3/4/10

Χριστός Ανέστη σε όλους

Για ριφιφί πρώην συνεργός του Ρωχάμη

Γράφει ο βασίλης χήτος



Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Μιλητσόπουλος παλιός γνώριμος των αρχών, ως συνεργός του άλλοτε "σκληρού" των φυλακών Βαγγέλη Ρωχάμη, απο τα ξημερώματα βρίσκεται στα γνώριμα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής. Άνδρες του Τμήματος Ληστειών τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρο σε ριφιφί τράπεζας μαζί με δύο συνεργούς του. Ανάμεσα τους και η 41χρονη φίλη του κακαποιού που είναι εν ενεργεία υπάλληλος της ΔΕΗ. Ο 53χρονος στην προσπάθεια του να τρυπώσει και να φθάσει στο χρηματοκυβώτιο, έσπασε τα δυο τζάμια του υποκαταστήματος της Millennium στη Λεωφόρο Κηφισίας 222. Ο συναγερμός της τράπεζας τέθηκε σε λειτουργία και για να τον φιμώσει, τοποθέτησε τα δυο του κομμάτια σε αντίστοιχους κουβάδες με νερό και "έπνιξε" τον ενοχλητικό θόρυβο. Η υπάλληλος της ΔΕΗ με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, έπαιζε τον ρόλο τσιλιαδόρου. Με μια μοτοσυκλέτα Kawassaki στριφογύριζε στα γύρω στενά για ...ανεπιθύμητους αστυνομικούς. Ο τρίτος συνεργός που συνελήφθη είναι σεσημασμένος και 61 ετων. Στο σημείο πήγε με μια Vespa ενώ ο "επώνυμος" βαρυποινίτης με μια BMW. Η γυναίκα συνελήφθη απο αστυνομικούς του Ληστειών τη στιγμή που προχωρούσε προς το αυτοκίνητο. Ο 53χρονος φίλος της πρόλαβε και καβάλησε τη μοτοσυκλέτα, αλλά τον καταδίωξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει στο οδόστρωμα στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λυκούργου. Οι δράστες παρόμοια επιδρομή στην ίδια τράπεζα είχαν κάνει και το Πάσχα του 2004. Τότε η τράπεζα είχε την επωνυμία Nova Bank και οι ληστές είχαν αφαιρέσει απο το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης 80.670 ευρώ. Στην κατοχή τους στις 2 τα ξημερώματα βρέθηκαν φιάλες οξυγόνου, ασύρματη ενδοεπικοινωνία αλλά και μια συσκευή που απενεργοποιούσε τα κινητά τηλέφωνα. Ο Παναγιώτης Μιλητσόπουλος είχε κατηγορηθεί πως στις 29-12-1983 σκότωσε τον νεαρό άνδρα Κώστα Καγεώργη. Η συμμορία εισέβαλε στο σπίτι του στο Γαλάτσι και του άρπαξε επιταγές και 1,5 εκατομμύριο δραχμές, που αποτελούσαν μέρος των εισπράξεών απο το κατάστημα υγρών καυσίμων που διέθετε. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε "στίγμα" στο βαρύ ιστορικό του Βαγγέλη Ρωχάμη, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως " ότι και να έχω κάνει άνθρωπο δεν σκότωσα". Τα μέλη της ομάδας Ρωχάμη συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά το φόνο στις 11-1-1984. Ανάμεσα τους ήταν ο Βαγγέλης Μητσόπουλος, ο Γιώργος Νταλιάνης και ο Γιώργος Τσεπέρης. Ο Παναγιώτης Μιλητσόπουλος πάντως με τον "ωραίο" του υποκόσμου Βαγγέλη Ρωχάμη, είχαν ακριβά γούστα αφού είχαν κατηγορηθεί για πολλά ριφιφί και σε κοσμηματοπωλεία.

Μεθυσμένος αστυνομικός

Στην επαρχιακή οδό Παλαμά – Καρδίτσας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας 21χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, ενώ κατά τον έλεγχο (αλκοτέστ), που διενεργήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή αλκοομέτρου, διαπιστώθηκε ότι ευρίσκετο υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διοικητική έρευνα.

Αστυνόμος με τα αρνιά στην ...πλάτη

Αστυνόμος της ΓΑΔΑ εντοπίστηκε στην καρδίτσα για λαθρομεταφορά προβάτων υπο κατανάλωση. Στη 1.30 τα ξημερώματα στο 2ο χλμ της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Αθηνών, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, συνελήφθησαν 59χρονος έμπορος και ένας 53χρονος αστυνομικός, για παραβάσεις υγειονομικών και αγορανομικών διατάξεων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο ιδιώτης κατελήφθη να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο - με συνεπιβάτη τον αστυνομικό - μεταφέροντας: α) είκοσι τέσσερα (24) σφαγεία αμνών, β) επτά (7) σακούλες περιέχουσες τεμαχισμένο νωπό κρέας αμνών, γ) δύο (2) δοχεία δεκαέξι (16) κιλών έκαστο ελαιόλαδο και δ) τρεις (3) χαρτόκουτες περιέχουσες εκατόν τριάντα (130) αυγά, χωρίς να κατέχει τιμολόγια αγοράς και χωρίς τα σφαγεία να έχουν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο (κτηνιατρική επιθεώρηση).
Το φορτηγό, το οποίο δεν ήταν κατάλληλα διασκευασμένο για μεταφορά νωπών κρεάτων, είναι ιδιοκτησίας ημεδαπού σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ. Τόσο το φορτηγό όσο και τα προϊόντα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, κατασχέθηκαν.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη φέρει τον βαθμό του Αστυνόμου Β’, υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και βρίσκεται σε άδεια.

Συνεχίζεται το έργο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Βραδινές ώρες της 01-04-2010 στον Πειραιά από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 18 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για « κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση ».
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές πλοήγησης αυτοκινήτου (GPS) και από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Καμινίων, προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, οι συλληφθέντες στην περιοχή του Πειραιά, είχαν αφαιρέσει τρεις (3) δίκυκλες μοτ/τες και είχαν διαρρήξει συνολικά επτά (7) Ι.Χ.Ε αυτ-τα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 02-04-2010 στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά

Tου έκλεψε και τα παπούτσια



Βούλγαρος τον έκλεψε, Βούλγαρος τον έσωσε. Ο λόγος για 73χρονο Ιταλό ταξιδιώτη που στο Ορμένιο του Έβρου, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού απο 38χρονο Βούλγαρο που του άρπαξε το πολυτελές τζίπ, χρήματα, τα ρούχα αλλά μέχρι και τα παπούτσια τα οποία μάλιστα και φόρεσε. Ο Ιταλός χθες το πρωί εντοπίστηκε ρακένδυτος, από Βούλγαρο οδηγό που κατευθυνόταν στο 10ο χλμ της Εθνικής Οδού Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης. Ο 73χρονος ήταν ξυπόλητος και πεσμένος στο οδόστρωμα με τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Ο καλός Βούλγαρος τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα Ορμενίου, όπου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο άνδρα, υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος αφού τον χτύπησε του αφαίρεσε το JEEP μάρκας Land Rover και μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι άμεσες και εκτεταμένες αναζητήσεις των υπηρεσιών της αστυνομίας, είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη μέσα σε ΤΑΧΙ ο οποίος και στη συνέχεια υπέδειξε που είχε κρύψει το τζίπ. Πρόκειται για ένα αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, 38 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το αφαιρεθέν από το παθόντα χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ και 200 δολαρίων Αμερικής.
  • Το κλειδί της μηχανής του αφαιρεθέντος JEEP, μάρκας LAND ROVER .
  • Τα δερμάτινα παπούτσια του παθόντος, τα οποία φορούσε αφήνοντας τον παθόντα ξυπόλητο.
  • Το μπουφάν του παθόντος, το οποίο φορούσε ο δράστης και
  • Μία βαλίτσα με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του παθόντος.
  • Ο παθών διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Διδυμοτείχου, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του είναι ελαφρά και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.


Αυτό και αν είναι...ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

Χωρίς γιατρό θα μείνουν μέχρι και αύριο, Κυριακή του Πάσχα οι κάτοικοι του Αστακού.Όσοι έχουν την ατυχία αυτές τις ημέρες να ασθενήσουν θα πρέπει να ταξιδέψουν είτε 60 χλμ. για το Αγρίνιο είτε 50χλμ. για το Μεσολόγγι.Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ο δήμος έχει 7.330 κατοίκους.Τουλάχιστον οι αρμόδιοι έβαλαν ανακοίνωση στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Αστακού, ώστε να το γνωρίζουν οι ασθενείς.

Αυτό και αν είναι..ΕΓΚΛΗΜΑ..

2/4/10

5.000 κροτίδες σε τροχονομικό έλεγχο

5.000 κροτίδες εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικού του τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, σε ΙΧ που κινούταν στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Μεσολογγίου, το απόγευμα της Μεγ। Παρασκευής।Στο όχημα που επέβαιναν δυο άτομα, κάτοικοι Ναυπάκτου έγινε τροχονομικός έλεγχος, στο πλαίσιο των μέτρων της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα και έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη μεγάλη ποσότητα των κροτίδων.Οι επιβάτες του ΙΧ συνελήφθηκαν και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Μεσολογγίου.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια για τον εντοπισμό και κατάσχεση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας.Οι έλεγχοι αυτοί έχουν εντατικοποιηθεί λόγω των εορτών του Πάσχα, ενώ το χρονικό διάστημα από την 14-02-2010 έως χθες (1-04-2010), έχουν διενεργηθεί (11.804) έλεγχοι σχετικά με την κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας. Ειδικότερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε: 5.184 μεταφορικά μέσα,3.615 καταστήματα, 1.714 ιδιώτες, 817 μικροπωλητές, 19 σπίτια και 455 άλλους χώρους.Από τους ελέγχους συνελήφθησαν συνολικά (81) άτομα για παραβάσεις αναφορικά με είδη πυροτεχνουργίας, ενώ κατασχέθηκαν οι ακόλουθες ποσότητες: 208.721 κροτίδες, 106.310 παιδικά αθύρματα – βεγγαλικά,1.417 φωτοβολίδες, 1.881 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί, 5.452 καψύλλια, 13 συσκευές - εκτοξευτές φωτοβολίδωνΠρέπει τέλος να τονιστεί ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, καθώς την τελευταία δεκαετία κατά την περίοδο του Πάσχα (7) συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους και (106) τραυματίστηκαν από την χρήση βεγγαλικών και λοιπών ειδών. Για το λόγο αυτό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι:· «Δεν χρησιμοποιούμε, δεν αγοράζουμε, ούτε κατασκευάζουμε αυτοσχέδια βεγγαλικά.· Ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους.· Προσέχουμε όταν βρισκόμαστε σε χώρους που πετάνε βεγγαλικά ή πυροτεχνήματα.»

πηγή:http://messolonghinews.blogspot.com/

Αστυνομικός...λαθρομεταφορέας

Στο Στόμιο Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας διενεργούντες αστυνομικό μπλόκο συνέλαβαν έναν Αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει-προωθεί παράνομα προς το εσωτερικό της Χώρας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μία (1) μη νόμιμη αλλοδαπή, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι μη εξακριβωθείσας χρηματικής αμοιβής.
Η προαναφερόμενη αλλοδαπή είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος τις νυχτερινές ώρες της 01-04-2010 από σημείο της περιοχής Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου από όπου ο Αστυφύλακας την επιβίβασε στο όχημά του. Επίσης, κατείχε και επέδειξε στους Αστυνομικούς μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση Άδειας διαμονής.
Ο Αστυφύλακας και η μη νόμιμη αλλοδαπή που επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ο οποίος αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και η πλαστή βεβαίωση κατασχέθηκαν από το Α’ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση.
Τέλος, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συλλήψεις για μαστροπεία

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ρεθύμνου συνελήφθησαν σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας (1) ημεδαπός για μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και της υγειονομικής νομοθεσίας, δύο (2) ημεδαποί για συνέργεια σε μαστροπεία, δέκα (10) αλλοδαπές γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και της υγειονομικής νομοθεσίας και ένας (1) αλλοδαπός άνδρας για υγειονομικές διατάξεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου για ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν σε κατάστημα – μπαρ, που λειτουργεί σε συνοικία του Ρεθύμνου, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι – δωμάτια στα οποία εκδίδονταν με αμοιβή οι ανωτέρω αλλοδαπές γυναίκες από τους ημεδαπούς συλληφθέντες.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατασχέθηκαν:
· κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποτελούμενο από οχτώ (8) κάμερες και καταγραφικό μηχάνημα, καταλλήλως ανεπτυγμένο περιμετρικά του καταστήματος για παρεμπόδιση αστυνομικού ελέγχου,
· το χρηματικό ποσό των (5.345) Ευρώ ως προερχόμενο από την έκδοση των γυναικών με αμοιβή,
· (467) πλαστικές κάρτες (μάρκες) αμοιβής γυναικών,
· μεγάλος αριθμός προφυλακτικών,
· (28) ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών γυναικών, χωρίς να δικαιολογείται η κατοχή τους από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού

Χθές στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, εξωτερικά της εισόδου του Δημοτικού Μεγάρου Αρκαλοχωρίου εντοπίστηκε αντικείμενο που προσομοίαζε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δ/νσης Ηρακλείου, οι οποίες προέβησαν στον αποκλεισμό και εκκένωση του ανωτέρω χώρου και με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσαν το ύποπτο αντικείμενο.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο, για ένα (1) πλαστικό βαρέλι το οποίο περιείχε ποσότητα 5,5 κιλών περίπου, εκρηκτικής ύλης, δύο (2) κοινούς πυροκροτητές, ένα (1) ψηφιακό ρολόι και πέτρες.
Παράλληλα την 23.20 ώρα περίπου, άγνωστος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, γνωστοποίησε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού και την ύπαρξη σχετικής επιστολής, σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.
Από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ηρακλείου ανευρέθηκε ένας φάκελος αλληλογραφίας, ο οποίος περιείχε μία σελίδα, στην οποία είχαν επικολληθεί τμήματα λέξεων, που είχαν αποκοπεί από διάφορα έντυπα και σχηματίζουν φράσεις, που αναφέρονται σε οικονομικές διαφορές-δραστηριότητες ιδιωτών

Αλβανοί ληστές με ... Tipo

Δυο Αλβανοί κακοποιοί εντοπίστηκαν στο Κιάτο να έχουν στην κατοχή τους δυο κλεμμένα αυτοκίνητα μάρκας Fiat Tipo. Tα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί απο την Κυψέλη και την Κηφισιά. Οι Αλβανοί συνελήφθησαν απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, τη στιγμή που καμουφλάριαζαν τα αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια αλλά και με άλλο χρώμα. Με τέτοια μάρκα αυτοκινήτου έχουν εμφανιστεί κακοποιοί σε δυο ληστείες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο Χιλιομόδι και στα Φύκια Κορίνθου. Οι Αλβανοί είναι ύποπτοι και για μια ληστεία στη Μαλεσίνα της κεντρικής Ελλάδας, αφού και εκεί είχε εμφανιστεί το Fiat-φάντασμα. Οι κακοποιοί ομολόγησαν πως τα αυτοκίνητα τα προμηθεύονταν απο συμπατριώτες τους στα Μέγαρα. Οι ίδιοι πάντως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού ακόμη και στο καμουφλάρισμα των δυο αυτοκινήτων φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν τα ίχνη τους.

Σύλληψη μεγαλοέμπορα ναρκωτικών

Τέλος στη δράση νεαρού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών έθεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τ.Α Πολίχνης και δικυκλιστών της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», έπειτα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές της 02-04-2010, στην περιοχή της Πολίχνης, συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή, στην οικία του, αλλά και σε χώρο που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ως κρύπτη ναρκωτικών, βρέθηκαν 23 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 172 γραμ., 5 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 80,3 γραμ . , μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, πλαστή άδεια διαμονής, σημειώσεις στις οποίες αναγράφονταν οι λεπτομέρειες από πραγματοποιηθείσες αγοραπωλησίες, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.

Στην ...ανεργία οι ληστές τραπεζών

Αποτρεπτικά λειτουργεί για τους ληστές τραπεζών η νεοσύστατη ομάδα ΔΙ.ΑΣ της Άμεσης Δράσης. Είναι ενδεικτικό πως χθές δεν έγινε στην Αττική ούτε μια ληστεία σε τράπεζα. Γεγονός πρωτοφανές και ειδικά για τις ημέρες των εορτών όπου οι ληστές συνηθίζουν να αυξάνουν την ... δουλειά τους. Η σύλληψη την περασμένη Τρίτη και των τεσσάρων ληστών που έδρασαν σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Ν.Ερυθραία και τον Άλιμο, έχει φοβήσει τους υπόλοιπους κακοποιούς. Τουλάχιστον προς στιγμήν. Πάντως η παρουσία 2.000 αστυνομικών της ομάδας "Δίκυκλη Αστυνόμευση" είναι ορατή σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου. Στην Αττική η ΔΙ.ΑΣ έχει απλώσει δίχτυ προστασίας και τα αποτελέσματα είναι εμφανή απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφαρμογής της μάχιμης αυτής υπηρεσίας.

Τα ... Τέμπη της Αθηνών-Πατρών

Ταλαιπωρία περιμένει όσους οδηγούς κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, καθώς κατά μήκος του οδικού δικτύου απο την Κόρινθο και μετά στα περισσότερα σημεία, λόγω έργων, υπάρχει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η οδήγηση το βράδυ είναι ... όαση αλλά την ημέρα πραγματική κόλαση. Τα οχήματα κινούνται σε ρυθμούς χελώνας και οι οδηγοί με τα νεύρα τους τεντωμένα. Τύφλα να έχουν τα Τέμπη σε καθυστέρηση. Τη νύχτα πάντως μέχρι την Πάτρα δεν συναντήσαμε ούτε ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, καθώς η σήμανση στον υπο κατασκευή δρόμο είναι πρόχειρη. Απο το Αντίριο και μετά πάντως μετρήσαμε μέχρι την Αμφιλοχία τρία μπλόκα που έκαναν ουσιαστικό έλεγχο στα διερχόμενα οχήματα. Απ' ότι μπορέσαμε να διακρίνουμε τα κλιμάκια ήταν μεικτά. Εκτός απο αστυνομικούς της Τροχαίας, υπήρχαν παρατεταγμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ με υποδειγματική συμπεριφορά απέναντι στους ανυποψίαστους οδηγούς.

1/4/10

Ατύχημα με κροτίδα

Η χρήση κροτίδων από έναν 19χρονο Πατρινό είχε τραγική κατάληξη.Το ατύχημα έγινε στην περιοχή του Μπεγουλακίου όπου έπαιζε με τους φίλους του.
Στην προσπάθεια του να πετάξει αυτοσχέδια κροτίδα αυτή εξερράγη στο χέρι του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν 3 δάχτυλα του δεξιού χεριού του.
Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και εισήχθη στο χειρουργείο με τούς γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες να συγκολλήσουν τα ακρωτηριασμένα του μέλη και να σταματήσουν την αιμορραγία.

Στη φάκα η συμμορία με τα καλάσνικοφ

Είναι ληστές τραπεζών αλλά όμως έγδυναν στην κυριολεξία και θαμώνες σε ταβέρνες στην Βαρυμπόμπη και το Μενίδι και τους καταλήστευαν. Σε μια περίπτωση μάλιστα πυροβόλησαν μέσα στο μαγαζί για να εξαναγκάσουν ιδιοκτήτη ταβέρνας να βγεί απο το γραφείο του, όπου είχε κληδωθεί απο το φόβο του. Είναι τα μέλη της αλβανικής συμμορίας που επέλεγαν "μοναχικούς" πελάτες σε αντίθεση μ' άλλη σπείρα που συστηματικά μέχρι τώρα στις ίδιες περιοχές, εισβάλει σε ταβέρνες όπου γίνονται γάμοι, αρραβώνες και βαπτίσια και αρπάζει, υπο την απειλή των Καλάσνικοφ, απο τους καλεσμένους χρήματα και χρυσαφικά.
Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ όπου συνελήφθησαν στην περιοχή Αλιάρτου Βοιωτίας, τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 27 και 28 χρόνων αντίστοιχα, κάτοικοι προσωρινά Μενιδίου Αττικής και Μαρτίνου Φθιώτιδας, για διάπραξη ενόπλων ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αττικής.
Οπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα , οι παραπάνω, είτε οι τρεις τους, είτε και με άλλους αγνώστους μέχρι τώρα συνεργούς τους, ενεργούντες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και αποτελούντες ομάδα, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών. Συγκεκριμένα διέπραξαν δεκατρείς τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, ως ακολούθως:
α. Την 20-12-2008 και ώρα 02:25 στην Ν. Ερυθραία Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη, υπαλλήλου και πελάτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ογδόντα (2.080) ευρώ, πυροβολώντας έξι (6) φορές την πόρτα γραφείου όπου ευρίσκετο το χρηματοκιβώτιο χωρίς να καταφέρουν να το ανοίξουν.
β. Την 24-05-2009 και ώρα 03.30 στο Κάστρο Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη και θαμώνων κέντρου διασκεδάσεως, από τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800) ευρώ και έξι (6) κινητά τηλέφωνα, πυροβολώντας φεύγοντας στον αέρα, για εκφοβισμό.
γ. Την 23-08-2009 και ώρα 04:00 στο Μαρτίνο Φθιώτιδος, σε βάρος αλλοδαπού φύλακα εργοστασίου, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ, πυροβολώντας νωρίτερα στον αέρα, με καραμπίνα, για εκφοβισμό.
δ. Την 10-11-2009 και ώρα 03:20 στην περιοχή Παύλου Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξαναγκάζοντας αυτόν και θαμώνα, να ξαπλώσουν στο δάπεδο και εν συνεχεία αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα, πυροβολώντας και πάλι στον αέρα, πριν αποχωρήσουν.
ε. Την 25-12-2009 και ώρα 01:45 στο Μενίδι Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας, υπαλλήλων και θαμώνα αυτής, απ’ τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό χιλίων διακοσίων (1.200) ευρώ.
στ. Την 17-01-2010 και ώρα 03:30 στο Μενίδι Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη εστιατορίου, απ’ τον οποίο αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων (4.200) ευρώ, πυροβολώντας στην πόρτα γραφείου όπου είχε κλειδωθεί ο παθών δύο (2) φορές και κατά την αποχώρησή τους, άλλες τρεις (3) φορές στον αέρα.
ζ. Την 10-02-2010 και ώρα 20:35, στα Μέγαρα Αττικής, σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και πελατών, απ’ τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δέκα χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα (10.570) ευρώ.
η. Την 26-03-2010 και ώρα 11:00 στη Μαλεσίνα Φθιώτιδος, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλους δύο τουλάχιστον αγνώστους μέχρι τώρα συνεργούς τους, διπλή ληστεία σε βάρος των υποκαταστημάτων Α.Τ.Ε. και Ε.Τ.Ε., αφαιρώντας χίλια οκτακόσια (1.800) και είκοσι πέντε χιλιάδες και τετρακόσια εξήντα (25.460) ευρώ, αντίστοιχα, διαφεύγοντας με κλεμμένο αυτοκίνητο που ανεβρέθηκε. Στη συνέχεια στον Αγ. Δημήτριο Βοιωτίας και περί ώρα 12:00, με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εξαναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη αυτού να τους το παραδώσει.
θ. Την 28-03-2010 και ώρα 01:00 στη Βαρυμπόμπη Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας και εννέα (9) θαμώνων, από τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό πεντακοσίων εξήντα (560) ευρώ, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) ρολόγια, πυροβολώντας φεύγοντας και αυτή την φορά στον αέρα.
ι. Την 29-03-2010 και ώρα 21:30, στην περιοχή Αταλάντης Φθιώτιδος, σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και παρακείμενου Mini Market αφαιρώντας απ’ αυτόν, από υπάλληλό του και πελάτες, συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν τριάντα (1.130) ευρώ πυροβολώντας και πάλι φεύγοντας.
ια. Την 30-03-2010 και ώρα 23:20, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και παρακείμενου καφενείου αφαιρώντας από αυτόν και θαμώνες, συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων είκοσι (1.220) ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Στην κατοχή των παραπάνω τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α. Σε κατάλληλα επιλεγμένο σημείο και επιμελώς κρυμμένα, σε αγροτική περιοχή της Αλιάρτου Βοιωτίας:
(1) Ένα πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalasnikof ,
(2) Δυο γεμιστήρες πολεμικού όπλου, μετά φυσιγγίων,
(3) Μια κοντόκανη καραμπίνα, τύπου χράπα – χρούπα με φυσίγγια στη θαλάμη,
(4) Μια χειροβομβίδα,
(5) Ένα ζευγάρι κιάλια,
(6) Δυο κουκούλες, τύπου full face ,
(7) Τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και
(8) Ένα ζευγάρι γάντια, τρία μπουφάν, δυο παντελόνια , φόρμες κ.λ.π.
β. Το συνολικό χρηματικό ποσό τον δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ,
γ. Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα,
δ. Κατασχέθηκε επίσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός εκ των τριών, το οποίο χρησιμοποιούσαν στην παραπάνω δράση τους.
Εκτιμάται βάσιμα, ότι με την σύλληψη των παραπάνω δραστών, των οποίων ερευνάται η συμμετοχή και σ’ άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και την κατάσχεση, κυρίως του κατεχόμενου οπλισμού, τέθηκε τέρμα στην κακοποιό δράση ιδιαίτερα επικίνδυνης εγκληματικής ομάδας, που ενεργώντας με τον τρόπο αυτό, είχε προκαλέσει ανησυχία στις περιοχές που αυτή δρούσε.

"Στρακαστρούκας" ο Ανθυπαστυνόμος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Ανθυπαστυνόμος στη Μυτιλήνη μετά τη σύλληψη του για λαθρεμπόριο βεγγαλικών. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας το μεσημέρι συνέλαβαν τον συνάδελφό τους, όταν στις 11.30 το πρωί διαπίστωσαν ότι είχε πουλήσει σε 27χρονο ιδιώτη τέσσερις (4) κούτες των πενήντα (50) τεμαχίων κροτίδες μάρκας MEFISTO MANNA . Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις ανωτέρω κροτίδες, καθώς και άλλες έντεκα (11) κούτες του ιδίου τύπου (συνολικά 15), είχε προμηθευτεί έναντι χρηματικού ποσού, και ώρα 18.00, από αστυνομικό, που υπηρετεί σε υφιστάμενη Υπηρεσία και τελεί σε αναρρωτική άδεια. Η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα ψιλικών, που διατηρεί η σύζυγος του αστυνομικού στη Μυτιλήνη. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) κούτα με πενήντα (50) κροτίδες μάρκας MEFISTO MANNA και πλέον των εκατό (100) πυροτεχνημάτων διαφόρων τύπων. Ο 27χρονος θα διέθετε τα βεγγαλικά στο εμπόριο.


ANFO για εκρήξεις στο Λεωνίδιο

Η ποσότητα με τα κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO, το φυτίλι αλλά και οι πυροκροτητές που διέθετε δυο ντόπιοι στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, ήταν τόσο πλούσια που κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες στην Αθήνα. Οι ίδιοι όμως δεν ήταν τρομοκράτες αλλά παράνομοι φυσικά κατασκευαστές αυτοσχέδιων αλλά πολύ ισχυρών πυροτεχνημάτων, που χρησιμοποιούνται στις γιορτές.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι στο Λεωνίδιο Αρκαδίας κατασκευάζονται προς εμπορία εκρηκτικοί μηχανισμοί – πυροτεχνήματα, αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε οικίες και αγροικίες δύο ελλήνων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του ενός:

1. Είκοσι τέσσερις (24) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από άγνωστη εκρηκτική ύλη, πιθανόν ΑΝFΟ, βάρους 4 κιλών έκαστος και οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο (φυτίλι), με ενσωματωμένο κοινό πυροκροτητή. 2. Δύο (2) κοινοί πυροκροτητές προσαρμοσμένοι σε βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο. 3. Ένας (1) σάκος με 38 κιλά εκρηκτική ύλη A Ν FO. 4. Ογδόντα τέσσερις (84) κοινοί πυροκροτητές. 5. Επτακόσιες ογδόντα (780) αυτοσχέδιες κατασκευές με πυροτεχνική σύνδεση (βαρελότα) 6. Ένα (1) πλαστικό δοχείο περιέχον πυροτεχνική σύνθεση ενός (1) kg 7. Μία (1) ακαριαία θρυαλλίδα 0,96 μέτρων 8. Δύο (2) βραδύκαυστα φυτίλια μήκους το ένα 2,75 μέτρων και 0,55 μέτρων το δεύτερο 9. Τρεις χιλιάδες τετρακόσιες (3400) κροτίδες “ MEFISTO MANNA ”


και στην κατοχή του άλλου,


1. Πεντακόσιες εξήντα εννέα (569) κροτίδες MEFISTO MANNA . 2. Εξήντα δύο (62) κροτίδες « CHINESSE » 3. Ενενήντα οκτώ (98) αυτοσχέδιες κροτίδες πράσινου χρώματος 4. Εκατόν εβδομήντα τρεις (173) αυτοσχέδιες κατασκευές με πυροτεχνική σύνθεση (βαρελότα) 5. Τέσσερα (4) καπνογόνα «φωτοβολίδες χειρός ερυθρά» 6. Τρία μέτρα και τριάντα εκατοστά (3,30) βραδύκαυστο φυτίλι. 7. Δύο μέτρα και ενενήντα εκατοστά (2,90) ακαριαίο φυτίλι. 8. Ένα (1) κουτί καθαρό θειάφι καθαρού βάρους 1 kg . 9. Μια (1) νάιλον σακούλα περιέχουσα 0,5 Κ g χλωρικού καλίου. 10. Είδη συσκευασίας: κόλλα, μονωτική ταινία, σπάγκος, χάρτινα μικρά δοχεία, κατσαβίδια 11 . Εβδομήντα έξι (76) χάρτινοι κάλυκες που περιείχαν ψηφίδα, βοηθητικό υλικό για την έκρηξη της εκρηκτική ύλης. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι όλα τα υλικά τα οποία κατασχέθησαν προορίζονταν για χρήση ενόψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ καθώς και για την κατασκευή αυτοσχέδιων βεγγαλικών κ.λ.π. ειδών πυροτεχνουργίας.


Τους λήστευαν στον ύπνο


Μετά από μεθοδική συλλογή-αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκε υπόθεση με σωρεία διακεκριμένων κλοπών που έγιναν από πολυμελή εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της, ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, δέκα αλλοδαποί συνέστησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διενέργεια κλοπών από οικίες. Οι δράστες επέλεγαν οικίες τόσο σε συνοικίες, περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και σε κωμοπόλεις ή χωριά του νομού, την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόταν εντός αυτών και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης αφαιρούσαν κλειδιά αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από τις οικίες, και άλλα από αυτά τα ερευνούσαν, ενώ άλλα τα αφαιρούσαν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το φθινόπωρο 2009 μέχρι σήμερα, οι δράστες διέρρηξαν τουλάχιστον 30 οικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) στο νομό Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν οκτώ αυτοκίνητα με κλειδιά που βρήκαν εντός των οικιών. Τέσσερα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί ηλικίας 19, 19, 27 και 34 ετών, συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα. Τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί βρέθηκαν όλα και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.


Στο μεταξύ στην Πτολεμαϊδα η αστυνομία συνέλαβε 4 Γεωργιανούς και έναν Ισραηλινό που την περασμένη Παρασκευή "άδειασαν" το διαμέρισμα 37χρονης την ώρα που εκείνη απουσίαζε.

Μαζικές συλλήψεις για βεγγαλικά

Oι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια για τον εντοπισμό και κατάσχεση βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας. Οι έλεγχοι αυτοί έχουν εντατικοποιηθεί ενόψει των εορτών του Πάσχα, ενώ το χρονικό διάστημα από την 14-02-2010 έως χθες (31-03-2010), έχουν διενεργηθεί (11.698) έλεγχοι σχετικά με την κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ειδών πυροτεχνουργίας. Ειδικότερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε:


  • 5.137 μεταφορικά μέσα


  • 3.599 καταστήματα


  • 1.684 ιδιώτες


  • 817 μικροπωλητές


  • 12 οικίες


  • 449 λοιπούς χώρους

Από τους ελέγχους συνελήφθησαν συνολικά 68 άτομα για παραβάσεις αναφορικά με είδη πυροτεχνουργίας, ενώ κατασχέθηκαν οι ακόλουθες ποσότητες:




  • 141.466 κροτίδες


  • 102.284 παιδικά αθύρματα – βεγγαλικά


  • 1.355 φωτοβολίδες


  • 730 αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί


  • 652 καψύλλια


  • 8 συσκευές - εκτοξευτές φωτοβολίδων

Φονικό το χτύπημα για τον ισοβίτη

Γράφει ο βασίλης χήτος




Φονική αποδείχτηκε η ομαδική συμπλοκή για τον 28χρονο ισοβίτη των φυλακών Κερκύρας Λουλζίμ Κάγκο. Ο Αλβανός που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το βράδυ της περασμένης Παρακευής, σε επεισόδιο που ξέσπασε στην ακτίνα Η', χτυπήθηκε όταν κάποιος απο τους κρατούμενους διέλυσε ένα σιδερένιο κρεβάτι και έκανε κομμάτι του, όπλο στα χέρια του. Ο 28χρονος με στρατιωτικό αεροπλάνο C 130 μεταφέρθηκε το ίδιο βράδυ στο πανεπιστιμιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά χθές το βράδυ ξεψύχησε στην εντατική μονάδα όπου νοσηλευόταν. Η συμπλοκή ξέσπασε ανάμεσα σε 'Ελληνες, Γεωργιανούς και Αλβανούς κρατουμένους. Τον 28χρονο θα είχαν αποτελειώσει εκείνη τη στιγμή στην ακτίνα των φυλακών αν δεν παρενέβαινε ο κρατούμενος Κώστας Πολυδώρου που άρπαξε το σίδερο, το οποίο εκείνη τη στιγμή είχε μετατραπεί σε φονικό όπλο. Ο Κώστας Πολυδώρου το 1992 είχε κατηγορηθεί για μεγάλες ληστείες τραπεζών, σε μια εποχή που το φαινόμενο ήταν σπάνιο. Τη σύλληψη του μάλιστα είχαν παρουσιάσει στη ΓΑΔΑ ο τότε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με τον υπουργό δημόσιας τάξης Γκελεστάθη. Στο αμφιθέατρο του αστυνομικού μεγάρου οργανώθηκε η συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως και ο διαβόητος ληστής. Αίσθηση τότε είχε προκαλέσει η απάντηση του, σε ερώτηση για το τι τα κάνει τόσα χρήματα απο τις ληστείες. "Λήστευα για κοινωνικό σκοπό -δήλωσε ο Πολυδώρου- τα έπαιρνα απο τις τράπεζες και τα έδινα στους φτωχούς". Ο κρατούμενος αποφυλακίστηκε στις 30 Ιουνίου του 2006 αλλά οδηγήθηκε ξανά στα ίδια παράνομα μονοπάτια. Οι δυο φωτογραφίες που έχει στη διάθεση του το "crimes on air" είναι απο το καλοκαίρι της αποφυλάκισης του. Τον Οκτώβρη του 2006 ο Κ. Πολυδώρου συνελήφθη και πάλι για ληστείες τραπεζών με συνεργό τον ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη, που είχε βγεί με άδεια απο τις φυλακές αλλά την είχε παραβιάσει. Για την συμπλοκή δεσμοφύλακας των φυλακών φέρεται να σχολίασε πως: " Ο Ρομπέν-ληστής τραπεζών που ήθελε να μοιράζει λεφτά στους φτωχούς, τώρα έγκλειστος σώζει και ανθρώπινες ζωές". Τα αίτια πάντως της ομαδικής συμπλοκής κρατουμένων παραμένουν σκοτεινά, καθώς ο ισχυρισμός πως ξεκίνησε για την σειρά στο καρτοτηλέφωνο δεν έγινε πιστευτός.

Εμπλοκή αστυνομικού με σωματέμπορα

Στο νησί των ιπποτών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκαν 28χρονος ομογενής, μια 24χρονη αλλοδαπή αλλά και ένας 40χρονος κατηγορούμενοι για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση και αρπαγή ανηλίκης Ισπανίδας για την οποία οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνιση της στη χώρα τους. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η εμπλοκή αστυνομικού που φέρεται να πούλησε το αυτοκίνητο του σ' έναν απο τους δράστες.Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα αλλοδαπή, 21 ετών, κατήγγειλε ότι από το Φεβρουάριο του 2009 ο 28χρονος μαζί με την 24χρονη την μετέφεραν στην Ρόδο, όπου την κατακρατούσαν παράνομα σε μισθωμένη οικία στην περιοχή Κοσκινού και την εξανάγκαζαν να εργάζεται σε διάφορα μπαρ της περιοχής και να εκδίδεται με αμοιβή. Ακολούθησε άμεση αστυνομική έρευνα, μεθοδική αξιολόγηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση από την οποία προέκυψε ότι στην οικία του 28χρονου, όπου κατακρατείτο η καταγγέλουσα, είχαν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, μέσω των οποίων και με τη χρήση κινητού τηλεφώνου γινόταν η παρακολούθηση των κινήσεών της. Επιπλέον, ο 40χρονος συλληφθείς παρείχε εργασία σε ανήλικη αλλοδαπή σε κατάστημα (εστιατόριο) στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, το οποίο διατηρεί μαζί με τον 28χρονο. Η ανήλικη, όπως εξακριβώθηκε, φέρεται ως εξαφανισθείσα και αναζητείται από τους γονείς της μέσω των Ισπανικών Αρχών. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του 28χρονου, το οποίο είχε αγοράσει από αστυνομικό προ διμήνου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία μεταβίβασης κυριότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • ένα (1) δακρυγόνο σπρέι


  • μία (1) ψηφιακή μηχανή με ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών


  • μία (1) ατζέντα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων


  • μία (1) ταυτότητα της προαναφερόμενης ανήλικης αλλοδαπής

Ντού στην Αττική

Μέσα σε τρείς ώρες χθες νωρίς το βράδυ από τη Γ.Α.Δ.Α., εκδηλώθηκαν ειδικές δράσεις, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας :

Συμμετείχαν : 195 Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, Δ.Α. Αθηνών, Δ.Α. Β/Α Αττικής , Δ.Α. Ν/Α Αττικής, Δ.Α. Πειραιά, Δ.Α. Δυτικής Αττικής, Δ. Αλλοδαπών, Δ-νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων ).

Ελέγχθηκαν : 412 άτομα, 31 οχήματα, 26 δίκυκλα και 53 καταστήματα.

Συνελήφθησαν : 73 άτομα, από τα οποία :

- Είκοσι δύο (22) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».

- Είκοσι οκτώ (28) άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων».

- Είκοσι δύο (22) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».

- Ένα (1) άτομο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος Αστυνομικών, «οπλοκατοχή» και «οπλοχρησία».

Προσήχθησαν : 15 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατασχέθηκαν:

- Ηρωίνη -8- γραμμ.

- Κάνναβη -63- γραμμ.

- Κοκαΐνη -1- γραμμ.

- Ογδόντα (80) φαρμακευτικά δισκία.

- Ένα (1) περίστροφο.

- Έξι (6) φυσίγγια.

Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα Τέμπη ανοίγουν για τους εκδρομείς


  • Ανοίγουν απο σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα Τέμπη. Ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία για τις γιορτές, μέχρι και το μεσημέρι της 12ης Απριλίου, ημερομηνία όπου θα αρχίσουν εκ νέου οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν απο τη φονική κατολίσθηση. Αναλυτικά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εξέδωσε τα μεσάνυχτα το παρακάτω δελτίο τύπου:

  • Ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία στο τμήμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εντός της κοιλάδας των Τεμπών, θα διεξάγεται κανονικά απο τη Μ. Πέμπτη 01-04-2010 και ώρα 12.00 έως και Δευτέρα 12-04-2010 και ώρα 12:00 μεσημβρινή, σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και εκδοθείσα προς τούτο Απόφαση της Διευθυνσής μας. Κατά τη χρονική αυτή περίοδο η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό (Π.Α.Θ.Ε.), υπό την προϋπόθεση απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης των διερχόμενων οχημάτων καθώς και της κυκλοφορίας των πεζών (πλην των εκτελούντων διατεταγμένη Υπηρεσία), από τον κόμβο Ομολίου έως τον κόμβο Ιτέας – Αμπελακίων (περιοχή παλαιού σταθμού διοδίων Τεμπών). Σε ότι αφορά στην κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων αυτή θα διεξάγεται υπό τις κείμενες διατάξεις, που αφορούν την κυκλοφορία τους, από τις Εθνικές Οδούς.


  • Από Υπηρεσία μας θα ληθφούν εμφανή μέτρα αστυνόμευσης, καθ’ όλο το μήκος της Κοιλάδας των Τεμπών, για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, μετά τη λήξη του οποίου θα ακολουθήσει νέο Δελτίο.


  • Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
  • 31/3/10

    Παγίδα μέσω «Φέισμπουκ»

    Μέσω της γνωστής ιστοσελίδας γνωριμιών «Facebook» επικοινωνούσε καθημερινά ένας 58χρονος πατρινός με μια 14χρονη। Αποφάσισαν να συναντηθούν, όμως η κατάληξη για την ανήλικη δεν περιορίστηκε σε μια απλή γνωριμία, καθώς ο άνδρας φέρεται ότι της έστησε ερωτική παγίδα με ασελγείς διαθέσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η κοπέλα γνωρίστηκε με τον 58χρονο μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και συνομιλούσαν καθημερινά. Εκείνος έπεισε την κοπέλα να συναντηθούν από κοντά και φέρονται ότι κάθισαν σε καφέ για να γνωριστούν καλύτερα. Μετά από ώρες ο άνδρας φέρεται να πρότεινε στην κοπέλα να τον επισκεφθεί στο σπίτι του και η ανήλικη ανταποκρίθηκε. Ο 58χρονος, μόλις η κοπέλα μπήκε στο σπίτι του, εξεδήλωσε τις ερωτικές του επιθυμίες. Φέρεται ότι κλείδωσε την πόρτα το σπιτιού για να μην μπορεί να διαφύγει η ανήλικη και στη συνέχεια άρχισε να της μιλάει. Η ώρα περνούσε και τότε ο άνδρας άρχισε να χαϊδεύει την ανήλικη σε διάφορα σημεία του σώματός της. Η κοπέλα δεν ανταποκρίθηκε στις πιέσεις που της ασκούσε ο 58χρονος στο σπίτι του και τελικά κατάφερε να ξεκλειδώσει την πόρτα και να διαφύγει.

    πηγή :http://www.peloponnisos.com.gr/

    Έκλεψε και 4 βουλευτές

    Ο δράστης που με διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και τσεκούρι επι μήνες είχε ρημάξει δεκαέξι πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, είχε ....αδειάσει και τα δωμάτια τεσσάρων βουλευτών της περιφέρειας. Του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ Τάσσου Κουράκη, του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σαμπαζιώτη και τα δωμάτια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου και Πέλλας Μανώλη Όθωνα και Ηλία Θεοδωρίδη. Ο νεαρός άνδρας έκανε τις επιδρομές του, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν και αυτό φρόντιζε να το πληροφορείται χτυπώντας του την πόρτα. Στο στόχαστρό του είχαν μπεί ξενοδοχεία όπως η Μεγάλη Βρετάνια, το Χίλτον και το Κάραβελ.

    Πυροβόλησε αστυνομικούς στην πλατεία Βάθη

    Όπλο εναντίον αστυμονικών της ΥΜΕΤ τράβηξε στις 7.05 αργά το απόγευμα στην πλατεία Βάθη 53χρονος 'Ελληνας και στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο πυροβόλησε ανεπιτυχώς εναντίον τους. Οι αστυνομικοί στην οδό Φαβιέρου 26 κατάφεραν να τον αφοπλίσουν αλλά και να προσαγάγουν και τους άλλους δυο άνδρες που ήταν στην παρέα του.

    Τους χτύπησε ο ΔΙ.ΑΣ

    Περιπολικά της Άμεσης Δράσης με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν στη μια το μεσημέρι άλλους δυο ληστές τραπεζών. Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν στον Άλιμο στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στη Λ. Βουλιαγμένης 550. Οι δυο ληστές κατέφθασαν με ΤΑΧΙ που μάλλον οδηγούσε ο ένας απ' αυτούς. Με βαριοπούλα προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι της τράπεζας αλλά δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους. Μέσα σε μηδέν χρόνο οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στη Λ. Βουλιαγμένης και στη συμβολή με την οδό Αλίμου εντόπισαν το ΤΑΧΙ και ακινητοποίησαν τους δράστες. Μέσα στο ΤΑΧΙ βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Εκτός απο τη βαριοπούλα και το πιστόλι οι δράστες είχαν και ένα όπλο ΟΥΖΙ. Οι δράστες ηλικίας 50 και 45 ετών είναι απο το Καζακστάν. Το δίχτυ πάντως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που απλώθηκε απο χθες σ' όλη την Αττική, έχει και τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χθες δεν σημειώθηκε ούτε μια ληστεία τράπεζας, παρά μόνο το βράδυ στα ΕΛΤΑ στο Μπραχάμι. Σήμερα απο το πρωί έγιναν δυο συνολικά απόπειρες ληστείας τραπεζών αλλά με .... άδοξο τέλος. Είχε προηγηθεί στη Ν.Ερυθραία η σύλληψη άλλων δυο ληστείων μέσα στο υποκατάστημα της ALPHA BANK.

    Η ... άνεση "έφαγε" τους ληστές


    Στη Ν.Ερυθραία ο ...άνετος ληστής με τον συνεργό του έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, όταν προσπάθησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα της ALPA BANK στην Λεωφόρο Κηφισίας 340। Ο ληστής πλησίασε στα ταμία και τον είδε πως δεν υπήρχαν πολλά χρήματα στα γκισέ, ζήτησε να ανοίξουν το χρηματοκυβώτιο. Όταν ένας απο τους ταμίες του είπε : "υπάρχει χρονοκαθυστέρηση οχτώ λεπτών" εκείνος έδειξε να μην βιάζεται και απάντησε: "δεν πειράζει θα περιμένω". Ο προϊστάμενος της τράπεζας όμως πρόλαβε και πάτησε το μπουτόν του "αθόρυβου" συναγερμού και στο σημείο έσπευσαν μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τον ληστή αλλά και τον συνεργό του που ανέμενε στον προθάλαμο.

    Τόστ με ηρωίνη

    Όπου χρήστες και η μοίρα τους. Στην Κέρκυρα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας στο διάδρομο των κρατητηρίων 26χρονη, που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά σε τόστ στον κρατούμενο φίλο της. Η 26χρονη αποπειράθηκε να κρύψει ένα φιξάκι ηρωΐνης και δύο δισκία hipnosdedon, ανάμεσα στα δυο ψωμάκια του τόστ και με σκοπό να τα παραδώσει στον 32χρονο στο επισκεπτήριο. Πριν απο λίγο η 26χρονη που επίσης κάνει χρήση ναρκωτικών κρίθηκε προφυλακιστέα. Ο 32χρονος είναι χρόνια σεσημασμένος για κλοπές. Η Ασφάλεια της Κέρκυρας μάλιστα τον έχει προσαγάγει περισσότερες απο δεκαπέντε φορές ως χρήστη ναρκωτικών.

    Το Rolex τους μάρανε

    Δυο Παλαιστίνιοι στην Κέρκυρα έγιναν και με Rolex, έστω και για δυο ώρες, αφού τόσο έκαναν οι αστυνομικοί για να τους συλλάβουν. Οι Παλαιστίνιοι, ηλικίας 31 και 20 ετών αντίστοιχα, στην Λεωφ. Αλεξάνδρας στην Κέρκυρα, με σωματική βία αφαίρεσαν από τα χέρια ντόπιου δικηγόρου, μία δερμάτινη τσάντα, η οποία περιείχε ένα ρολόι « Rolex » αξίας 5.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα επαγγελματική έγγραφα . Δυο ώρες μετά την κλοπή οι δράστες εντοπίστηκαν απο περιπολία, έτρεξαν να ξεφύγουν με τα πόδια αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, ομολόγησαν την πράξη τους και όπως ήταν φυσικό "έχασαν" και το Rolex.

    30/3/10

    Ο οδυρμός των τσιγγάνων

    Τσιγγάνικο αίμα χύθηκε στη μια τα ξημερώματα στην Κρήτη, στην περιοχή ¨ Γκέλα ¨ Σητείας με δράστη 14χρονο που με κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) πυροβόλησε στο κεφάλι και τραυμάτισε θανάσιμα τον θετό πατέρα του. Ο άνδρας ηλικίας 39 ετών, κοιμόταν με τη σύζυγό του και τα υπόλοιπα μέλη της δωδεκαμελούς οικογένειάς του, μέσα στο ξύλινο παράπηγμα που είχε κατασκευάσει για τη διαμονή τους. Ο 14χρονος νωρίτερα είχε φιλονικήσει με τον θετό πατέρα του για ασήμαντη αφορμή. Μετά την πράξη του εγκατέλειψε το όπλο στον υπαίθριο χώρο του ξύλινου παραπήγματος και τράπηκε σε φυγή πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν κινητοποιήθηκαν άμεσα αναζητώντας τον ανήλικο στην ευρύτερη περιοχή και κατόρθωσαν στις 3.30 τα ξημερώματα να τον εντοπίσουν στη Σητεία όπου και τον συνέλαβαν. Εξεταζόμενος ομολόγησε αβίαστα την ανωτέρω πράξη του. Το κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα ο θετός πατέρας του κατασχέθηκε.

    Πούλησαν χασίς σε αστυνομικό

    Η αστυνομική παγίδα απέδωσε ...καρπούς, όταν άνδρας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα σχετική πληροφορία, εμφανίστηκε ως "αγοραστής"και μαζί με συναδέλφους του συνέλαβε δυο Αλβανούς λαθρέμπορους ναρκωτικών. Το ραντεβού μάλιστα κανονίστηκε στις 3 το μεσημέρι στην Αθήνα, επί της οδού Αρ. Κουρτίδου 181 όπου και έγινε η αστυνομική επιχείρηση. Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 26 και 23 ετών κουβαλούσαν μαζί τους ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 9.810 γραμμάρια, συσκευασμένη σε δέκα νάυλον αυτοσχέδια δέματα. Η αγορά του χασίς συμφωνήθηκε στα 15.000 €. Μαζί τους οι δράστες είχαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, που χρησίμευαν ως μέσα επικοινωνίας για την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

    Αναλήψεις άνευ σημασίας

    Σε κακόγουστο ανέκδοτο παραπέμπουν οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ την ανάληψη ευθύνης που έγινε απο δυο διαφορετικές οργανώσεις στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στην ηλεκτρονική εφημερίδα ZOUGLA. Στην παραδοσιακή εφημερίδα έγινε τηλεφώνημα απο την νεοεμφανιζόμενη υποτίθεται οργάνωση "Λάμπρος Φούντας" ενώ στο site εστάλει ...προκύρηξη, απο την αυτοαποκαλούμενη ακροδεξιά οργάνωση "Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο". Δυο άκρα αντίθετα δηλαδή απο τους υπερασπιστές της αναρχίας και τους υμνητές του παρακράτους.

    Δάγκωσε το αυτί του Παπά

    Η Χρυσοβίτσα Μετσόβου είναι ξακουστή για τις πολύ νόστιμες πατάτες που καλλιεργούν στο εύπορο έδαφος της οι ντόπιοι κάτοικοι. Για την τοπική κοινωνία όμως και τις διωκτικές αρχές είναι γνωστή και για έναν ακόμη ιδιαίτερο λόγο. Για την... αμαρτωλή ιστορία του 62χρονου Θανάση Μ... που το περασμένο Σάββατο στη Χρυσοβίτσα μαχαίρωσε στο πρόσωπο τον συγχωριανό του Δημήτρη Δούδουλη. Ο αγρότης παρεξηγήθηκε όταν στο καφενείο του χωριού ο Δούδουλης του διαμαρτυρήθηκε επειδή τα σκυλιά του 62χρονου του επιτέθηκαν και τον δάγκωσαν. Ο δράστης που όλο το βράδυ του Σαββάτου παρέμενε ταμπουρωμένος στο σπίτι του για να αποφύγει τη σύλληψη, υπήρξε τρόφιμος των φυλακών καθώς πολλά χρόνια πριν είχε μαχαιρώσει τον πατέρα του, ο οποίος κάμποσες ημέρες μετά υπέκυψε στα τραύματα του, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ο γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του επειδή δεν του έδινε χρήματα. Ο Θανάσης Μ... πάντως φέρεται πως είχε αρπαχτεί και μ' έναν άτυχο τελικά ιερέα. Πάνω στα νεύρα του ο Μετσοβίτης του χύμηξε, άρπαξε τον παπά απο το κεφάλι και του δάγκωσε το αυτί. Το ενδιάμεσο θύμα του Θανάση Μ... ήταν ο Βασίλης Μάλιος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου. Ο Αστυνόμος είχε κληθεί για περιστατικό διάρρηξης στη Χρυσοβίτσα και μόλις πλησίασε τον αγρότη για να τον ρωτήσει σχετικά, εκείνος τον χτύπησε με το μαχαίρι του.

    Ο διαρρήκτης με τα "16" Hotel



    Είχε ρημάξει τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας. Μεγάλη Βρετάνια, Χίλτον, Κάραβελ και Αμαλία, ήταν ορισμένοι απο τους στόχους του 30χρονου, που τρύπωνε στα δωμάτια με ποικίλους τρόπους και αφαιρούσε χρυσαφικά, μετρητά, λάπτοπ, αλλά ακόμη και γούνες. Από την μέχρι στιγμής προανάκριση προκύπτει ότι επι μήνες είχε διαπράξει κλοπές σε δεκάδες δωμάτια, απο δέκα έξι ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών. Ο δράστης φρόντιζε οι ένοικοι να απουσιάζουν απο τα δωμάτια τους, αφού δεν δίσταζε να τους χτυπά ακόμη και την πόρτα, για να βεβαιωθεί πως έχει ελεύθερο το πεδίο. Ο ευρυματικός διαρρήκτης χρησιμοποιώντας λοστό, τσεκούρι, κατσαβίδι ή αντικλείδι παραβίαζε τις πόρτες των δωματίων. Ο νεαρός κακοποιός εμφανιζόταν καλοντυμένος για να περνά απαρατήρητος κατά την είσοδο του στα μεγάλα ξενοδοχεία. Απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης άνδρες του Τμήματος Ληστειών τον είχαν αναγνωρίσει με αποτέλεσμα σε βάρος του να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.



    Το αθώο θύμα της τρομοκρατίας

    Γράφει ο βασίλης χήτος






    Τα χτυπήματα της οργάνωσης που οι αρχές πιστεύουν πως κρύβεται πίσω απο τη δολοφονική έκρηξη στα Κάτω Πατήσια, δεν ήταν εξ αρχής και τόσο ...αθώα. Το "Crimes on air" αποκαλύπτει τον τρόπο που μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν απο 18 μήνες έμεινε ανάπηρη εξ αιτίας αυτών των "Νεοτρομοκρατών". Στα χτυπήματα τους οι -τότε- αμούστακοι ‘βομβιστές της χύτρας’ που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρο στη μονοκατοικία τους στο Χαλάνδρι, τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχαν και μια παράπλευρη …απώλεια, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

    Όπως αποκαλύπτει το «Crimes on air» η 76χρονη Ιωάννα Κουρκούτα στις 12 του προπερασμένου Φεβρουαρίου, όταν τα μέλη της οργάνωσης ‘Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς’ τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε διαμέρισμα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, πήδηξε στο κενό απο το μπαλκόνι του 3ου ορόφου του διαμερίσματος της και παρ’ ολίγο να καταλήξει στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Για καλή της τύχη όμως και ενω ήταν αιωρούμενη στο κενό, την τελευταία στιγμή εγκλωβίστηκε απο το μπαλκόνι του 2ου ορόφου. Την ανώμαλη αυτή πτώση της όμως την πλήρωσε ακριβά αφού έσπασε τη λεκάνη της και κατέληξε να μείνη ανάπυρη, καθώς τόσους μήνες μετά το χτύπημα δεν μπορεί και είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να περπατήσει με ευκολία και χωρίς πόνους, στο πρώτο στραβοπάτημα.

    Το «Crimes on air» συνάντησε την ηλικιωμένη γυναίκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Η γριούλα με την αφέλεια και αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει μια γυναίκα που έζησε όλα της τα χρόνια στην ορεινή Άρτα, αντιμετωπίζει πιο ψύχραιμα την περιπέτεια της.

    "Τώρα θα μπορούσα να είμαι μακαρίτισσα -μας λέει- ούτε αεροπλάνο να ήμουνα. Χοροπήδησα στον αέρα. Ούτε κατάλαβα πως βρέθηκα στο μπαλκόνι του 2ου ορόφου και σφάδαζα από τους πόνους. Μετά από δυο ώρες με βρήκε η πυροσβεστική. Ήμουνα σωριασμένη, δεν μπορούσα να σηκωθώ για να με δουν οι γείτονες και να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί είχα και την ατυχία να πέσω από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας. Εκεί δεν πατά άνθρωπος. ‘Όλα ξεκίνησαν στον ύπνο μου. Ήταν 4 το απόγευμα , κοιμόμουνα όταν ξαφνικά ακούω μια δυνατή έκρηξη, παναγία μου λέω τι έγινε.Ανοίγω την εξώπορτα και βλέπω γεμάτο καπνούς. Φαντάστηκα πως θα καώ ζωντανή. Τότε παίρνω φόρα και πετάγομαι από την μπαλκονόπετρα προς το κενό για να σωθώ. Έδωσα σάλτο για να ξεφύγω. Ίσως αν ήμουνα ήδη ξύπνια να μην είχα τρομάξει τόσο πολύ και να έκανα αυτήν τη βλακεία που με έφερε σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν ορίζω καθόλου τα πόδια μου αλλά το μυαλό μου παιδάκι μου δουλεύει …ξυράφι. Τι τους έφταιξα εγώ, εμένα δεν με λένε …Πάγκαλο.’

    Όπως μαρτυρούν όλα τα στοιχεία αλλά ακόμη και η αλληλογραφία του ΟΤΕ [ΦΩΤΟ] το σπίτι-στόχος επι της οδού Πατριάρχου Φωτίου, ανήκει στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Εκείνο που φαίνεται πως αγνοούσαν όμως οι βομβιστές ήταν ότι το συγκεκριμμένο διαμέρισμα του 2ου ορόφου χρησιμοποιείται από την κόρη του Αριάδνη, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της μια ώρα μετά την επίθεση.

    Για την περιπέτεια της μάνας του, μας μίλησε και ο Γιώργος Φελέκης γιος της 76χρονης που είναι διαζευγμένη εδώ και χρόνια.

    ‘Η μάνα μου είδε το χάρο με τα μάτια της. Θα είχε πέσει στο κενό. Να φανταστείτε η λεκάνη της έσπασε πάνω στο κάγκελο του 2ου ορόφου που τη συγκράτησε κατά την πτώση. Απ’ αυτό το διαμέρισμα οι ένοικοι απουσίαζαν, οι πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα για να ανασύρουν τη μάνα μου.’

    Την ευθύνη για το χτύπημα είχαν αναλάβει από τότε οι επονομαζόμενοι και ως ‘20χρονοι’ που όπως προέκυψε στη συνέχεια, σχετίζονται και είναι οι βομβιστές της ‘Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς’. Η Αριάδνη Πάγκαλου λίγες ημέρες μετά το χτύπημα ματακόμισε με τον σύντροφό της σε άλλο σπίτι και τώρα δηλώνει …αγνώστου διαμονής.