20/3/10

O φαρσέρ των βομβών

Για δες καιρό που διάλεξε ο αθεόφοβος για να κάνει φάρσες για τοποθέτηση βόμβας. Ο 46χρονος συνελήφθη στην συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την πλατεία Ομονοίας, διότι κατελήφθη να πραγματοποιεί από καρτοτηλέφωνο κλήση στην Άμεση Δράση (100) και εν γνώσει του να απευθύνει ψευδές απειλητικό μήνυμα, για τοποθέτηση βόμβας έξω από το Α.Τ. Ομονοίας. Από την έρευνα προέκυψε, ότι από τις αρχές του έτους 2008 έως και σήμερα πραγματοποίησε τουλάχιστον εξήντα δύο τηλεφωνικές κλήσεις, με παρόμοιο ψευδές απειλητικό περιεχόμενο, από περιοχές του κέντρου της Αθήνας και του Ν. Ηρακλείου Αττικής προς το τηλεφωνικό κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης καθώς και σε διάφορους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όπως επίσης σε οργανισμούς, τράπεζες, δημόσια κτίρια και ξενοδοχεία. Αποτέλεσμα αυτών των ψευδών απειλητικών κλήσεων ήταν η άσκοπη κινητοποίηση Αστυνομικών δυνάμεων καθώς και η ταλαιπωρία οδηγών και πεζών από τον αποκλεισμό κυκλοφορίας ,σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ωρολογιακός μηχανισμός στην Π. Ράλλη


Μικρής ισχύος έκρηξη σημειώθηκε δυο λεπτά πριν απο τις 4 το απόγευμα στην Οδό Πέτρου Ράλλη 24, σε στάση λεωφορείου έξω απο το κτήριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.
Ο άγνωστος έκανε δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 15.37 επισημαίνοντας πως "δεν πρόκειται για φάρσα". Πρώτος το σακίδιο με τον ωρολογιακό μηχανισμό, εντόπισε ο σκοπός του αστυνομικού κτηρίου. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και οι καινούργιες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αττικής.

Έκρηξη στην οδό Πάτμου

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις δυο τα ξημερώματα στα Κάτω Πατήσια στην οδό Πάτμου 23. Άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΛΤΕΡ" λέγοντας πως: "Έχει τοποθετηθεί βόμβα εξωτερικά του σπιτιού του προέδρου του Ελληνοπακιστανικού συλλόγου".
Η περιοχή αποκλείστηκε απο αστυνομικές δυνάμεις και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν πολύ περιορισμένης έκτασης. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δεν αποκλείεται πάντως το χτύπημα να έγινε σε αντίποινα για την ισχυρή βόμβα που έσκασε χθες το πρωί στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στην Ομόνοια. Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης έχει ξεσπάσει πόλεμος με επίμαχο σημείο την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" έχουν ενταχθεί στο πλευρό ντόπιων κατοίκων που αρνούνται η πλατεία να μετατραπεί σε γκέτο παρακμιακών αλλοδαπών. Κατά τραγική σίμπτωση πάντως στην οδό Πάτμου είχε αποκαλυφθεί μια απο τις μεγαλύτερες γιάφκες της "17 ΝΟΕΜΒΡΗ".

19/3/10

Στον Γ.Απέργη ανήκει η σωρός που βρέθηκε στη Μήλο

Tαυτοποιήθηκε η σωρός του Γιώργου Απέργη που είχε βρεθεί στις 6 Μαρτίου σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ με τη μέθοδο του DNA κατέδειξαν νωρίς το βράδυ πως τα κόκκαλα που βρέθηκαν πριν απο 16 ημέρες ανήκουν στον νεαρό επιχειρηματία θαλασσίων σπορ, που είχε εξαφανιστεί απο τις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη.
Για την ώρα πάντως η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει επιβεβαιώση τις υπόνοιες ο θάνατος του Γ. Απέργη να ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, καθώς αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τις ιστολογικής εξέτασης που διενεργεί ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης. Η υπόθεση πάντως περιπλέκεται καθώς ο επιχειρηματίας είχε είδη κακώσεις στα κόκκαλα του απο παλαιότερο ατύχημα σε χειμερινό σκί στη Φλώρινα.

Βόμβα στην Χρυσή Αυγή.avi

...Bαγδάτη η Ομόνοια
















Βομβαρδισμένο τοπίο απο εμπόλεμη ζώνη, θυμίζει η πολυκατοικία της οδού Σωκράτους όπου το πρωί σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του"crimes on air" μιλούν απο μόνες τους. Τα πέντε κιλά αμμωνιοδυναμίτηδας τοποθετήθηκαν στο διάδρομο του 5ου ορόφου, έξω απο τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής", αλλά ο κρατήρας που διμιουργήθηκε άνοιξε τρύπα στην οροφή του 4ου ορόφου. Δείτε τις αποκαλυπτικές εικόνες που καταγράψαμε όταν η αστυνομία επέτρεψε στους ενοίκους να ...μετρήσουν το μέγεθος των ζημιών τους.

Τα Mitsubishi ήταν χάπια Ecstasy



Σημαντική επιτυχία των αστυνομικών στην Καβάλα που κατάφεραν να παγιδεύσουν Βούλγαρους λαθρέμπορους ναρκωτικών.Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) 33χρονος Βούλγαρος που είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, ...τσίμπησε και συμφωνήθηκε μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με "καμουφλαρισμένου" Αστυνομικό, η αγορά πέντε χιλιάδων (5.000) δισκίων τύπου ECSTASY. Τα χάπια είχαν το χαρακτηριστικό λογότυπο « MITSUBISHI » και θα αγοράζονταν, αντί του χρηματικού ποσού των είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων (22.500) €, μέρος του οποίου προσημειώθηκε. Το ραντεβού κλείστηκε αλλά είχε επεισοδιακή εξέλιξη, καθώς αντί για έναν βούλγαρο, ξεφύτρωσαν και άλλοι τρείς. Στην Ελευθερούπολη Καβάλας, εντός χώρου στάθμευσης SUPER MARKET , συναντήθηκε Αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε. με τον 33χρονο Βούλγαρο και έναν ακόμη ομοεθνή του και τους παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίστηκαν άλλοι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παρέδωσαν στον Αστυνομικό μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια σαράντα (4.840) δισκία τύπου ECSTASY. Αφού ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, οι Αστυνομικοί επενέβησαν και ακινητοποίησαν τους δύο πρώτους δράστες, ενώ οι άλλοι δύο Βούλγαροι, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, εμβόλισαν δύο υπηρεσιακά οχήματα, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών σε αυτά, καθώς και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Αστυνομικού. Και οι τέσσερεις δράστες είχαν...άδοξο τέλος.



Αμμωνιοδυναμίτιδα 5 κιλών η βόμβα

Aμμωνιοδυναμίτιδα και όχι ANFO ήταν το υλικό που χρησιμοποίησε το πρωί η ομάδα της ένοπλης βίας, έξω απο την πόρτα των γραφείων της "Χρυσής Αυγής". Η αυτοσχέδια βόμβα όμως περιήχε ποσότητα πέντε κιλών, γι αυτό και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό της πολυκατοικίας της οδού Σωκράτους. Ήταν πάντως η πρώτη σοβαρή ενέργεια μετά το θανάσιμο τραυματισμό του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα στη Δάφνη. Οι αρχές αναμένουν την ανάληψη της ευθύνης για να βγάλουν πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Η τακτική πάντως να γίνονται επιθέσης σε ώρες αιχμής, όπως αυτή το πρωί στην Ομόνοια είναι προς το παρόν προνόμιο μόνο των "Πυρήνων της Φωτιάς".

Με...δανεική βόμβα ANFO το χτύπημα?


Γράφει ο βασίλης χήτος

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την προέλευση της οργάνωσης που κρύβεται πίσω απο την πρωινή βομβιστική επίθεση στην "Χρυσή Αυγή".Και αυτό επειδή σύμφωνα με απόλυτα εξακρυβωμένες πληροφορίες του"crimes on air" δεν χρησιμοποιήθηκε ο συνηθισμένος τύπος ζελατοδυναμίτηδας, αλλά εκρηκτικό υλικό της λεγόμενης "χαμηλής ταχύτητας",που δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και ANFO. Αυτό με ακρίβεια θα διαπιστωθεί απο τις σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις.Αξίζει να σημειωθεί πως το ANFO το λεγόμενο"εκρηκτικό των φτωχών" που κατασκευάζεται με ανάμιξη πετρελαίου και λιπάσματος είναι ύλη που έχει κατα επανάληψη χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας.Η εντυπωσιακή ωστόσο επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει οι "Πυρήνες της Φωτιάς" ,στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού ,είχε γίνει με ..δανεική βόμβα που τους είχε δώσει ο Επαναστατικός Αγώνας. Μέχρι τώρα η μόνη ένδειξη πως το χτύπημα προήλθε απο τους "Πυρήνες της Φωτιάς" είναι η ώρα όπου έγινε η ενέργεια. Μόνο η οργάνωση αυτή χτυπά σε "άτσαλες" ώρες, όπως συνέβη και με την "κατσαρόλα" που έσκασε στο σπίτι του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη .Η έκρηξη προκάλεσε κρατήρα διαμέτρου 25 εκατοστών, έσκαψε δηλαδή το ταβάνι του 4ου ορόφου. Οι αρχές προς το παρόν αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, αν δεν υπάρξει ανάληψη ευθύνης.
Στις 8.25 το πρωί άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και προανείγγειλε το χτύπημα που επακολούθησε 21 λεπτά μετά. Ο άνδρας προσδιόρισε πως στόχος είναι τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στην Ομόνοια. Οι αρχές πάντως δεν δίνουν βαρύτητα στις εκτιμήσεις ότι το χτύπημα μπορεί να αφορά και τις ομαδικές προσαγωγές αλλοδαπών, τις τελευταίες ημέρες στη ΓΑΔΑ με επίκεντρο την Ομόνοια. Μέχρι αργά χθες τη νύχτα 265 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε 482 άτομα, οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν αλλοδαποί.
Η ΓΑΔΑ παρουσίασε μάλιστα πριν απο λίγο και τα αποτελέσματα αναλυτικά απο την χθεσινή εξόρμηση. Ελέγχθηκαν : 482 άτομα, 39 οχήματα, 34 δίκυκλα και 65 καταστήματα.
Συνελήφθησαν : 52 άτομα, από τα οποία :
· Δέκα (10) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών».
· T ριάντα τέσσερα (34) άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων».
· Τέσσερα (4) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών».
· Δύο (2) άτομα για παράβαση του νόμου «περί Παιγνίων».
· Ένα (1) άτομο για «κλοπή».
· Ένα (1) άτομο για «απόπειρα ληστείας».
Προσήχθησαν : 12 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν:
· Ηρωίνη -4- γραμ.
· Κάνναβη - 47- γραμ.
· 249 - φαρμακευτικά δισκία.
· 34- παιγνιομηχανήματα.
· 2.000- ευρώ.
· 920 είδη παρεμπορίου (τσάντες, γυαλιά, CD , ενδύματα κ.ά. )
Οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Φώτο απο το σημείο της έκρηξης











Βόμβα σε συσκευασία κουτιού παπουτσιών







Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και σε μέλη της "Χρυσής Αυγής" αποδίδουν οι αρχές το βομβιστικό χτύπημα που έγινε το πρωϊ στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης στην Ομόνοια. Η διαμάχη που κρατά χρόνια τώρα επικεντρώνεται στα τελευταία επεισόδια που προκλήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι αναρχικές οργανώσεις επιδιώκουν να σπάσουν τον κλοιό των κατοίκων, για να χρησιμοποιείται η πλατεία και απο αλλοδαπούς Ασιατικών χωρών.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του "crimes on air" η βόμβα είχε τοποτετηθεί σε κουτί απο παπούτσια, το οποίο βρισκόταν μέσα σε σακκούλα. Απο την έκρηξη προκλήθηκε αναστάτωση αλλά και ζημιές στην πολυκατοικία της οδού Σωκράτους.

Διπλό έγκλημα στα Βριλήσσια


Στυγερό έγκλημα στις 9 το πρωί στα Βριλήσσια. Γείτονες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Κύπρου 26 άκουσαν φωνές και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, πλήρωμα της οποίας κατέφθασε στο σημείο και αντίκρυσε μέσα στα αίματα ζευγάρι ηλικιωμένων.Το πρόσωπο της γυναίκας μάλιστα ήταν καλυμένο και μ' ένα μαξιλάρι. Η αστυνομία αναζητά την κόρη του ζευγαριού, την οποία γείτονες είδαν να φεύγει τελευταία απο το διαμέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Έκρηξη στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής"




Μεγάλης ισχύος ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε στις 8.46 το πρωί με στόχο τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στην Ομόνοια. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο χώρου του 5ου ορόφου στην οδό Σωκράτους 48. Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί οι οποίοι και διερευνούν το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε. Αν και θραύσματα απο σίδερα και σπασμένα παράθυρα εκτυνάχθηκαν στο οδόστρωμα, ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Βόμβα κατά παραγγελία


Καθ' οδόν για την Αθήνα ο Έρβιν Ντούσι δημοσιογράφος του "Top Channel" του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της Αλβανίας, πληροφορήθηκε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στην πόρτα του διαμερίσματος του, χθές το πρωί στην πόλη Σκόδρα. Στο "crimes on air" μίλησε ο μαχητικός ρεπόρτερ μόλις έφθασε στην Ελλάδα. Η εκρηκτική ύλη C4 ήταν τοποθετημένη σε χαρτόκουτο και συνδεδεμένη να πυροδοτηθεί με κινητό τηλέφωνο. Γείτονας του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας είδε το περίεργο περιεχόμενο και ειδοποίησε την αστυνομία. Αλβανοί πυροτεχνουργοί έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη και εξουδετέρωσαν τον σύγχρονο μηχανισμό. Θανατηφόρα έκρηξη με παρόμοια συνδεσμολογία είχε σημειωθεί παλαιότερα εναντίον του Βαϊντίν Λάμε συνιδιοκτήτη του ραδιοφώνο "Top Albania". Τότε η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο ασανσέρ και ο επιχειρηματίας ανατινάχθηκε μέσα στο θάλαμο. Τα κίνητρα των δραστών βέβαια σ' αυτήν την υπόθεση ήταν διαφορετικά και πιο περίπλοκα. Ο Έρβιν Ντούσι φημίζεται για τα αποκαλυπτικά του τηλεοπτικά ρεπορτάζ που γίνονται με κρυφές κάμερες και αφορούν κυρίως τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος όπως επίσης και πάμπολες υποθέσεις διαφθοράς σ' όλο το μήκος πλάτος της δημόσιας ζωής στη χώρα του. Η εκπομπή έχει τίτλο "Fiks Fare" και στα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου συγκαταλέγεται και η μεταμφίεση του ως λαθρομετανάστη, που περπατώντας επι ώρες και διασχίζοντας βουνά και λαγκάδια καταφέρε να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος. Ο 30χρονος -πατέρας ενός παιδιού- είχε εισχωρήσει σ' ένα ...λεφούσι λαθρομεταναστών, που πλήρωσαν χαράτσι στο κύκλωμα για να τους διαθέσει πεζοπόρο "οδηγό" ο οποίος και τους υπέδειξε τα "καθαρά" απο αστυνομικούς περάσματα για την Ελλάδα. Ο Έρβιν είχε κινηματογραφήσει live στο Ελληνικό φυλάκιο της Κακαβιάς την αγοραπωλησία βρέφους απο Αλβανούς Αθίγγανους. Ο ίδιος "καλωδιομένος" είχε εμφανιστεί ως "άτεκνος" και είχε πείση τους Αθίγγανους, η παράδοση του νεογέννητου να γίνει σε Ελληνικό έδαφος. Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί και η Ασφάλεια των Ιωαννίνων που έκανε την επ' αυτοφώρο σύλληψη. Το μωρό μάλιστα είχε μεταφερθεί στην Αθήνα στο "Χαμόγελο του παιδιού". Αποκαλυπτική όμως ήταν και η έρευνα του στην Ομόνοια για τα πλαστά ελληνικά διαβατήρια που έδινε σπείρα σε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε το θέμα με τους διεφθαρμένους υπαλλήλους της Αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Επίορκοι εν γνώσει τους έβαζαν τη σφραγίδα με το "γνήσιο της υπογραγής" σε πλαστά έγγραφα Αλβανών ενδιαφερομένων, όπως πιστοποιητικά γέννησης και διαβατήρια. Τον 30χρονο δημοσιογράφο τον συναντήσαμε τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας και στην κάμερα μας είπε πως κάποιοι ...παρείγγειλαν τον παραδειγματικό του θάνατο με βόμβα. [Δείτε ένα μικρό απόσπασμα των όσων μας είπε κάνοντας κλίκ στη σχετική ένδειξη που βρίσκεται κάτω απο τη μαύρη επιφάνεια].






18/3/10

Πιστόλι στις φυλακές Κορυδαλλού


Γράφει ο βασίλης χήτος



Συναγερμός σήμανε στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού απο την ύπαρξη πιστολιού σε τσάντα καθηγήτριας που διδάσκει μαθήματα σε κρατούμενους. Το πιστόλι εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στον προβλεπόμενο σωματικό έλεγχο, που υποβάλλονται όσοι επισκέπτες δικαιούνται να περάσουν την κεντρική σιδερένια πύλη. Η 50χρονη καθηγήτρια τα δυο τελευταία χρόνια διδάσκει καθημερινά τις πρωινές ώρες στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, το οποίο αποτελείται και απο αλλοδαπούς κρατουμένους. Όπως διαπιστώθηκε το πιστόλι που κουβαλούσε μαζί της ήταν "replika". Αυτό όμως έβαλε σε περισσότερες υποψίες τους Αρχιφύλακες του Κορυδαλλού, καθώς στο παρελθόν πολλοί βαρυποινίτες κατασκευάζουν στα κελιά τους ακόμη και πιστόλια ή χειρομβοβίδες απο χαρτόνι και αλουμινόχαρτο με σκοπό να τα εμφανίσουν ως αυθεντικά και να τα χρησιμοποιήσουν σε απαγωγές σωφρονιστικών υπαλλήλων ή σε αποδράσεις κατά τη διάρκεια των μεταγωγών τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κόλα ένας απο τους δύο Αλβανούς με την αιματηρή κατάληξη στον Βύρωνα, είχε αποδράσει απο τα κρατητήρια της Θήβας, όταν οδηγούμενος απο τον σκοπό στην τουαλέτα του φανέρωσε ένα πιστόλι. Επίσης στην πρόχειρα ραμμένη φόδρα απο το μπουφάν του είχε κρύψει μια ψεύτικη χειρομβοβίδα. Η 50χρονη καθηγήτρια πάντως διακαιολογήθηκε πως το πιστόλι [και όχι καριοφύλι] το αγόρασε απο το εμπόριο και σκόπευε να το χρησιμοποιήσει στο μάθημα για την επικείμενη Εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Ο ισχυρισμός της καθηγήτριας έπεισε τους Αρχιφύλακες καθώς η ίδια συνηθίζει να είναι πολύ τυπική στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο ως όφειλε θα έπρεπε να είχε λάβει σχετική άδεια καθώς όπως επισήμανε στο "crimes on air" αξιόπιστη πηγή των φυλακών "Και η ίδια να μην είχε καμία κακή πρόθεση, ποιός μας λέει ότι κάποιος πονηρός κρατούμενος-μαθητής δεν θα επιχειρούσε να το κλέψει, για ...κακό σκοπό";
Λίγα πάντως χρόνια έχουν περάσει απο τότε που η ψυχίατρος των φυλακών Όλγα Ατζαμόγλου, "καψουρεύτηκε" στις ...συνεδρίες τον Αμερικάνο ισοβίτη Πήτερ Σέντομ και τον βοήθησε να αποδράσει, σαν κύριο απο την κεντρική πύλη ντύνοντας τον γιατρό.



Υπόλογος ο Αστυνομικός Διευθυντής


Αστυνομικός Διευθυντής που υπηρετεί στη διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις σε ατομικά βιβλιάρια υγείας συναδέλφων του.Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος, ο οποίος υπηρετεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιούσε τα ατομικά βιβλιάρια αστυνομικών ασθενών κατά τις επισκέψεις τους στο υπηρεσιακό ιατρείο, με αφαίρεση των σελίδων των βιβλιαρίων (εντολών υγειονομικής περίθαλψης) προκειμένου να αναγράφει ιατρικές εξετάσεις σε τρίτους ή να ιδιοποιείται εντολές υγειονομικής περίθαλψης (επισκέψεις) με σκοπό την απόκτηση οφέλους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Υγειονομικοί Αξιωματικοί του Σώματος δεν λαμβάνουν αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους αστυνομικούς, καθώς αυτές ανάγονται στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Στον όρο «αμοιβή» εμπίπτει και η τυχόν εγγραφή επισκέψεως Ιατρού ή παρακλινικών εξετάσεων, για όσους εκτελούν τέτοιες, στο βιβλιάριο νοσηλείας του ασφαλισμένου και η κράτηση της εντολής – αποκόμματος του βιβλιαρίου. Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μακρυχέρης ο Αρχιφύλακας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου-Χαλκιδικής, 49χρονος Αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συρροή και εξακολούθηση. Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών, απαιτούσε και ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς -πολίτες κρατών μελών Ε.Ε.-, προφασιζόμενος την αγορά προβλεπόμενων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, μολονότι αυτές χορηγούνται ατελώς. Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριακόσια εβδομήντα οχτώ (378) Ευρώ. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

17/3/10

Σύλληψη και του Γεωργιανού δραπέτη



Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών στην Κω και ο τρίτος δράστης που χθες απέδρασε απο τα κρατητήρια του τοπικού αστυνομικού τμήματος, μαζί με δυο ομογενείς απο τη Ρωσία. Οι δυο ομογενείς εντοπίστηκαν λίγες ώρες μετά την φυγή τους, ενώ ο Γεωργιανός συνεργός τους συνελήφθη πριν προλάβει να απομακρυνθεί απο το νησί. Και οι τρείς ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθούν απο τις φυλακές του νησιού, στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Οι κρατούμενοι δραπέτευσαν σπάζοντας μια απο τις σιδερόβεργες της πόρτας των κρατητηρίων.

Αποκαλύπτουμε το όνομα του Ρώσου αρχιμαφιόζου



Λάσα Σουσανασβίλι είναι το όνομα του Ρώσου αρχιμαφιόζου που αναζητούσαν οι Ισπανικές αρχές στη Θεσσαλονίκη και έγινε αιτία παρ' ολίγον να προκληθεί διπλωματκό επεισόδιο, ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την Αθήνα. Ο Ισπανός "Ντι Πιέτρο"Αntonio Salinas με συνέντευξή του στην πατρίδα του εξέφρασε την αποδοκιμασία του, για το γεγονός ότι "Οι 'Ελληνες επέδειξαν απροθυμία στο να συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη ο Ρώσος που κάνει λαθρεμπόριο και διακινεί μαύρο χρήμα στην Ισπανία". Τις ημέρες αυτές στην Ισπανία με την κωδική ονομασία "Java" εξαρθρώθηκε ένα απο τα μεγαλύτερα εγκληματικά δίκτυα με τη συμμετοχή της εισαγόμενης Ρωσικής και Γεωργιανής μαφίας. Μια ημέρα μετά όμως και απο τις αμοιβαίες εξηγήσεις ο Ισπανός εισαγγελέας αναδιπλώθηκε:«Η Ελληνική Αστυνομία, προσέφερε την απαραίτητη συνεργασία που της ζητήθηκε από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές καθώς και την (ισπανική) αστυνομία», διευκρίνισε σήμερα η ισπανική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, αναφερόμενη στην επιχείρηση Java κατά της ρωσικής-γεωργιανής μαφίας. Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε πριν απο λίγες ώρες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ανασκευάζοντας τις δηλώσεις της περασμένης Τρίτης του Εισαγγελέα Antonio Salinas , ο οποίος είχε αναφερθεί σε έλλειμμα συνεργασίας με τις ελληνικές Αρχές για τις επιχειρήσεις σύλληψης του ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι τα αποτελέσματα της επιχείρησης ήταν επιτυχημένα, καθώς συνελήφθησαν πολλά μέλη του εγκληματικού δικτύου, ενώ τόνισε τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας για την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Η πληροφορία πάντως που είχαν δώσει για τον αρχιμαφιόζο Σουσανασβίλι οι Ισπανοί, δεν επαληθεύτηκε αφού ο Ρώσος δεν εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Απόβαση απο τους "νταήδες"

Τη...δόξα των Αμερικανών στις Νατοϊκές βάσεις του Ακτίου στην Πρέβεζα και της Σούδας στην Κρήτη, φαίνεται πως θυμήθηκαν στο Βόρειο Αιγαίο, ένστολοι απο τη Μάλτα."Τύφλα" στο μεθύσι δυο απ' αυτούς, μέλη του κλιμακίου της πολυεθνικής αστυνομικής δύναμης "FRONTEX" που εδρεύει στη Μυτιλήνη, τα ξημερώματα προκάλεσαν επεισόδιο σε μπάρ του νησιού, όταν άρχισαν να χειρονομούν σε νεαρές κοπέλες που όμως συνοδεύονταν απο τους φίλους τους. Τρείς ντόπιοι θαμώνες ήρθαν στα χέρια με τους Μαλτέζους με αποτέλεσμα η συμπλοκή να συνεχιστεί και έξω απο το νυχτερινό κέντρο. Ένας απο τους αλλοδαπούς όμως πρόλαβε και πήγε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και η υπόλοιπη αποστολή, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν και να προστρέξουν στο μπαρ για ...ενίσχυση τρείς συμπατριώτες τους. Ο Στρατής Μπαλάσκας γνωστός δημοσιογράφος με έδρα τη Μυτιλήνη είπε στο "crimes on air" για το περιστατικό:" Η πολυεθνική δύναμη για τις μετακινήσεις της στο νησί χρησιμοποιεί ένα λευκό βαν, μ' αυτό κατεύφθασαν απο το ξενοδοχείο στο μπαρ τα υπόλοιπα τρια μέλη της αποστολής και κρατώντας γκλόμπς άρχισαν να χτυπούν δεξιά και αριστερά. Να φανταστείτε την ώρα της εισβολής τους, έτυχε ένας θαμώνας άσχετος με το επεισόδιο να είναι στην τουαλέτα. Τον χτύπησαν και αυτόν γιατί νόμιζαν πως πήγε στην τουαλέτα για να κρυφτεί".Όταν έληξε το περιστατικό οι δυο μεθυσμένοι αλλοδαποί φτάνοντας στο ξενοδοχείο "Ορφέας" όπου διέμεναν, άρχισαν να προκαλούν ζημιές και να βρίζουν τον ιδιοκτήτη. Η κατάληξη που είχαν ήταν να οδηγηθούν και να κρατηθούν στο αστυνομικό τμήμα, ύστερα απο σχετική μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας. Μηνυτήρια αναφορά έκαναν και οι θαμώνες του μπάρ αλλά στη συνέχεια την απέσυραν. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει απο την πολυεθνική συνοριακή δύναμη, η διαδικασία αντικατάστασης και για τους πέντε αστυνομικούς απο τη Μάλτα. Κατά τραγική ειρωνία όταν εκτυλισσόταν το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, αποβιβάζονταν δεκαπέντε Ασιάτες λαθρομετανάστες.

"Εμποράκος" ο Αφγανός


...Μυρωδάτο χασίς προμήθευε 17χρονος Αφγανός στην Πάτρα σε μαθητές του νυχτερινού λυκείου της πόλης. Δυο με τρείς φορές την εβδομάδα πλησίαζε στα κάγκελα του σχολείου και στο διάλειμμα, απλόχερα προσέφερε το "εμπόρευμα" του, με το αζημείωτο βέβαια. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο και κατάφεραν να συλλάβουν τον αλλοδαπό τη στιγμή που είχε πλησιάσει τα κάγκελα περίφραξης του σχολείου και επιχειρούσε να πωλήσει ποσότητα ναρκωτικών σε μαθητές. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35,5- γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο. Η αστυνομία θεωρεί πως τον 17χρονο προμήθευαν με ναρκωτικά, Αφγανοί που έχουν βρεί καταφύγιο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.


"Μπουμπούκια" οι 5 ληστές με τον κασμά

Πέντε Αλβανοί ληστές μέσα σε λίγες ημέρες, χτύπησαν σε τρείς διαφορετικές περιοχές, στη Λιβαδειά, στο Δίστομο και στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Απ' αυτούς συνελήφθη μόνο ο ένας ηλικίας 21 ετών, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται. Οι δράστες στις 7 Μαρτίου εισέβαλαν στη Λιβαδειά Βοιωτίας και με την απειλή όπλου και μαχαιριού που κρατούσε αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος ύψους 300 ευρώ, καθώς και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων από υπαλλήλους του καταστήματος. Τέσσερεις ημέρες μετά οι Αλβανοί έχοντας δύο όπλα, μαχαίρι αλλά και έναν κασμά, μπήκαν σε οικία Ινδού ηλικίας 36 ετών, και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150,00 Ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και προσωπικά του έγγραφα. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση εγκαταλείποντας στο σημείο ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την Παραλία Διστόμου.Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη οικία τους κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διάφορα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και ένα lap top το οποίο είχαν αφαιρέσει στις 5 μαρτίου από γραφείο στην περιοχή του Διστόμου, πράξη η οποία δεν είχε καταγγελθεί.

Πέντε εναντίον ενός

Ομαδικός ξυλοδαρμός στην Ξάνθη σε βάρος 30χρονου, που εμπλέκεται σε υπόθεση με κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η τοπική Ασφάλεια μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες, συνέλαβε πέντε έλληνες ηλικίας 29, 49, 32, 50 και 48 ετών, καθώς όπως προέκυψε όλοι μαζί πήγαν σε προσωρινή οικία του 30χρονου προκειμένου να προβούν σε χρήση και λήψη ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια όμως για άγνωστη αιτία με ανθρωποκτόνο πρόθεση, συνεπλάκησαν μαζί του και προκάλεσαν σε αυτόν βαριές σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με τα χέρια και με άλλα αντικείμενα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του. Μετά τον ομαδικό ξυλοδαρμό οι κατηγορούμενοι μετέφεραν τον τραυματία σε αγροικία στον οικισμό Πηγαδίων Ξάνθης όπου και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.





Η αγάπη είναι χρυσός




Την αγάπη του σε ...χρυσό, έδειχνε 32χρονος Γεωργιανός σε συμπατριώτισσα του. Μόνο που ο ερωτοχτυπημένος άνδρας δεν ήταν επιχειρηματίας και δεν ξόδευε ούτε ευρώ για τα δώρα του αφού ήταν ληστής. Ο "μπουκαδόρος" εξασφάλιζε τα χρυσαφικά απο τις διαρρήξεις που έκανε μ' άλλους τρείς Γεωργιανούς σε διαμερίσματα στα Νότια Προάστια. Η εξάρθρωση της σπείρας αποκάλυψε και το πόσο ανοιχτοχέρης ήταν με τη φίλη του ο 32χρονος.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμορία ξεκίνησε στον Άλιμο στην οδό Λαβίδα 13. Οι δράστες είχαν παραβιάσει ήδη δυο διαμερίσματα και πήγαιναν ακάθεκτοι για το τρίτο. Έγιναν όμως αντιληπτοί απο γειτόνισσα και ανέβηκαν για να κρυφτούν στην ταράτσα. Εκεί κρυμμένους πίσω απο ηλιακό θερμοσίφονα τους εντόπισαν άνδρες της Άμεσης Δράσης μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής. Απο τον περασμένο Σεπτέμβρη οι Γεωργιανοί έχουν διαπράξει στη Βούλα, τη Γλυφάδα και την ευρύτερη περιοχή περισσότερες απο 90 διαρρήξεις. " Έχουμε κάνει...έκθεση με τα κλοπιμαία -μας λέει ο Αντώνης Μπάκας Διοικητής Ασφαλείας Ν/Α Αττικής- ρολόγια, αλυσίδες, δακτυλίδια και άλλα κοσμήματα, βρίσκονται στην υπηρεσία μας για να αποδοθούν στους πραγματικούς κατόχους. Επίσης σε διαμερίσματα των ληστών στον Βύρωνα και το Ηράκλειο κατασχέσαμε σε μετρητό 40.000 ευρώ".
Στην κατοχή των δραστών για πρώτη φορά βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία...χειρουργικής ακρίβειας. Με τα εργαλεία αυτά οι Γεωργιανοί κατάφερναν να παραβιάζουν ακόμη και κλειδωμένες πόρτες ασφαλείας. Τις επιδρομές τους τις έκαναν πάντα το πρωί, που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν απο τα διαμερίσματά τους.

"Πέταξαν" απο το κλουβί τους

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος Κω μετά την απόδραση τριών κρατουμένων. Όλα ξεκίνησαν χθες στις 17:45 το απόγευμα, όταν δύο ομογενείς απο τη Ρωσία και ένας Γεωργιανός, έγκλειστοι για ποινικά αδικήματα, μεταφέρθηκαν από τις Δικαστικές Φυλακές Κω στα κρατητήρια του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, όπου κρατούνταν προσωρινά, προκειμένου την ίδια μέρα να μεταχθούν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στις 19:30 νωρίς το βράδυ και αφού έσπασαν μια σιδερόβεργα απο τα κάγκελα της πόρτας εισόδου του κρατητηρίου, απέδρασαν. Από την άμεση κινητοποίηση των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι δράστες, οι οποίοι και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κω, ενώ αναζητείται ο Γεωργιανός δραπέτης. Οι δύο αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και Σκοπού κρατητηρίων – οδηγού υπηρεσίας συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πλημ/κών Κω όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

"Στάζει" πληροφορίες το Βερολίνο




Γράφει ο βασίλης χήτος



Το ταξίδι ανταλλαγής χρήσιμων εμπειριών του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και του Διοικητή της Αντιτρομοκρατικής από την περασμένη Κυριακή στο παγωμένο Βερολίνο, στην έδρα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ήταν προγραμματισμένο μήνες πριν. Προορισμό τη Γερμανία ωστόσο την 1η Απριλίου θα έχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Κατά διαβολική σύμπτωση όμως τα ταξίδια αυτά συνέπεσαν με τον θανάσιμο τραυματισμό στη Δάφνη του Λάμπρου Φούντα, του 35χρονου βιολόγου που φέρεται να κινούνταν στον εκτελεστικό άξονα του "Επαναστατικού Αγώνα" ή τουλάχιστον στην τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών". Το Βερολίνο εκτός από το τείχος του,σύμβολο του μίσους, είναι συνυφασμένο και με την αλήστου μνήμης Ανατολικογερμανική μυστική αστυνομία, την περιβόητη "Στάζι". Τη μυστική υπηρεσία που χάρη στα αρχεία της, είχε αναστείλει τη δράση του το 1995 στην Αθήνα ο "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας". Τι σχέση όμως μπορεί να έχει τώρα το ένα με το άλλο; Για όσους αδυνατούν να ...συλλάβουν τον όρο της "Διεθνούς τρομοκρατίας" δεν έχει. Για τους ειδικούς όμως έχει και παραέχει, αφού ο σημερινός "Επαναστατικός Αγώνας" αλλά και ένα κομμάτι της "Σέχτα Επαναστατών" υπαινίσσονται πως ...αντιμάχονται για τη διάδοχη κατάσταση. Ποιά δηλαδή απο τις δυο οργανώσεις θα αποτελέσει επάξια τη συνέχεια του πρώτου ιστορικού "Ε.Λ.Α.". Δικαιωματικά η πλάστιγγα της ένοπλης βίας γέρνει λόγω και της συνωνυμίας προς τον "Επαναστατικό Αγώνα". Αξιωματούχοι που χειρίζονται τις έρευνες σε βάθος, ηλικιακά και μόνο θεωρούν πως τα παλιά μέλη του "Ε.Λ.Α." αυτοεξαιρέθηκαν απο την ενεργό δράση και θεωρούν βέβαιο πως ο τόπος στη νέα γενιά τρομοκρατών δόθηκε αν όχι με την καθοδήγησή τους, τουλάχιστον με τις ευλογίες τους. Το κουβάρι του "Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα" ξετυλίχθηκε το 1993 και αφού είχε προηγηθεί στην Αθήνα η σύλληψη και η έκδοση του πράκτορα της "Στάζι" Χέλμουτ Βόιτ. Με δικαστική συνδρομή αρχίζει η σταδιακή αποκάλυψη και παράδοση στην Ελλάδα των αρχείων της άλλοτε πανίσχυρης κομμουνιστικής μυστικής υπηρεσίας. Ο Βόιτ είχε καταφέρει να εισχωρήσει απο το 1992 στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ένοπλων ομάδων που είχαν ...αδελφοποιηθεί με τον αρχιτρομοκράτη Κάρλος το επονομαζόμενο "Τσακάλι". Για λογαριασμό του μάλιστα ο "Ε.Λ.Α." ως αυθεντικός εκπρόσωπος του, στις 13 Μαρτίου του 1983 στο Ψυχικό ανατινάζει παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο της Σαουδικής Πρεσβείας. Η "Στάζι" δέκα χρόνια μετά προσφέρει στο πιάτο στις ελληνικές αρχές, ιδιόχειρο σημείωμα του απεσταλμένου το 1983 στην Ελλάδα συνεργού του Κάρλος, που του εξηγούσε πως: "Ο Σαουδάραβας πρέσβης γλίτωσε επειδή ο George βιάστηκε και πάτησε νωρίτερα το μπουτόν της τηλεχειροζόμενης βόμβας ". Στο ίδιο σημείωμα ο υπαρχηγός του Κάρλος αποκαλύπτει στον αρχιτρομοκράτη και το δεύτερο ελληνικό όνομα που μετείχε στην τρομοκρατική επίθεση. Πρόκειται για τον "Fillip" που -όπως του γράφει- υπήρξε στη συνέχεια και ο συντάκτης της προκήρυξης για το χτύπημα στην πρεσβεία. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον "Ε.Λ.Α." που το 1995 ήρθε να αναστείλει τη δράση του. Απο τότε στο ...μύλο αυτής της ένοπλης οργάνωσης χύθηκε πολύ νερό. Ο εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Ιωάννης Διώτης μέχρι και το 2002 πηγαινοέρχεται στην ενωμένη πλέον Γερμανία, αναζητώντας στοιχεία με ονόματα και διευθύνσεις εμπλεκομένων στην Αθήνα. Ανακρίνει ακόμη και την ...μεταμελειμένη Γερμανίδα σύντροφο του Κάρλος, Μαγκνταλένα Κόπ. Η "Στάζι" ήταν τόσο ισχυρή που όπως πρόσφατα αποκάλυψε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όταν ήταν φοιτήτρια της είχε προταθεί να γίνει και η ίδια μέλος της, με αντάλλαγμα μια θέση στην προσδοκούμενη πανεπιστημιακή της καριέρα. Αυτή τη φορά οι συγκυρίες το έφεραν οι Έλληνες αξιωματούχοι Λευτέρης Οικονόμου και Αλκιβιάδης Τζοϊτης να επιστρέψουν στο Βερολίνο, στην πόλη απ' όπου ξεκίνησε το "ξεδόντιασμα" του "Ε.Λ.Α." ο οποίος όμως κάμποσα χρόνια μετά ήρθε να φανερώσει τις καινούργιες του ρίζες.

15/3/10

Ψηφοθηρία η έρευνα;






Εξιλαστήρια θύματα φαίνεται πως αναζητούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ.
Μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Π.Α.Ε ΠΑΟΚ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί αν και σε ποιό βαθμό υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων, πριν αλλά και μετά τον ...ηλεκτρισμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, στον οποίο τραυματίστηκαν οπαδοί αλλά και δώδεκα αστυνομικοί.
Καθ' οδόν για το "Κλεάνθης Βικελίδης" μάλιστα σε αστικό λεοφορείο που μετέφερε φιλάθλους κατασχέθηκε μέχρι και αεροβόλο πιστόλι, ενώ στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών το λεωφορείο του ΠΑΟΚ πετροβολήθηκε από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Το πιο σοβαρό περιστατικό όμως συνέβη τα μεσάνυχτα στην οδό Μετεώρων στην Πολίχνη, όπου εκτός υπηρεσίας αστυνομικός για να αποτρέψει το μαχαίρωμα μεταξύ φιλάθλων, υποχρεώθηκε να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να το βάλουν ευτυχώς στα πόδια και το αιματηρό επεισόδιο ανάμεσα στους θερμοκέφαλους να μην πάρει άλλη έκταση.
Η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας δεν είναι κακό να γίνεται. Τώρα όμως εγείρονται πολλά ερωτηματικά μήπως και το ...χεράκι του έχει βάλει, ο συμπαθής κατά τ' άλλα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, καθώς η συμπρωτεύουσα είναι η εκλογική του περιφέρεια.
Πως είναι δυνατόν να αναζητούνται ευθύνες μόνο στη συνήθη ύποπτη αστυνομία, από τη στιγμή που οι φανατισμένοι οπαδοί πριν την ομαδική προσαγωγή των 65 ατόμων νωρίς το απόγευμα, έκαναν ακόμη και χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου για να αποφύγουν τη σωματική έρευνα. Μετά δηλαδή τις πρώτες συμπλοκές στις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού ταμπουρώθηκαν στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο.
Η τακτική έχει δείξη [υπόθεση δολοφονίας Φιλόπουλου] πως η "διαχείρηση" των οπαδών πρώτα είναι ευθύνη των τώρα τάχα αμέτοχων σωματείων τους.
Με τη ψηφοθηρική λογική: "Η αστυνομία φταίει" στην Αθήνα θα έπρεπε να "ξηλωθεί" ολόκληρη η ΓΑΔΑ όταν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η αποστολή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ λόγω των εκτρόπων που σημειώθηκαν, πήρε ώρες για να καταλήξει στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" και να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Το "κουλάντρισμα" των οπαδών, πάνω απ' όλα είναι δουλειά όσων εκτρέφουν δολοφόνους, με μαχαίρια και σιδηρολοστούς.

Πολώνος ο εγκέφαλος της απαγωγής

Μυστική έρευνα -όπως επιβάλεται σε υποθέσεις απαγωγών- διεξήγαγαν απο την περασμένη Παρασκευή άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που το βράδυ της ίδιας ημέρας κατάφεραν να συλλάβουν 37χρονο Πολωνό που κατηγορείται για «Εγκληματική Οργάνωση» «Αρπαγή» και «Εκβίαση κατά συναυτουργία».
Ο συλληφθείς μαζί με έξι (6) άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται, το πρωί της Παρασκευής εισήλθαν στα γραφεία Εταιρείας στις Αχαρνές-Αττικής, με την οποία είχε οικονομικές διαφορές και με χρήση απειλών και σωματικής βίας, προέβησαν στην αρπαγή 32χρονού ημεδαπού, λογιστή της Εταιρείας. Όπως ανέφερε ο Πολωνός ήταν εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας που αναλαμβάνει τη διακόσμιση εσωτερικών χώρων. Ο 37χρονος προχώρησε -όπως είπε στην αρπαγή- επειδή η εταιρεία των "φέσωσε" με χιλιάδες ευρώ που του χρωστούσε και δεν τα εισέπρατε.
Οι δράστες αφαίρεσαν απο την επιχείρηση οχτώ (8) μπλοκ επιταγών, το κινητό του τηλέφωνο του λογιστή και με αυτοκίνητο της εταιρείας τον οδήγησαν σε κτίριο όπου τον κρατούσαν παράνομα.
Στην συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια της ανωτέρω Εταιρείας και με απειλές για την ζωή του ιδίου και της οικογενείας του, απαίτησαν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 70.000 Ευρώ, για να τον ελευθερώσουν.
Οι δράστες αφού επιβεβαίωσαν την κατάθεση του ανωτέρω ποσού σε λογαριασμό που είχαν υποδείξει, ελευθέρωσαν, μεσημβρινές ώρες της ιδίας , τον απαχθέντα παραδίδοντάς του τις επιταγές, το κινητό τηλέφωνο και το αφαιρεθέν όχημα.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ανακάλυψη των υπολοίπων δραστών.