.
Η έρευνα συνεχίζεται.

Χτύπησαν τον Α. Αραβαντινό

Ο πρώην Αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός έπεσε θύμα επίθεσης στην πορεία στην οποία συμμετείχε μαζί με συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον πρώην Αρχιφύλακα, τον χτύπησαν στο κεφάλι και του άρπαξαν ακόμη και το πορτοφόλι του.

Έφοδος σε κτίριο των Εξαρχείων


Toυλάχιστον δέκα άτομα προσήγαγε η αστυνομία απο την οδό Ζαϊμη 11 στα Εξάρχεια, απο κτίριο που τελούσε υπο κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Crimes on air η αστυνομία έχει κατασχέσει μπουκάλια με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Απο το Αίγιο η άτυχη κοπέλα

Από το Αίγιο ήταν η καταγωγή της 30χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, μιας εκ των τριών θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σήμερα το μεσημέρι στην Marfin, από την φονική βόμβα μολότοφ. Η άτυχη κοπέλα, ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και περίμενε με ενθουσιασμό το πρώτο της παιδί. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε πληροφορηθεί ότι το παιδί ήταν αγόρι και ήταν γεμάτη χαρά. Ο πατέρας της Αγγελικής γνωστός δικηγόρος του Αιγίου, ενώ η μητέρα της εργαζόταν επί χρόνια ως διευθύντρια στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου. Η κοινωνία του Αιγίου είναι συγκλονισμένη από την είδηση του τραγικού θανάτου της Αγγελικής, όπως μας ενημέρωσε η εκδότρια της εφημερίδας «Φιλόδημος» Πέπη Σπηλιωτοπούλου, η οποία μας έδωσε και τα στοιχεία για την άτυχη κοπέλα. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η νιόπαντρη Αγγελική που είχε όνειρα και μόλις ξεκικούσε την ζωή της, βρήκε τόσο φρικτό θάνατο και κάτω από τόσο τραγικές συνθήκες.

Τα ονόματα των θυμάτων

Τα στοιχεία των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της MARFIN BANK, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Σταδίου 23 είναι:
ΖΟΥΛΙΑ Παρασκευή γεν. 21/08/1975
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική γεν. 21/01/1978 και
ΤΣΑΚΑΛΗΣ Επαμεινώνδας γεν. 09/03/1974

Προανάκριση για το θάνατο των τριών ατόμων και τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Φώτο που συγκλονίζουν







Συνέχεια με φωτογραφίες











Φώτο απο τα σημερινά επεισόδια











Βίντεο απο το troktiko την ώρα της φωτιάς

Τραυματίας γιατρός στην Πάτρα

Ένας νοσοκομειακός γιατρός που συμμετείχε στη σημερινή πορεία στο κέντρο της Πάτρας τραυματίστηκε ελαφρά κατα τη διάρκεια επεισοδίων. Ομάδες νεαρών προξένησαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, την στιγμή που η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Επίσης, ομάδα νεαρών έβαλε φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Κορίνθου. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας περιπολούν και αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας ενώ φυλάσσεται και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας, στην οδό Ερμού

Και στην Πάτρα επεισόδια

Εκρηκτική ήταν η κατάσταση στο κέντρο της Πάτρας, καθ’ όλη την διάρκεια των συγκεντρώσεων που έγιναν στην πόλη. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στην συνέχεια οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Πάτρας συμμετείχαν και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι έχουν κατέβει με απορριμματοφόρα και τρακτέρ στους δρόμους.

Ανακοίνωση της Π.Υ. για τα επεισόδια

"Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους.

Επίσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και...

υπέστησαν ζημιές, τα παρακάτω κτίρια:

Το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15,
Το κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40,
Κτίριο Γραφείων , στην οδό Συγγρού 1.
Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων.

Τέλος πέντε άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα, στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά» και «Σωτηρία».

Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας.

Πλιάτσικο σε σουπερ μάρκερ

Η ομάδα Δίας καθάρισε πριν λίγο την Σταδίου για να γίνει η μεταφορά των νεκρών

Βίντεο απο την τράπεζα

Ντοκουμέντο φωτογραφία την ώρα που πήρε φωτιά η τράπεζα