24/4/10

Ομαδικές συλλήψεις οπαδών


Στο ΟΑΚΑ μέχρι τώρα έχουν γίνει 17 συλλήψεις οπαδών και 36 προσαγωγές. Οι τραυματίες αστυνομικοί είναι εννέα, ενώ έχει κατασχεθεί και μεγάλη ποσότητα βεγγαλικών.

Χτυπήθηκε αστυνομικός με όπλο-φωτοβολίδα

Έξι μικροτραυματισμοί αστυνομικών έχουν σημειωθεί μέσα αλλά και έξω απο το ΟΑΚΑ. Ανάμεσα στους αστυνομικούς όμως είναι και ένας που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα στο μάτι, αλλά ευτυχώς ελαφρά. Ο οπλοφόρος συνελήφθη. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί έχουν χτυπηθεί κυρίως στα πόδια απο πέτρες. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 14 οπαδοί. Το Ολυμπιακό στάδιο έχει κατακλυστεί απο περίπου 23.οοο Αριανούς, ενώ στο στάδιο για τον τελικό του κυπέλου στο ποδόσφαιρο προσέρχονται και οι τελευταίοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Τ μάτσ ξεκινά στις 8.30.

Προελαύνουν οι Αριανοί στα Κιούρκα

Οπαδοί του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν οι τρείς συλληφθέντες στο Ολυμπιακό στάδιο. Στον πρώτο βρέθηκε λέιζερ, στον δεύτερο καπνογόνα και στον τρίτο βεγγαλικά. Στο μεταξύ ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Αττικής είναι στο πόδι καθώς 120 πούλμαν με Αριανούς οπαδούς έχουν φθάσει ήδη στο ΟΑΚΑ, ενώ στα διόδια Αφιδνών [Κιούρκα] αναμένουν άλλα 130. Η αστυνομία ανά δέκα λεπτά επιτρέπει τη διέλευση απο τα διόδια, σε κομβόι λεωφορείων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην Καλογρέζα. Ο τελικός Κυπέλου στο ποδόσφαιρο ξεκινά στις 8.30 το βράδυ. Για να διευκολυνθούν πάντως οι 23.000 Αριανοί, άνοιξαν για το Σαβατοκύριακο τα Τέμπη.

Ο ληστής ... προδόθηκε απο γυναίκα

Ληστής που είχε κάνει άνω-κάτω την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, δραπετεύοντας απο τα κρατητήρια, είχε το θράσος να εμφανιστεί απρόσκλητος στην Ασφάλεια της Σπάρτης και να υποβάλει ψεύτικα δικαιολογητικά για νέα ταυτότητα. Το ένοχο πρόσωπο του όμως αποκαλύφθηκε -όπως είπε στο "crimes on air" αξιωματικός- εξ αιτίας της παρατηρητικότητας της γυναίκας που υπηρετεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας. Ειδικότερα ο παραπάνω δραπέτης την περασμένη Πέμπτη μετέβη στο Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και ζήτησε την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας λόγω απώλειας, προσκομίζοντας πιστοποιητικό γεννήσεως του Δήμου Πειραιά με στοιχεία άλλου προσώπου. Η εν γένει συμπεριφορά του και η παρατηρηθείσα αναντιστοιχία ορισμένων στοιχείων (ύψος – ηλικία) κίνησαν την υποψία της αρμόδιας για την έκδοση του Δελτίου Ταυτότητος Αστυνομικού, η οποία υπέδειξε στον παραπάνω δράστη να επανέλθει την επομένη ημέρα για την παραλαβή του δελτίου ταυτότητός του, προκειμένου εξοικονομήσει χρόνο για την εξέταση των υποβαλλομένων δικαιολογητικών. Από τη σχετική έρευνα που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε πως το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό γεννήσεως δεν ανήκε στον προσκομίσαντα αυτό και μεθοδεύτηκε η σύλληψή του, η οποία και έγινε την επομένη ημέρα, όταν μετέβη εκ νέου στο κατάστημα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης προκειμένου παραλάβει το Δελτίο Ταυτότητος του. Ο ανωτέρω οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Σπάρτης, ο οποίος διέταξε τη μεταγωγή του ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Πειραιά. Ο 35χρονος στις 28 Μαρτίου απέδρασε απο τα πεπαλαιωμένα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, λυγίζοντας τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας και σαν αίλουρος καταρυχήθηκε απο τον φωταγωγό στο ισόγειο και εξαφανίστηκε.

Ποδαρικό με συλλήψεις στο ΟΑΚΑ

Άρχισαν τα...όργανα στο ΟΑΚΑ με τρείς συλλήψεις και 36 προσαγωγές οπαδών. Στον τελικό κυπέλου ανάμεσα σε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και ΑΡΗ έχει επιστρατευτεί ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής. Στην Αθήνα έχουν καταφθάσει περισσότεροι απο 20.000 Αριανοί οπαδοί, διψασμένοι για τίτλο.

Δραπέτης το έπαιζε "δικαστικός"

Μεσημβρινές ώρες της 24-4-2010, στα ΚΤΕΛ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για απάτη – πλαστογραφία. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, επέδειξε Δελτίο Ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιδείξει σε υπάλληλο των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων έτερο δελτίο ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού (με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας), απαιτώντας την έκδοση εισιτηρίου άνευ αντιτίμου. Επίσης, σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 επιπλέον πλαστά δελτία ταυτότητας δικαστικών λειτουργών, μία στρογγυλή σφραγίδα Δημόσιας Υπηρεσίας, τρία έγγραφα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τα οποία αποστέλλονται κάρτες SIM και κωδικοί ΡΙΝ και μία εντολή - εξουσιοδότηση Δημόσιας Υπηρεσίας. Κατά δήλωση του συλληφθέντα, την προαναφερόμενη στρογγυλή σφραγίδα, προμηθεύτηκε από άτομο αγνώστων στοιχείων, έναντι χρηματικού ποσού.
Ο 52χρονος, προκειμένου να συνάψει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, προσκόμιζε σε ανάλογα καταστήματα πλαστά δελτία ταυτότητας, με αποτέλεσμα να αποκομίζει συσκευές κινητής τηλεφωνίας μεγάλης αξίας, τις οποίες πουλούσε σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων ανά την Ελλάδα. Επίσης, στα ταξίδια που πραγματοποιούσε στο εσωτερικό της χώρας με μέσα μαζικής μεταφοράς, επιδείκνυε επανειλημμένως τα πλαστά δελτία ταυτότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει ειδική έκπτωση λόγω της ιδιότητας που υποτίθεται ότι είχε.
Από την αστυνομική έρευνα και την ομολογία του 52χρονου, προέκυψε ότι, πρόκειται για δραπέτη φυλακών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (6) ετών και (6) μηνών για πλαστογραφία - απόδραση κρατουμένου, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

Πιάστηκε delivery αρχαίων







Απογευματινές ώρες της 21-4-2010, στο Μοσχάτο, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήματος Αρχαιοκαπηλείας, συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 48 ετών, για παράβαση του Ν. ¨Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς¨.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω συλληφθείς μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται, δύο (2) αρχαία αρχιτεκτονικά μέλη, διαστάσεων 41εκ. Χ 64 εκ. Χ 25 εκ. το πρώτο και 23εκ. Χ 59 εκ. Χ 24 εκ. το δεύτερο,
Ρωμαϊκών – Ελληνιστικών χρόνων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η μεταφορά των ανωτέρω αντικειμένων έγινε κατ΄ εντολή ημεδαπής, ηλικίας 87 ετών, η οποία επίσης συνελήφθη για παράβαση του Ν. ¨Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς¨ και Ν. ¨Περί όπλων¨.
Στη συνέχεια σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες της ανωτέρω συλληφθείσας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) λίθινο ιγδίο ύψους 22εκ. και διαμέτρου 64 εκ.
Δύο (2) εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη με ανάγλυφη διακόσμηση τσαμπιού σταφυλιού και έλικα, διαστάσεων 60εκ Χ 42 εκ. Χ 20εκ. το πρώτο και 70εκ. Χ 42 εκ. Χ 25 εκ. το δεύτερο, ύστερων Ρωμαϊκών ή Βυζαντινών χρόνων.
Ένα (1) πιστόλι μάρκας COLT 45 mm με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια
Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιους αρχαιολόγους της Δ/νσης Τεκμηρίωσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Τ. οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/02 ¨Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς¨.

Ρόζ ραντεβού μέσω internet

Βραδινές ώρες της 22-4-2010, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.A.O.E./ Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Σερβίας και Ρωσίας, ηλικίας 26 και 36 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για παράβαση του Ν. «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων»
Μετά από έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων στο διαδίκτυο, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί τόποι, μέσω των οποίων προσφέρονταν, σε κάθε χρήστη του INTERNET η δυνατότητα να έρθει σε ερωτική συνεύρεση, με αλλοδαπά μοντέλα, έναντι χρηματικής αμοιβής .
Κατόπιν αυτού επικοινώνησαν τηλεφωνικά, με αριθμούς που δημοσιεύονταν στην επίμαχη ιστοσελίδα και κανόνισαν ραντεβού, σε δωμάτια ξενοδοχείων, όπου και τις συνέλαβαν αφού προηγουμένως είχαν παραλάβει τα προσυμφωνηθέντα και προσημειωμένα χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν την 23-4-2010 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Απο το νοσοκομείο στο κρατητήριο

Βραδινές ώρες της 22-4-2010 στην Ελευσίνα, από Αστυνομικούς του Τ.Α Ασπροπύργου συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για «ψευδορκία» και παράβαση του «Ν. περί όπλων».
Πρωινές ώρες της ιδίας, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο αριστερό χέρι και πόδι και εξεταζόμενος από τους Αστυνομικούς κατήγγειλε απόπειρα ληστείας εις βάρος του, από δύο (2) άγνωστους δράστες.
Από την έρευνα –προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής με σκοπό να δικαιολογήσει τον αυτοτραυματισμό του, με πυροβόλο όπλο, που κατείχε παράνομα, ευρισκόμενος εντός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που είχε σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.
Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Φ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) πιστόλια.
Σαράντα έξι (46) κροτίδες.
Οκτώ( 8) ναυτικές φωτοβολίδες.
Δύο (2) πομποδέκτες VHF.
Εκατόν είκοσι επτά (127) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Τραυματισμός 2 αστυνομικών κατά την σύλληψη έμπορου ναρκωτικών

Ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, επαληθεύτηκαν στο έπακρο. Με συντονισμένη επιχείρηση και χρησιμοποίηση του 28χρονου μικρέμπορα-διακομιστή (ντίλερ) Βούλγαρου υπηκόου S.V.-P. του R. (ο οποίος ήδη είχε συλληφθεί με ποσότητα (7) επτά γραμμαρίων ηρωίνης) κατόρθωσαν με καλυμμένη δράση, να φέρουν σε ραντεβού τον 38χρονο έμπορο Αλβανό υπήκοο M. A. του J. για αγοραπωλησία ποσότητας ηρωίνης με τον ντίλερ.
Κατά την παράδοση της ηρωίνης, οι αστυνομικοί επιχείρησαν αιφνιδιαστικά και παρά την σοβαρή αντίσταση που προέβαλε ο έμπορος (με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί), κατόρθωσαν να τον συλλάβουν. Διαπιστώθηκε ότι είχε επάνω του δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.
Συνεχίστηκε η επιχείρηση και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν:
- 21 συσκευασίες συνολικού βάρους 283 γραμμαρίων ηρωίνης έτοιμες προς πώληση σε ντίλερ.
- 19 συσκευασίες συνολικού βάρους 60 γραμμαρίων κοκαΐνης επίσης έτοιμες προς πώληση σε ντίλερ.
- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και κοκαΐνης.
Kατασχέθηκαν, το ΙΧΕ αυτοκίνητο, του εμπόρου, σαν μέσο τέλεσης του αδικήματος της εμπορίας, τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιήθηκαν στις επικοινωνίες, κατά τις αγοραπωλησίες και χρηματικό ποσό 800 ΕΥΡΩ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών.
Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας, οι δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα.

Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με στιλέτο

Κατά αστυνομικών με στιλέτο επιτέθηκε 36χρονος από τον Πύργο την ώρα που άνδρες της Ομάδος ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας επιχειρούσαν να τον συλλάβουν για την εμπλοκή του σε επεισόδιο, κατά την διάρκεια του οποίου είχε τραυματίσει στο κεφάλι ένα 43χρονο.
Ο γνωστός κακοποιός στις διωκτικές αρχές λίγο πριν την παρέμβαση των αστυνομικών πέταξε στο έδαφος και μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,7 γρ ηρωίνης. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πύργου με τις κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων, αντίστασης, κακόβουλης βλασφημίας, απειλής και απρόκλητης έμπρακτης επίθεσης. Αφού του άσκησε δίωξη τον περέπεμψε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε σαρανταοκτάωρη προθεσμία.
Η επίθεση…
Προχθές το απόγευμα λίγο πριν 6:00 οι άνδρες της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ενημερώθηκαν από το κέντρο για ένα επεισόδιο στην οδό Παυσανίου ανάμεσα στον 36χρονο και σε ένα 43χρονο. Αφού πληροφορήθηκαν το ποιος είναι αυτός που εμπλέκεται με πολύ προσεκτικό τρόπο κατάφεραν να πλησιάσουν στο σπίτι όπου γινόταν ο διαπληκτισμός μεταξύ των δύο αντρών. Ο 36χρονος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έριξε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία με περίπου 0.7 γραμμάρια ηρωίνης.
Δίχως να χάσει χρόνο ο γνωστός στην Αστυνομία από την πλούσια παραβατική του συμπεριφορά έβγαλε το πτυσσόμενο στιλέτο που είχε μαζί του και επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε ο 36χρονος κακοποιός έβριζε και απειλούσε τους άνδρες της «ΔΙ. ΑΣ» ενώ είχε παρατεταμένο το στιλέτο προς την πλευρά των αστυνομικών που κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον ακινητοποιήσουν χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τους δύο που είχαν πάει στο επεισόδιο και τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πύργου όπου και κρατείται, μαζί με τον 43χρονο που είχε τραυματίσει στο κεφάλι.
Τι είχε προηγηθεί
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 43χρονος κατέθεσε ότι προχθές μισή ώρα μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ο 36χρονος του επιτέθηκε με το στιλέτο και τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Όπως είπε λοιπόν στους αστυνομικούς ο 36χρονος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του τη στιγμή που ο ίδιος απουσίαζε, και τον περίμενε να επιστρέψει.
Μόλις τον είδε να πλησιάζει στο σπίτι βγήκε μπροστά και άρχισαν να διαπληκτίζονται φραστικά με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Όπως αναφέρει λοιπόν στην κατάθεσή του 43χρονος, τον τραυμάτισε στο κεφάλι με το στιλέτο ενώ ο 36χρονος ενώ ο ίδιος κατάφερε να τον απωθήσει χτυπώντας τον με σωλήνα…

Πήγαιναν την ηρωίνη... βόλτα με το ΚΤΕΛ

Με το λεωφορείο της γραμμής επιχείρησαν να πάνε...βόλτα τα ναρκωτικά που είχαν στην κατοχή τους, δυο 32χρονοι αλλοδαποί. Επιβιβάστηκαν τα ξημερώματα στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο για την πρωτεύουσα της Ηλείας, αλλά μόνο με ταξιδιώτες δεν έμοιαζαν, καθώς οι κινήσεις τους ήταν ύποπτες και ειδοποιήθηκε η ασφάλεια. Οι αστυνομικοί έστησαν το μπλόκο τους στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Εκεί περίμεναν το πούλμαν και το σταμάτησαν για να γίνει ο έλεγχος στους ύποπτους επιβάτες. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποσότητα 30 γραμμαρίων ηρωίνης που μετέφεραν κρυμμένη στα προσωπικά τους αντικείμενα οι δυο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Πάτρας.



23/4/10

Απο μοντέλο...κορμάρα

Ούτε η...μάνα της δεν την ξέρει τη Μίνα Ι. που συνελήφθη ως μια κοινή αλλά ακριβή ιερόδουλος. Το κασέ της Μίνας που αυτοπροβάλεται ως "μοντέλο" ανέβηκε απο κάποιες εμφανίσεις που έκανε στην εκπομπή που είχε ο Βασίλης Δρυμούσης στο ALTER. Η Μίνα για ένα σαρανταπεντάλεπτο ραντεβού εισέπρατε απο 200 έως 300 ευρώ. Σημασία πάντως έχει πως ο αστυνομικός "πελάτης" του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πέρασε καλά έστω και για λίγο, γιατί ο νόμος ορίζει πως αν δεν επέλθει η πράξη, ουδέν αδίκημα αναγνωρίζεται. Ο αγοραίος έρωτας της Μίνας που αυτοδιαφημίστηκε όπως πολλά "μοντέλα" λανσάροντας τα κάλη τους στα τηλεοπτικά πλατό έστω και περιστασιακά, κλείστηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Το ίδιο είχε συμβεί και με την ...άνεργη ηθοποιό Γιούλη Μπάρκα. Ο αθεόφοβος αστυνομικός της Ασφάλειας της είχε κλείση το ερωτικό ραντεβού στο ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι απο το Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και η αφελής ξανθιά ...τσίμπησε και την τσιμπήσανε.

Η κάνη του Καλάσνικοφ ... κάπνιζε χασίς


Στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 22 και 27 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν στην κατοχή τους :
· Δώδεκα [ΦΩΤΟ] αυτοσχέδιες συσκευασίες περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ συν. μικτού βάρους -14.230- γραμμ.
· Ένα πολεμικό τυφέκιο μάρκας KALASNIKOF με τρείς (3) γεμιστήρες καθώς και 90 φυσίγγια. · Το χρηματικό ποσό των -1.400- ευρώ.
· Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Η ΓΑΔΑ παίρνει τα μέτρα της

Μέτρα παίρνει η ΓΑΔΑ για το Σάββατο στις 20:30 το βράδυ όπου στο Ο.Α.Κ.Α. θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου του Κυπέλου Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ – ΑΡΗ”. Σημειώνεται ότι έχουν διατεθεί 23.473 εισιτήρια για τους φιλάθλους κάθε ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, κίτρινου χρώματος για τους φιλάθλους του ΑΡΗ και πράσινου χρώματος για τους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν, καθώς και του επιχειρησιακού σχεδιασμού υλοποίησής τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ: Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που θα μετακινηθούν από την Περιφέρεια με μισθωμένα λεωφορεία θα μεταβούν σε προκαθορισμένα σημεία και από εκεί σταδιακά με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταβούν στο Ο.Α.Κ.Α. Οι φίλαθλοι που θα φθάσουν την ημέρα του αγώνα στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με έξι πτήσεις τσάρτερ θα μεταβούν συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων απευθείας στο Ο.Α.Κ.Α. με μισθωμένα λεωφορεία. Πρόσβαση στην εγκατάσταση: · Οι θύρες του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α. θα ανοίξουν 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30. · Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο της Λεωφόρου Κύμης και του σταθμού ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ». · Η πρόσβαση των φιλάθλων του ΑΡΗ, που θα έρθουν μεμονωμένα στο Ο.Α.Κ.Α., θα πραγματοποιηθεί από την είσοδο πεζών Αρτέμιδας, την είσοδο πεζών «ΙΑΣΩ», καθώς και την είσοδο πεζογέφυρας. Αποχώρηση φιλάθλων: Οι φίλαθλοι θα αποχωρήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με την άφιξη τους. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (από 14.30 της 24-4-2010 έως πέρατος των μέτρων): α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων: · Λεωφ. Σπ. Λούη , στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. · Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. · Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής. · Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα καθόδου (έξοδος Αττικής οδού προς Φιλοθέη) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά. · Είσοδος ανισόπεδου κόμβου Ο.Α.Κ.Α., ρεύμα ανόδου (από Φιλοθέη προς είσοδο Αττικής οδού) στο τμήμα της από την Λεωφ. Κύμης έως την οδό Πιταρρά. · Έξοδος κυκλοφορίας από τις οδούς Αγ. Γεωργίου και Αγ. Λαύρας στην Λεωφ. Σπ. Λούη. β) Απαγόρευση της αριστερόστροφης κίνησης των οχημάτων στην κεντρική είσοδο του Ο.Α.Κ.Α. (από Ηράκλειο προς Χαλάνδρι). γ) Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων: · Λεωφ. Σπ. Λούη , στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Λεωφ. Κύμης τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. · Ε.Η.Σ. Ειρήνης ( Νερατζιωτίσσης) στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Κύμης- Αρτέμιδος και ανισόπεδου κόμβου Παραδείσου τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. · Γ. Πιταρρά, στο μεταξύ των οδών Λεωφ. Αρτέμιδος και Λεωφ. Σπ. Λούη τμήμα αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. · Οδός Αρτέμιδος σε όλο το μήκος της, περιοχής Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και στις καθέτους αυτής, μέχρι την πρώτη παράλληλο, με εξαίρεση τα οχήματα των κατοίκων της περιοχής. Έλεγχοι: Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι σε 3 ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων στη γηπεδική εγκατάσταση. Είσοδος - κατάληψη θέσεων στη γηπεδική εγκατάσταση: · Οι φίλαθλοι του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα καταλάβουν θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, τμήμα Α΄ της 7, Τμήμα Β΄ της 31, 33 και 35 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 2, 4, 6, 30 (Τμήματα Β΄ και Γ΄), 32 και 34 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α.. · Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ θα καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες των θυρών Τμήμα Β΄ της 11, 13, 15, 17, 19 και 21 του κάτω διαζώματος και τις κερκίδες των θυρών 12, 14, 16, 20, 22 και 24 του άνω διαζώματος του Σταδίου Ο.Α.Κ.Α.. · Για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και για την προστασία των φιλάθλων των δύο ομάδων θα παραμείνουν κενές φιλάθλων οι υπόλοιπες κερκίδες. Για τη διευκόλυνση των φιλάθλων και την αποφυγή ταλαιπωρίας, διευκρινίζεται ότι: · Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. όσων δεν διαθέτουν σφραγισμένο εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή Ε.Π.Ο. για τον αγώνα. · Εκτός από το εισιτήριο οι φίλαθλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. · Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο συγκρότημα του Ο.Α.Κ.Α. Ι.Χ.Ε. οχημάτων (αυτοκινήτων - μοτοσικλετών). Θα επιτραπεί μόνο η είσοδος των μισθωμένων λεωφορείων για την μετακίνηση των φιλάθλων. Για το λόγο αυτό οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα στην αθλητική εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. · Δεν θα επιτραπεί η πρόσβαση προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Αρχαία μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών στην αγροτική περιοχή «Πέτρα» του Δ.Δ. Μοναχιτίου του Δήμου Θεοδώρου Ζιάκα, κατόπιν αξιολόγησης σχετικών πληροφοριών, κατελήφθησαν επ’αυτοφώρω τρεις [3] ημεδαποί, οι οποίοι με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικών εργαλείων, άνοιξαν πλειάδα μικρών λάκκων, βάθους έως [1] μέτρο και έφεραν στην επιφάνεια δύο [2] πήλινα αγγεία, ύψους [20] και [13] εκατοστών αντίστοιχα, προχριστιανικών χρόνων [πιθανόν της εποχής του χαλκού], σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα είναι ιδιαίτερης τέχνης, μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας και εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν .3028/2002 για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς .
2.- Εκ των ανωτέρω συνελήφθη ένας [1] ημεδαπός ενώ οι άλλοι δύο [2] στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή σε παρακείμενη δασική περιοχή και αναζητούνται από την Υπηρεσία μας, προκειμένου να συλληφθούν στα πλαίσια των ορίων του αυτοφώρου, καθ ’ όσον προανακριτικά προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητάς τους .
3.- Ο συλληφθείς με την κατ ’αυτού σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Ο ανιχνευτής μετάλλων, τα σκαπτικά εργαλεία και τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Αργά το βράδυ και ώρα 10:00΄ ύστερα απο αναζητήσεις της αστυνομίας τελικά συνελήφθη ο ένας [1] εκ των δύο [2] ημεδαπών, που αναζητούνταν από την Υπηρεσία μας για παράβαση την νομοθεσίας περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσης κατόπιν νομότυπων ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους ανευρέθησαν:
α) μία [1] σπάθα συνολικού μήκους [69] εκατοστών με μήκος λάμας [47] εκατοστών,
β] ένα [1] χάλκινο ψέλιο [βραχιόλι] διαμέτρου [6] εκατοστών ,
γ] μία [1] βάση χάλκινης φιάλης διαμέτρου [5,5] εκατοστών ,
δ] μία [1] χάλκινη συμπαγής βάση χάλκινου αγγείου διαμέτρου [8] εκατοστών,
ε] τρεις [3] χάλκινες τοξοτές πόρπες ελλιπείς στην περόνη,
στ] μία [1] χάλκινη περόνη ελλιπής στο μυτερό άκρο της ,
ζ] μία [1] χάλκινη αμφικωνική χάντρα με οπή στη μία πλευρά ,
η] δύο [2] συμπαγή χάλκινα τμήματα λαβών ,
θ] ένα χάλκινο αντικείμενο πιθανόν ενώτιο
ι] μία [1] σιδερένια αιχμή δόρατος μήκους [8,5] εκατοστών.
Τα προαναφερθέντα αντικείμενα εντάσσονται στην αρχαϊκή–κλασική εποχή, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επίσης ανευρέθησαν
ένα [1] τυφέκιο εμπροσθογεμές μάρκας “SPRINGFIELD” εμφανώς οξειδωμένο και
μία [1] τρίπτυχη θρησκευτική εικόνα που απεικονίζει στο κέντρο τη «Ζωοδόχο Πηγή» και παραπλεύρως δεξιά και αριστερά τους Αγίους « Αθανάσιο, Γεώργιο, Βλάσιο και Δημήτριο ».
2.- Οι συλληφθέντες με την κατ’αυτών σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκαν από την Κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών στον Ανακριτή .

Ο Άρης άνοιξε τα Τέμπη

O τελικός κυπέλου στο ποδόσφαιρο που θα γίνει στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό στάδιο ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα Τέμπη. Η ΠΑΕ Άρης έχει προμηθευτεί με 23.000 εισητήρια και για την ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων κρίθηκε αναγκαίο το άνοιγμα της κοιλάδας απο σήμερα το απόγευμα. Η ΑΣστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ανακοινώνει αναλυτικά ότι: η κυκλοφορία στο τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών –Θεσσαλονίκης, εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, από ώρα 20:00΄ σήμερα 23-04-2010 έως ώρα 06:00΄ της 26-04-2010, θα διεξάγεται μονοδρομημένα και εναλλάξ, υπό την προϋπόθεση απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης των διερχομένων οχημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών (πλην των εκτελούντων διατεταγμένη υπηρεσία) από τον κόμβο Ομολίου έως τον κόμβο Ιτέας-Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών), ως κατωτέρω:
α. Από ώρα 20:00΄ της Παρασκευής 23-04-2010 έως 08:30΄ ώρα του Σαββάτου 24-04-2010 προς Θεσσαλονίκη.
β. Από ώρα 09:00΄ του Σαββάτου 24-04-2010 έως 18:30΄ ώρα του Σαββάτου 24-04-2010 προς Αθήνα.
γ. Από ώρα 19:00΄ του Σαββάτου 24-04-2010 έως 14:00΄ ώρα της Κυριακής 25-04-2010 προς Θεσσαλονίκη.
δ. Από ώρα 14:30΄ της Κυριακής 25-04-2010 έως 06:00΄ ώρα της Δευτέρας 26-04-2010 προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, για την περίπτωση της παραγράφου 1β, θα κινηθούν από ώρα 11:00 του Σαββάτου 24-04-2010 έως 18:30 ώρα του Σαββάτου 24-04-2010.
- Κατά τη διάρκεια της εκάστοτε μονοδρόμησης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα θα διεξάγεται, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:


(1). Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία , θα εκτρέπονται:


α. Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων –Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.


β . Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.


(2). Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].


Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:


(1). Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:


(α). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.


(β). Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης –Γρεβενών –Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.


(2). Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς ΄Αγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.


(3). Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται Α/Κ Κορίνου και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Α/Κ Κορίνου, θα εκτρέπονται κατάλληλα.


(4). Εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, απ’ την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του Ανατολικού άξονα(παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και κατοίκων των Δήμων Κάτω Ολύμπου & Ευρυμενών :


(α). Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων, και


(β). Φορτηγά , για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα(λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).


5.- α. Επιτρέπουμε, με βάση την ως άνω στ΄ μελέτη της Γεν. Γραμματείας Δημ. Έργων, την ελεγχόμενη διέλευση συγκεκριμένου αριθμού λεωφορείων των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήτοι από ώρα 08:00΄ έως 20:00΄ [επιπλέον αυτών που ήδη αναφέρονται στην παράγρ. 4-(4)(α), του τοπικού ΚΤΕΛ Λάρισας], στην διαδρομή του Ανατολικού Άξονα: Α/Κ Βόλου (Π.Α.Θ.Ε). - Ι/Κ Πλατύκαμπος – Αγιά – Αγιόκαμπος – Στόμιο – γέφυρα Ραψάνης (Π.Α.Θ.Ε.).


β. Ο αριθμός των διερχομένων ως ανωτέρω λεωφορείων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τριάντα (30) ημερησίως και προς τις δύο (2) κατευθύνσεις.


γ. Επειδή, σύμφωνα με την ως άνω στ΄ μελέτη του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., «…διέλευση πάνω από τριάντα (30) λεωφορεία ημερησίως και στις δύο (2) κατευθύνσεις, θέτει σε κίνδυνο την όλη επιχείρηση…», τυχόν παραβίαση της συγκεκριμένης ρύθμισης εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Υ.Σ., θα μας υποχρεώσει σε ανάκληση της παρούσας Απόφασής μας.


δ. Με μέριμνα του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η ρύθμιση των δρομολογίων από τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, να γίνεται εις τρόπον ώστε να μην προκύπτει σε καμία περίπτωση, συνάντηση δύο (2) αντίθετα κινούμενων λεωφορείων καθ’ όλη τη διαδρομή, λόγω των δυσχερών τμημάτων αυτής και να μην δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες.


Αναζητούν τα ίχνη του Μπολάνο

Πρόσωπο κλειδί θεωρούν οι αστυνομικοί την 19χρονη που χθες το απόγευμα συνελήφθη απο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην πλατεία Κλαθμώνος την ώρα που μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί η Κωνσταντίνα Κ. που κατηγορείται ως μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" είναι σε θέση να γνωρίζει που κρύβεται ο σκληροπηρυνικός αντιεξουσιαστής Δαμιανός Μπολάνο, ο ρόλος του οποίου αναδείχθηκε στα "Δεκεμβριανά" όταν κάηκε η Αθήνα και ο ίδιος με τους συντρόφους του ήταν οχυρωμένος στο "κατασκευαστήριο" μολότοφ του Πολυτεχνείο. Οι διωκτικές αρχές -όπως αναφέρει πηγή στο "crimes on air"- έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο Μπολάνο σχετίζεται και με τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ και δεν αποκλείουν ακόμη και την περίπτωση να πήρε και ο ίδιος μέρος στο αιματηρό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Ο νεαρός αναζητείται απο τον περασμένο Σεπτέμβρη, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι των "Πυρήνων" στο Χαλάνδρι. Στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Μπολάνο είναι καταχορυμένος ως Αλβανός, ο ίδιος όμως αρέσκεται να δηλώνει Βορειοηπειρώτης.

Ξεχρεώνοντας τα κλεμμένα


Τον μπελά του έχει βρεί ο ψιλικατζής του Πανεπιστημίου Πατρών. Για άλλη μια φορά το πρωϊνό του έγινε δυσάρεστο, καθώς συνηθίζει να δουλεύει όχι γα να ζήσει αλλά για να ξεχρεώσει απο τα κλεμμένα. Ο Γιάννης που καταβάλει μινιαίο ενοίκιο 2.500 ευρώ, πηγαίνοντας για δουλειά διαπίστωσε πως το ψυγείο των παγωτών -όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό φακό του "crimes on air"- είναι άδειο. Μια ημέρα πριν ο ίδιος είχε εφοδιάσει με παγωτά το ψυγείο του με τιμολόγιο αξίας 2.000 ευρώ. Και μη φανταστείτε πως οι κλέφτες τρώνε τόσα πολλά παγωτά. Απλά τα διοχετεύουν στη μισή τιμή σε καντίνες της ευρύτερης περιοχής. Το παράδοξο βέβαια είναι πως η Ασφάλεια Πατρών δεν σπεύδει να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα καθώς επικαλείται το πανεπιστιμιακό άσυλο και την ειδική άδεια που απαιτείται να λάβει απο τη Σύγκλητο.

Πιάστηκε ο ληστής τράπεζας

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε χώρα μεσημβρινές ώρες της 1-3-2010, σε τραπεζικό υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου , ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση και κατόπιν ομολογίας του ιδίου, κατά τον προαναφερόμενο τόπο και χρόνο, εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή αεροβόλου όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλο, το οποίο έφερε επιμελώς καλυμμένη πινακίδα κυκλοφορίας. Σε βάρος του 42χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως. Σημειώνεται ότι στην κατοχή της υπηρεσίας που διευθύνει ο Θανάσης Πουλινάκης βρίσκεται και το όπλο, με την απειλή του οποίου διαπράχθηκε η ληστεία.

Στην Πυλαία ντύνονταν οι διαρρήκτες

Από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 33 και 20 ετών, διότι προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση ότι, κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διέπραξαν κλοπές σε βάρος εννέα εμπορικών καταστημάτων, απ’ όπου αφαίρεσαν ενδύματα και αξεσουάρ μεγάλης χρηματικής αξίας, κατά δήλωση των παθόντων.

Αναζητούν και τον φίλο της 19χρονης

Eκτός απο την 19χρονη Κωνσταντίνα Κ. που συνελήφθη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαθμώνος, ένταλμα σύλληψης απο τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει εκδοθεί και για τον φίλο της, τον οποίο αναζητούν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής καθώς επίσης και για τον αδελφό του. Όλοι κατηγορούνται πως μπαινόβγαιναν στο σπίτι των "Πυρήνων της Φωτιάς" στο Χαλάνδρι. Τα στοιχεία αλλά κυρίως τα πολλά αποτυπώματα είναι για την 19χρονη επιβαρυντικά και ίσως να μην αποφύγει την προφυλάκιση της, όπως εκτιμούν στο "crimes on air" νομικοί κύκλοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε τα μεσάνυχτα. Ο φίλος της και η ίδια πάντως είναι σεσημασμένοι καθώς σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του Διαμαντή Μαντζούνη στα Εξάρχεια, βρήκαν στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, μάσκες και κοντάρια.

22/4/10

Σεσημασμένη η 19χρονη

Η Κ.Κ που κατηγορείται ως μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" μετά το χτύπημα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στα Εξάρχεια και το βαρύ τραυματισμό [5-1-09] με Καλάσνικοφ του αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη, είχε συλληφθεί μέσα σε διαμέρισμα υπόπτου στο οποίο είχαν βρεθεί κοντάρια και ασφυξιογόνες μάσκες.

Την πρόδωσαν τα αποτυπώματα στις σακούλες

Η 19χρονη που συνελήφθη στις 7 το απόγευμα απο την Αντιτρομοκρατική, θεωρείται μέλος της οργάνωσης οι "Πυρήνες της Φωτιάς" και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της είχε εκδοθεί απο τις 25 Σεπτμβρίου. Στο σπίτι του Χαλανδρίου είχαν βρεθεί - όπως αναφέρει αστυνομική πηγή στο "crimes on air"- πολλά αποτυπώματα σε παράθυρα και στην πόρτα αλλά το βασικότερο σε σακούλες σκουπιδιών που πέταγε η Κ.Κ στους κάδους απορρημάτων. Τις σακούλες αυτές άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που είχαν θέσει υπο παρακολούθηση το σπίτι, τις έπαιρναν κρυφά αναζητώντας στοιχεία που η οργάνωση ήθελε να εξαφανίσει.

Συνελήφθη 19χρονη για τρομοκρατία

Ανακοινώνεται ότι την 19:00 ώρα σήμερα (22-04-2010) συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, 19χρονη ημεδαπή, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενη για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως της ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Συγκρίνουν τις βόμβες του "Επαν. Αγώνα"

Μέχρι αύριο το πρωί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα έχει στα χέρια της, τις εργαστηριακές αναλύσεις απο τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην γιάφκα της οδού Αιγίνης στην Κυψέλη. Τις επόμενες ώρες δηλαδή θα διαπιστωθεί σε ποιές βομβιστικές ενέργειες έχει χρησιμοποιηθεί παρόμοια παρτίδα ζελατοδυναμίτιδας και αμμωνιοδυναμίτιδας απο τον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Η ψηλάφιση για τη συλλογή στοιχείων απο το δώμα του 5ου ορόφου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι ειδικοί της σήμανσης αναζητούν εκτός απο αποτυπώματα ίχνοι DNA όπως ιδρώτας ή τρίχες. Δεν αποκλείεται πάντως απο το μείγμα των εκρηκτικών να υπάρξουν εκπλήξεις και για άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

"Κωσταλέξι" με 24χρονη στην Εύβοια



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά από υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβησαν σε σπίτι, στην περιοχή Αυλίδας-Ευβοίας, το οποίο ήταν κλειδωμένο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να εισέλθει ή να εξέλθει κάποιο άτομο. Με τη βοήθεια κλειδαρά, μπήκαν σ’ αυτό οι αστυνομικοί και βρήκαν μόνη, 24χρονη ημεδαπή (με σοβαρά κινητικά και διανοητικά προβλήματα) εγκαταλελειμμένη από την 48χρονη μητέρα της, που είχε κατά νόμο υποχρέωση να την περιθάλπει και να την διατρέφει, και εκτεθειμένη σε οποιονδήποτε κίνδυνο μπορούσε να προκύψει, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της και της αδυναμίας της να συντηρήσει και να υποστηρίξει τον εαυτό της. Η 24χρονη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας για άμεση ιατρική φροντίδα, εξετάστηκε από ιατρούς Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας και με τη θέλησή της, παρελήφθη και φιλοξενείται προσωρινά από στενό συγγενικό της πρόσωπο.Η Υπηρεσία μας, αναζητεί για να συλλάβει στα όρια του αυτοφώρου την 48χρονη μητέρα, ενώ εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της Έκθεσης.

Ληστρική σπείρα με 7 Αλβανούς

Στα Πετράλωνα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση», «ληστεία» και παράβαση του Ν. «περί όπλων», και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 50 ετών, κατηγορούμενοι για «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος». Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με ακόμη τρεις (3) συνεργούς τους που αναζητούνται, κατά το τελευταίο επτάμηνο, διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις φορτηγών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, οικιών και καταστημάτων στις περιοχές της Νίκαιας, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Αιγάλεω, Πετραλώνων και Φαλήρου . Οι δράστες εντόπιζαν οικίες και αφού εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας τα παράθυρα, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Εξιχνιάστηκαν:

  • Μία (1) ληστεία σε βάρος αλλοδαπού.
  • Έξι (6) κλοπές Ι.Χ.Ε.- Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.
  • Τέσσερις (4) διαρρήξεις καταστημάτων.
Στην κατοχή του 39χρονου και του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια και τηλεοράσεις, προερχόμενα από κλοπές οικιών.

Ιρακινός ο φονιάς του Μαροκινού

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία που τελέστηκε τις πρωινές ώρες της 5-2-2010 στις σκάλες της οδού Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Μαρόκου, ηλικίας 31 ετών. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω εγκληματικής ενέργειας είναι 23χρονος Ιράκινος, ο όποιος κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην Αθήνα στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο Ιρακινός προσήχθη στην Πάτρα και αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, για ανθρωποκτονία, κλοπή και του Νόμου Περί Όπλων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια του Γ’ Τμήματος Πλημμελειοδικείου Πατρών και συνελήφθη.

Απ' όλα είχε ο μπαξές των Τσιγγάνων


Στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων και επιχειρήσεων, που έχει σχεδιάσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων, που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ, στη θέση ΠΥΡΙ των Θηβών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:


Ελέχθησαν: τριάντα δύο (32) άτομα (ΡΟΜΑ) και δέκα (10) οχήματα


Συνελήφθησαν: επτά (7) άτομα, πιο αναλυτικά:


(1) Ένα (1) άτομο, (24) χρόνων, δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, από 16-10-2009, όπου εξέτειε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών, για διακεκριμένες κλοπές.


(2) Ένα (1) άτομο, (34) χρόνων, επειδή εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) αποφάσεις για παραβ. του Κ.Ο.Κ.


(3) Ένα (1) άτομο, (22) χρόνων, επειδή εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και για διατάραξη ασφάλειας Σιδηροδρόμων και επιπλέον, δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής υλικού του Ο.Σ.Ε., την 19-04-2010, στην περιοχή των Θηβών.


(4) Τέσσερα (4) άτομα, για ναρκωτικά, ήτοι για κατοχή εξήντα εννέα (69) συνολικά ναρκωτικών δισκίων και επιπλέον το ένα (1), για κατοχή δύο (2) γρ. ηρωίνης.


Οι παραπάνω συλληφθέντες, κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τεσσάρων (4), καθώς και για την εκτέλεση των καταδιωκτικών εγγράφων σε βάρος των υπολοίπων τριών (3), απογευματινές ώρες της σήμερον, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ)κών Θηβών. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και με ενισχυτικές όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

17χρονος ο δράστης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού ζευγαριού ημεδαπών στο Αργοστόλι. Δράστης είναι ανήλικος, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για εγκατάλειψη σε τροχαίο, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα, βαριές σωματικές βλάβες και έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι των ημεδαπών είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα, από διερχόμενο άτομο την 23:00 ώρα της 18-04-2010, στη γέφυρα «Δεβοσέτου» και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εκτεταμένες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, ο 17χρονος δράστης προσήχθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι, νυχτερινές ώρες της 18-04-2010 οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ανήκει στον πατέρα του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά το ζευγάρι των ημεδαπών, που κινούνταν πεζοί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Στην οικία, όπου διαμένει ο δράστης με τους γονείς του, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα (φέρει φθορές από την παράσυρση), για την οποία παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.
Επιπλέον σε βάρος του πατέρα του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχώρηση της μοτοσικλέτας.
Η σχετική δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας

Καταδίωξη με ναρκέμπορους στο Μεσολόγγι

Λαθρέμπορους ναρκωτικών συνέλαβε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας. Το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου των δραστών βρέθηκε γεμάτο απο ινδική κάνναβη. Στην περιπετιώδη καταδίωξη οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον τρία άτομα, ανάμεσα τους και ο προπομπός συνεργός, που ...κάρφωνε τηλεφωνικά στους λαθρέμπορους, αν υπήρχαν μπλόκα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρίου. Το χασίς είναι εισαγώμενο καθώς πρόκειται για το μοναδικό προϊόν που... εξάγει το Αλβανίκο καρτέλ στη χώρα μας.

Καθαρά τα 9αρια Zastava

Τα πιστόλια των 9 mm δεν είναι...λερωμένα σε τρομοκρατικές ενέργειες. Από τις μέχρι τώρα ενεργηθείσες εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις ιχνών των τριών (3) πιστολιών, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο του «Επαναστατικού Αγώνα», στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα πιστόλια Zastava έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Τον πάτησε με τρακτέρ

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο ηλικιώμένος αγρότης Γιώργος Αρσένης στην Κομποθέκλα Αμφιλοχίας, όταν συγχωριανός του στην πλατεία του χωριού τον πάτησε με το τρακτέρ του, με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Απο διαβολική σύμπτωση οι δυο άνδρες βρέθηκαν στο ίδιο καφενείο. Ο 75χρονος στο παρελθόν -όπως είπε αστυνομική πηγή στο "Crimes on air"- είχε πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον συγχωριανό του, για τα σύνορα στα χωράφια τους. Οι δυο αγρότες λογομάχησαν και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με αποτέλεσμα να βγούν απο το καφενείο και ο 45χρονος να ανέβει στον τρακτέρ του, να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα και με δύναμη να τον χτυπήσει με το βαρύ όχημα. Ο 75χρονος που βρέθηκε κάτω απο τις ρόδες του τρακτέρ, έμεινε αναίσθητος και έδινε την εντύπωση πως είναι νεκρός. Στο νοσοκομείο όμως που στη συνέχεια μεταφέρθηκε συνήλθε και τώρα νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Ο 45χρονος Γ.Κ εξαφανίστηκε μετά την πράξη του και αναζητείται απο την αστυνομία.

21/4/10

Φουλ το ημερήσιο δελτίο διαρρήξεων στην Πάτρα

Στο στόχαστρο των ληστών μπήκε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά στην οδό Πατρέως, στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη. Οι δράστες έσπασαν την κλειδαριά ασφαλείας του καταστήματος και εισέβαλαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
Το αστυνομικό δελτίο καταγράφει όμως και δύο άλλα περιστατικά κλοπών, σε κατάστημα ανδρικών ρούχων στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και σε σούπερ μάρκετ στην Πατρών – Κορίνθου και Αμερικής. Μια 42χρονη Βουλγάρα είχε κλέψει ένα παντελόνι από πολυκατάστημα της Αγίου Νικολάου. Ωστόσο, έγινε αντιληπτή από τους υπαλλήλους του καταστήματος και συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών με τα κλοπιμαία. Στη δεύτερη περίπτωση ένας άνδρας αλβανικής υπηκοότητας πήγε για ψώνια στο σούπερ – μάρκετ, γέμισε ένα ολόκληρο καρότσι με πράγματα αξίας 1.000 ευρώ και δεν πέρασε από το ταμείο για να πληρώσει! Οι υπάλληλοι τον αντελήφθησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης λειτούργησε

Την 19-4-2010, στην Αθήνα, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Κ.Α./Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 ετών, κατηγορούμενοι για «απρόκλητη σωματική βλάβη», «διατάραξη της κοινής ειρήνης», παράβαση του Ν. «περί όπλων», περί «εξωσχολικού αθλητισμού» και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις». Επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατηγορείται και για «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς» και «εξύβριση».
Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, κατόπιν πληροφοριών που συνέλεξαν, ερευνών και αξιοποίηση του οπτικού υλικού, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του Ο.Α.Κ.Α., εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανωτέρω κατηγορουμένων, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου του Ο.Α.Κ.Α., κατά την διάρκεια του αγώνα «Α.Ε.Κ.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» που διεξήχθη την 18-4-2010.
Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν να προβαίνουν σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών, με κτυπήματα, λακτίσματα και ρίψεις αντικειμένων.
Μετά την λήξη του αγώνα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή των Πατησίων για «ληστεία κατά συναυτουργία», γιατί με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τσάντα από ημεδαπό και κρατούνταν στο Τ.Α. Πατησίων.
Οι κατηγορούμενοι έχουν κατά το παρελθόν συλληφθεί για επεισόδια σε διάφορα γήπεδα, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε κριθεί προφυλακιστέος, κατόπιν επεισοδίων κατά τον αγώνα «Α.Ε.Κ.-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ», που έλαβε χώρα την 7-12-2008 και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Επίσης κατά την διάρκεια του ιδίου αγώνα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υ.Α.Τ., στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών για επιθέσεις με πέτρες κατά των Αστυνομικών .
Από την εξέταση του οπτικού υλικού εξακριβώθηκε η συμμετοχή του 21χρονου σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών και εντός του γηπέδου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Α.Τ. Ο.Α.Κ.Α.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Την 19-04-2010 και κατά τις ώρες 18:30-20:30 από τη Γ.Α.Δ.Α., εκδηλώθηκαν ειδικές δράσεις, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: 165 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Δ.Α. Αθηνών, Δ.Α. Β/Α Αττικής , Δ.Α. Ν/Α Αττικής, Δ.Α. Πειραιά, Δ.Α. Δυτικής Αττικής, Δ. Αλλοδαπών, Δ-νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων ).
Ελέγχθηκαν: 515 άτομα, 35 οχήματα, 21 δίκυκλα και 30 καταστήματα.
Συνελήφθησαν: 88 άτομα, από τα οποία :
Δέκα (10) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».
Δεκαεννέα (19) άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων».
Πενήντα οκτώ (58) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».
Ένα (1) άτομο για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών» και παράβαση του Ν. «περί όπλων».
Προσήχθησαν: 12 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη -2- γραμμ.
Κάνναβη -63- γραμμ.
Εκατόν τέσσερα (104) φαρμακευτικά δισκία.
Ένα (1) πιστόλι.
Τρία (3) φυσίγγια.
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το μικρό ψάρι "έφαγε" το μεγάλο

Στην Καβάλα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών ότι ντόπιος κάτοικος, κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες. Ο 32χρονος τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και εξερχόμενος από την οικία του, ακινητοποιήθηκε από Αστυνομικούς της ανωτέρω ομάδας και τους παρέδωσε εννέα (9) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (189,9) γραμμαρίων. Εξεταζόμενος σχετικά, ομολόγησε ότι τις κατεχόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προμηθεύτηκε από 44χρονο κάτοικο Καβάλας. Σε συνεργασία με τους Αστυνομικούς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εν λόγω 44χρονο και συμφωνήθηκε η αγορά ακατέργαστης κάνναβης, έναντι χρηματικού ποσού 250,00 €, το οποίο και προσημειώθηκε. Αμέσως οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από την ανωτέρω Υπηρεσία, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενα η συναλλαγή ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους, μετά το πέρας της οποίας, ο 32χρονος, παρέδωσε στους επιτηρούντες Αστυνομικούς μία (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (45,3) γραμμαρίων. Ο 44χρονος κατηγορούμενος τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και κατά την προσέγγιση στην οικία του, ακινητοποιήθηκε από Αστυνομικούς τη στιγμή που προσπάθησε να αποκρύψει δύο (2) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (70,2) γραμμαρίων. Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, με τη συνδρομή συνοδού χειριστή αστυνομικού σκύλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης βάρους (16,7) γραμμαρίων, το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό, επιπλέον χρηματικό ποσό 110,00 €, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η προαναφερθείσα τηλεφωνική επικοινωνία.

Έσπερνε...σπόρους με τους γιούς του

Χθες βράδυ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ένας (1) 52χρονος ημεδαπός μαζί με τους δύο (2) γιους του, ηλικίας 28 και 32 ετών, καθώς σε γενόμενη νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα (παρουσία δικαστικού λειτουργού), κατελήφθησαν από κοινού να κατέχουν επτά (7) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 589,7 γραμμαρίων, τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 287 γραμμαρίων, δύο (02) συσκευασίες από αλουμινόχαρτο περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 89 γραμμαρίων, δύο (02) ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ. Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 52χρονου ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν πέντε (05) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 17,3 γραμμαρίων, δύο (02) συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη βάρους 4,4 γραμμαρίων, έξι (06) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3 – 5 εκατοστών, τρεις (03) συσκευασίες των 50 sticks έκαστη ειδικών λιπαντικών για τη σπορά και λίπανση των δενδρυλλίων κάνναβης και σαράντα οκτώ (48) ταμπλέτες βάσης σποράς κάνναβης. Ανωτέρω ναρκωτικές ποσότητες (συνολικά 987, 4 γραμμάρια κάνναβης, δενδρύλλια, ζυγαριές ακριβείας, σπόροι και λιπάνσεις ναρκωτικών ουσιών, 480 ευρώ) κατασχέθηκαν και αποσταλούν αρμοδίως.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Στην Κομοτηνή, κατόπιν συλλογής, αξιολόγησης, αξιοποίησης και κατάλληλου συντονισμού του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ότι δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, στα πλαίσια ανακριτικής διείσδυσης, σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης εμφανίστηκε αστυνομικός υφισταμένης Υπηρεσίας μας ο οποίος κατέβαλε σε 45χρονο ημεδαπό το ποσό των (200,00) € σε προσημειωμένα τραπεζογραμμάτια για την αγορά δύο (2) νάιλον συσκευασιών περιεχουσών ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 36,5 γραμμαρίων, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες και τοποθετημένες κάτω από ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο. Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε οικία 60χρονου ημεδαπού με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής ανευρέθη και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (400,00) € (στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και τα προσημειωθέντα τραπεζογραμμάτια των (200,00) €, δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 6,8 γραμμαρίων, οκτώ (08) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 – 4 εκατοστά φυτεμένα σε δύο (2) γλάστρες, μία (01) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και εκατόν τριάντα έξι (136) νάιλον συσκευασίες κενές περιεχομένου ομοειδείς με αυτές που περιείχαν την κάνναβη. Ακολούθως σε νομότυπη έρευνα (παρουσία δικαστικού λειτουργού) σε οικία 57χρονου αλλοδαπού πολίτη Γεωργίας, κατόχου βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση αδείας διαμονής ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι εννέα (29) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού βάρους 579 γραμμαρίων καθώς και μία (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη βάρους 3,3 γραμμαρίων.

Ο Μαντζούνης βλήθηκε με όπλο που βρέθηκε

Σε εξέλιξη βρίσκεται η βαλλιστική εξέταση για τα τρία πιστόλια Zastava που βρέθηκαν στην γιάφκα της οδού Αιγίνης 8 στην Κυψέλη. Δυο παρόμοια όπλα είχαν εντοπιστεί και στο αυτοκίνητο του Κώστα Γουρνά, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Το ένα απο τα δυο Καλάσνικοφ πάντως ήταν το πολεμικό όπλο, με το οποίο τραυματίστηκε βαριά ο αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης στις 5-1-09 στα Εξάρχεια. Στο ίδιο χτύπημα είχαν βρεθεί κάλυκες και απο το MP5 ήταν το ίδιο υποπολυβόλο με το οποίο οι τρομοκράτες γάζωσαν στις 30-4-07 το αστυνομικό τμήμα της Ν.Ιωνίας. Με το MP5 και τα δυο Καλάσνικοφ οι δράστες πυροβόλισαν στις 13-12-08 στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί, διερχόμενη κλούβα των ΜΑΤ. Η βολή ήταν κατά προσέγγιση καθώς δεν είχε προλάβει να ξημερώσει και οι οπλοφόροι πυροβολούσαν απο πολλά μέτρα καθώς είχαν οχυρωθεί σε παλαιό φυλάκιο της πολυτεχνιούπολης, σε περιφραγμένο πανεπιστημιακό χώρο.

Νεκρός χωρίς αιτία

Σήμερα (20-4-2010) και ώρα 07:50, στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Αγάθωνος, Αμπελόκηποι, ένας άγνωστος πλησίασε 33χρονη αλλοδαπή, την ώρα που εξερχόταν από οικία με τον σύζυγό της, με σκοπό να επιβιβαστούν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκε να της αποσπάσει την τσάντα. Όταν τα ανωτέρω έγιναν αντιληπτά από 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ανέμενε την 33χρονη και τον σύζυγό της στο αυτοκίνητο, επενέβη και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο χέρι και στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, όπου κατέληξε.
Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή και εργαστηριακή εξέταση πειστηρίων. Ο δράστης αναζητείται. Ο χώρος εξερευνήθηκε από την Υ.Ε.Ε.Β.Ε. και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, η οποία ενεργεί προανάκριση

Ανάληψη ευθύνης απο Μαζιώτη και Γουρνά



Στο ύψος των περιστάσεων έστω και καθυστερημένα, πρόκειται να σταθούν δυο απο τα κατηγορούμενα ως μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του "crimes on air" πρόκειται να αναλάβουν και την πολτική ευθύνη, για τα χτυπήματα της οργάνωσης. Η ανακάλυψη της γιάφκας στην οδό Αιγίνης και η κατάσχεση του οπλισμού και κυρίως του μπαζούκας RPG7 του ...μαχητικού συμβόλου του "Επαν. Αγώνα" δεν αφήνουν άλλα περιθώρια περισυλλογής. Απο τη στιγμή μάλιστα που τα μεσάνυχτα ταυτοποιήθηκαν τα δυο Καλάσνικοφ και το MP5 σε αντίστοιχες επιθέσεις ο ιδεολογικός κλοιός σφίγγει. Υπήρχε η σκέψη στους "δυο" να προστεθεί και η σύντροφος του Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα αλλά η προχωρημένη εγκυμοσύνη της και ο ερχομός ενός παιδιού είναι αρνητικοί παράγοντες. Κάτι αντίστοιχο είχε παρατηρηθεί και με την εξάρθρωση της "17 Νοεμβρη" όπου οι άνδρες της οργάνωσης προτίμησαν να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν και τα υπόλοιπα κατηγορούμενα μέλη του "Επαν. Αγώνα" έστω και σιωπηλά αποδεχτούν την συμμετοχή τους στην οργάνωση, τώρα που τα δεσμά της συνοχής, έσπασαν με την ομαδική σύλληψη και τον διασκορπισμό σε διαφορετικές φυλακές.

Οπάδος ... με κλόμπ αστυνομικού

Μπουμπούκι ο γνωστός στους κύκλους των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ "Λευτεράκης". Ο 25χρονος αναγνωρίστηκε και μέσα απο το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του Ολυμπικού σταδίου, ως ο δράστης τις επίθεσης σε βάρος άνδρα των ΜΑΤ που στο έκρυθμο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης, άρπαξε το κλόμπ του αστυνομικού και άρχισε να τον χτυπά. Ήταν η στιγμή που οι οπαδοί κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα των επισήμων, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν δυσαρεστηθεί απο τις άστοχες δηλώσεις του νέου προέδρου της ΑΕΚ περί "ξεπουλήματος" των καλών παικτών. Τα σπασμένα πλήρωσε η διμοιρία των ΜΑΤ που κλήθηκε να τους σταματήσει, καθώς ήδη είχαν σπάσει σίδερα απο το προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ο "Λευτεράκης" λοιπόν άρπαξε την ευκαιρία και επανέλαβε ότι ακριβώς είχε κάνει και στις 7-12-08 στο ίδιο στάδιο και με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Τότε τη ...νύφη πλήρωσε μια διμοιρία απο τη Θήβα που ήρθε για ενίσχυση στο γήπεδο λόγω των "Δεκεμβριανών". Ο θερμόαιμος οπαδός τότε συνελήφθη, προφυλακίστηκε αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό στάδιο διέφυγε της σύλληψης, έκανε όμως το λάθος μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μαζί με συνομήλικο του να εντοπιστούν και να κατηγορηθούν για ληστεία στα Α.Πατήσια. Ο "Λευτεράκης" που είναι 25 ετών αναγνωρίστηκε απο αστυνομικούς του Τμήματος Αθλητικής Βίας και όταν οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής υποσχέθηκε πως δεν θα το "ξανακάνει".

Τα όπλα έδειξαν τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα



Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις ιχνών των δύο (2) πολεμικών όπλων - τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV και του ενός (1) υποπολυβόλου ΜΡ-5, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, διαπιστώθηκε ότι τα τρία (3) όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί, είτε μόνα είτε και τα τρία (3) μαζί, σε τρεις (3) ένοπλες επιθέσεις της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ειδικότερα:
1.
Το ένα (1) KALASHNIKOV και το ένα (1) ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση κατά τριών (3) Αστυνομικών Διμοιρίας των Μ.Α.Τ., οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα σκοπού-παρατηρητή, την 5-1-2009 και περί ώρα 03:05, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια - Αθήνα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Αστυφύλακα Αδαμάντιου Μαντζούνη.
2. Τα δύο (2) KALASHNIKOV και το ένα (1) ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των Μ.Α.Τ., που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο και κινούνταν, την 23-12-2008 και περί ώρα 05:49, επί της οδού Κοκκινοπούλου στο Γουδί Αττικής,
3. Το ένα ΜΡ-5 στην ένοπλη επίθεση, την 30-4-2007 και περί ώρα 01:22, κατά του Β΄ Α.Τ. Ν. Ιωνίας

20/4/10

Το υποπολιβόλο το μπαζούκας και οι ποινικοί

Τουλάχιστον δυο υποπολυβόλα ΜP5 έχουν στα χέρια τους οι τρομοκράτες καθώς το ιδίου τύπου όπλο που βρέθηκε στη γιάφκα της Κυψέλης δεν ανήκει ούτε στο νεκρό ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη αλλά ούτε και στον σκοπό του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου. Το γεγονός πάντως ότι το υποπολυβόλο ανήκει σε σκοπό της εθνικής τράπεζας και αφαιρέθηκε απο τα χέρια του σε ληστεία που έγινε στις 25-8-04 στη Θεσσαλονίκη, πιστοποιεί πως οι αντιεξουσιαστές έχουν κάνει "ταμείο" ληστεύοντας συστηματικά τράπεζες για προμήθεια όπλων και διάφορα λειτουργικά έξοδα όπως είναι η ενοικίαση των διαμερισμάτων που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια ή γιάφκες. Η ληστεία βέβαια δεν αποκλείεται να έγινε απο κοινούς κακοποιούς και να επιβεβαιώνεται έτσι η βάσιμη υποψία για συνεργασία με ποινικούς κρατούμενους.

Στην ίδια παρτίδα οι ρουκέτες

Στην ίδια παρτίδα ανήκουν οι πέντε ρουκέτες που βρέθηκαν στη γιάφκα καθώς η ρουκέτα με την οποία βλήθηκε η Αμερικανική πρεσβεία, είχε πολλούς κοινούς αριθμούς στην εργοστασιακή ταυτότητα. Αυτό διαπιστώθηκε επειδή απο τα υπολείματα της ρουκέτας στην πρεσβεία είχε "διασωθεί" το κομμάτι που είχε τον αριθμό της ταυτότητας.

Βολή με το μπαζούκας απο την ΕΛ.ΑΣ


Δοκιμαστική βολή με το ρουκετοβόλο RPG7 το πιο πιθανό σε στρατιωτικό πεδίο βολής, θα γίνει τις επόμενες δυο ημέρες απο ειδικούς αξιωματικούς της ΓΑΔΑ έτσι ώστε στη βαλλιστική εξέταση να διαπιστωθεί αν ή όχι πρόκειται για το ίδιο μπαζούκας με το οποίο είχε γίνει το χτύπημα κατά της Αμερικάνικης πρεσβείας που είχε γίνει στις 12-1-07.

Τα όπλα θα...δείξουν τα χτυπήματα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η βαλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί που και πότε χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα του Επαναστατικού Αγώνα. Το crimesonair επιβεβαιώθηκε για τα 3 πιστόλια zastava που βρέθηκαν στην γιάφκα για τις 5 σε αριθμό ρουκέτες και για την ποσότητα της ζελατοδυναμίτιδας.Πρίν την επίσημη ανακοίνωση αποκαλύψαμε οτι το MP5 προέρχεται απο ληστεία στην Θεσσαλονίκη και δεν ήταν ούτε του νεκρού ειδικού φρουρού Αμανατίδη αλλά ούτε και του σκοπού του τ΄τοτε προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου.Η ληστεία είχε γίνει στις 25 Αυγούστου του 2004 στην οδό Β.Ολγας 95 και οι δύο ληστές εκτός απο τα χρήματα είχαν αρπάξει το όπλο του σκοπού της Εθνικής τράπεζας.