6/3/10

Οι Νιγηριανές έπιασαν τον κατήφορο

Τα Βαλκάνια και το άλλοτε Σοβιετικό μπλόκ...απειλούνται απο την Αφρική στα "στριπ σόου" της περιφέρειας. Εκεί όπου οι επαρχιώτες ξενύχτηδες αναστενάζουν αντικρύζοντας πάνω στη μπάρα τις δίμετρες Ουκρανέζες, Ρουμάνες, Βουλγάρες, αλλά και φυσικά τις Ρωσίδες. Προσφάτως όμως στην ποικιλία ήρθαν να προστεθούν και οι Αφρικάνες χορεύτριες με τις πλούσιες καμπύλες, που έχουν μπεί για τα καλά στο νόημα αυτής της νυχτερινής επαγγελματικής ζωής. Οι υπόλοιπες μπάρ γούμαν συναγωνίζονται το λεφούσι με τις Νιγηριανές, που οι θαμώνες τις κοιτούν με θαυμασμό, λες και δεν πρόκειται για ανθρώπινα όντα του πλανήτη γη.
Στα Τρίκαλα την Ορεστιάδα και την Άρτα, οι Νιγηριανές της Αθήνας που έπιασαν τον κατήφορο, δε σκαμπάζουν "γρί" απο Ελληνικά αλλά ...ξελογιάζουν, τους διψασμένους πελάτες τους, με τη μελαμψή και εξωτική εικόνα του ημίγυμνου κορμιού τους.
Η χάρη τους έφτασε μέχρι τα νησιά, εκεί όπου ο χειμώνας μοιάζει με εξορία. Στη Νάξο η μανία 34χρονου άνδρα ήταν τέτοια που προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει στο σπίτι της, στις 5.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, Νιγηριανή υπάλληλο νυχτερινού καταστήματος, αλλά
στην πορεία χύμηξε πάνω της σαν αγρήμι και τη βίασε. Για λόγους ανεξήγητους μέχρι τώρα ο θαμώνας θα μπορούσε πριν γίνει στυγνός βιαστής, να ζητήσει απο την 35χρονη την ερωτική της συντροφιά. Βέβαια αυτό θα του στοίχιζε οικονομικά, οπότε και θα σκέφτηκε πως υπάρχει και άλλη ανέξοδη λύση. Η Νιγηριανή κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της Νάξου και ο δράστης ο οποίος συνελήφθη αποδείκτηκε πως δεν ήταν ντόπιος, αλλά Αλβανός που ζει και εργάζετα στη Νάξο.
Την εξήγηση απο την κάθοδο των γυναικών απο την Αφρική στην επαρχία δίνει στο "Crimes on air" αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής: ' Οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίων έχουν μπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένος όλες αυτές οι κοπέλες πλέον μπορούν να έρθουν νόμιμα στην Ελλάδα χωρίς τις εξαρτήσεις του παρελθόντος [παρακράτηση διαβατηρίου]. Η νομιμότητα όμως συνεπάγεται και απαιτήσεις. Έτσι για τους ιδιοκτήτες αυτών των μπαρ τους έρχεται πιο φθηνά μια παράνομη Νιγηριανή, που τρέμει στην ιδέα της απέλασης και των εκβιασμών. Και μη ξεχνάτε πως στην επαρχία δεν έχει που να πάει για να κρυφτεί...".

Μ.Χρυσοχοϊδης: Οι τυχοδιώκτες της βίας

Την πλήρη κάλυψη του αρμόδιου υπουργού Μίχάλη Χρυσοχοϊδη είχαν οι δυνάμεις της αστυνομίας για τα επεισόδια που προκλήθηκαν το μεσημέρι έξω απο τη Βουλή των Ελλήνων.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού ευχήθηκε "περαστικά" στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για την επίθεση που δέχτηκε απο μερίδα διαδηλωτών, χαρακτήρισε "άτυχη στιγμή" το περιστατικό με τον άνδρα των ΜΑΤ που ψέκασε με συσκευή δακρυγόνου τον Μανώλη Γλέζο. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης "κοιτώντας" χωρίς να τον κατονομάσει προς τον Συνασπισμό, έκανε λόγο για "τυχοδιωκτισμό που θέλει να αναδειχθεί απο το παράθυρο της βίας".Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοϊδη, που έγιναν αργά το βράδυ στο Μεσολόγγι σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

[Κάντε κλικ στην ένδειξη που υπάρχει ακριβώς κάτω απο το μαύρο φόντο]




5/3/10

Απο το Ρήγα Φεραίο στον Μανώλη Γλέζο

Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι νοσηλεύεται στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Στεργιόπουλος. Ο αξιωματικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, χτυπήθηκε με πέτρα ενώ περιπολούσε στον πεζόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.
Ο αστυνομικός διευθυντής που έφερε "στολή εξόδου" και φυσικά δεν φορούσε κράνος, εκτελούσε τη συνήθη υπηρεσία και ενημέρωνε μέσω ασυρμάτου το κέντρο της Άμεσης Δράσης, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν.
Είχε δηλαδή το ρόλο που ανατίθεται σε ελάχιστους αξιωματικούς που βλέπουμε να τοποθετούνται διακριτικά στην κεφαλή μιας πορείας και οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να ειδοποιούν τη ΓΑΔΑ ιδίως για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Aπο τα έκτροπα πάντως που έγιναν το μεσημέρι στη βουλή, ξεχώρισε το "γιαούρτωμα" και το "μπουγέλο" στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο. Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, δυστυχώς πλήρωσε και τη δυσαρέσκεια κάποιων διαδηλωτών, που βλέπουν τα τελευταία χρόνια, το κρίσιμο αυτό πόστο να γίνεται ο βατήρας για την είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων. Όπως είχε παλαιότερα συμβεί με τον Λάμπρο Κανελλόπουλο και τελευταία με τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο.
Ιδιαίτερη αίσθηση όμως προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνου στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου, του μετριοπαθούς στελέχους της Αριστεράς, που στη μνήμη ακόμη και του πιο απλού ανθρώπου είναι ταυτισμένος όχι τόσο για τα πολιτικά του πιστεύω, αλλά όσο για με την ηρωική του πράξη όταν ήταν αμούστακο αγόρι, να κατεβάσει τη Γερμανική σημαία εν καιρώ πολέμου απο την Ακρόπολη.
Μόνο σε άγνοια και όχι σε πρόθεση θα μπορούσε να αποδοθεί η ενέργεια του αστυνομικού των ΜΑΤ να ψεκάσει με δακρυγόνο αυτόν τον ήρωα της αντίστασης.
Τα επεισόδια πήραν ακόμη μεγαλύτερη έκταση επειδή οι κατασταλτικές δυνάμεις φοβήθηκαν μη τυχόν και επαναληφθεί η ντροπιαστική ενέργεια με τον εμπρησμό στο φυλάκιο του 'Αγνωστου Στρατιώτη και έτσι έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ξεπερνώντας τα όρια.

"Φάλτσος" ο Μαέστρος

Εκτός της φιλαρμονικής ορχήστρας της Κέρκυρας τέθηκε ο πολύ γνωστός μαέστρος που καταγγέλθηκε ως "παιδόφιλος". Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε το πρωϊ και αποφάσισε την απομάκρυνσή του με διαδικασία-εξπρές. Καταπέλτης όμως για τον 78χρονο αρχιμουσικό αναμένεται να είναι και η έκθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε την 12χρονη μαθήτρια μουσικής.
Η επιστήμων σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού, όπως ακριβώς το περιέγραψε η μικρή, αλλά και τις επιπτώσεις που προκάλεσε στον ψυχισμό της, η εγκληματική ενέργεια του 78χρονου, να άπλωσει τα χέρια του, πάνω της.
Προκαταρκτική εξέταση ωστόσο διέταξε σήμερα με καθυστέρηση δύο ημερών η εισαγγελία της Κέρκυρας. Στο νησί είναι έντονες οι φήμες πως ο δημοφιλής μαέστρος είχε υποπέσει και στο παρελθόν στο ίδιο αδίκημα, αλλά λόγο του ότι έχει πολύ "ισχυρές πλάτες" η υπόθεση δεν πήρε ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

"Παιδόφιλος" ο μαέστρος;

Μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις έχει πάρει στην Κέρκυρα η καταγγελία 38χρονης μητέρας για μαέστρο, σπουδαίας φιλαρμονικής ορχήστρας , που παρενόχλησε σεξουαλικά την μόλις δώδεκα ετών κόρη της.
Η ιστορία αυτού του εξαιρετικά όμορφου νησιού, είναι ταυτισμένη με τη μουσική, αυτό εξάλλου μαρτυρούν και οι περισσότερες από δέκα φιλαρμονικές, υψηλού επιπέδου που συνεχίζουν την παράδοση, ενώ ορισμένες περνούν συχνά και την πύλη του μεγάρου μουσικής Αθηνών.
Το συγκλονιστικό βέβαια είναι πως ο αρχιμουσικός, που κρύφτηκε για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία, είναι 78 ετών. Θα μπορούσε κάλλιστα δηλαδή να είναι και παππούς της ανήλικης. Όπως είπε η μικρή στη μητέρα της, στις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο μαέστρος την απομόνωσε μέσα στην αίθουσα και με το πρόσχημα των «καλών αναπνοών» που απαιτούνται για τη σωστή επίδοση στο μάθημα, άρχισε να τη χαϊδεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της.
Την επόμενη ημέρα η μητέρα που είναι υπάλληλος σε ταξιδιωτικό γραφείο, κατήγγειλε τον 78χρονο στον πρόεδρο της φιλαρμονικής και με τη συνοδεία του δικηγόρου της, πήγε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Ασφάλεια του νησιού.
Με εισαγγελική παραγγελία ορίστηκε γυναίκα, παιδοψυχολόγος η οποία εξέτασε το κοριτσάκι και σε λίγες ώρες θα υποβάλει σχετική έκθεση στη δικαστική αρχή.
Η αστυνομία αναζήτησε τον γέροντα που καταγγέλθηκε ως «παιδόφιλος» αλλά εκείνος για να αποφύγει τη σύλληψη έγινε άφαντος. Η προθεσμία για το αυτόφωρο εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ωστόσο ο 78χρονος δεν έχει κληθεί ακόμη για κατάθεση καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας -χθες Πέμπτη- δεν άσκησε κάποια δίωξη, καθώς ανέμενε να ολοκληρωθεί η αναφορά της παιδοψυχολόγου.
Το νησί όμως βοά πως για τον ίδιο μαέστρο και παλαιότερα είχε ξεσπάσει ανάλογο σκάνδαλο. Ήταν η περίοδος που ο μαέστρος διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην εκκλησία. Η υπόθεση όμως σκεπάστηκε καθώς με την οικογένεια της τότε μαθήτριας του, φέρεται να υπήρξε κάποιος οικονομικός συμβιβασμός.

4/3/10

Τρείς συλλήψεις για το 'Υπερτιμημένο"

Απο άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας τα στελέχη της χρηματιστηριακής εταιρείας "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ευθύνονται για το υπερτιμημένο ομόλογο του δημοσίου ύψους 280 εκατομμυρίων €.
Στα γραφεία της εταιρείας μια ανάσα απο την Ομόνοια οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Γιώργο Αποστολίδη αλλά και τον πατέρα και γιο Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη.
Ο γιος Πρινιωτάκης παραπονέθηκε για καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Μαρούσι.
Το ένταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ειδικός Εφέτης-Ανακριτής κ. Γιώργος Λέκκας, μετά απο σχετικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που τους έκρινε προφυλακιστέους.
Το συμβούλιο κλήθηκε να επιλύσει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς ο κ. Λέκκας αρχικά είχε προτείνει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 500.000 € για τον καθένα.Έτσι μετά την δακτυλοσκόπιση τους στην ΓΑΔΑ, το πολύ μέχρι αύριο το μεσιμέρι θα έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την προφυλάκισή τους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που επισύρουν ποινές κάθειρξης απο 10 χρόνια μέχρι και τα ισόβια, καθώς διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή σε βάρος του δημοσίου, για ηθική αυτουργία σε απιστία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με την αιφνιδιαστική απόφασή τους οι δικαστές θέλησαν να αποφύγουν τα ...παρατράγουδα που έγιναν στην υπόθεση της SIEMENS όπου βασικοί κατηγορούμενοι την "κοπάνισαν" στο εξωτερικό και μάλιστα πρόωρα, ενώ είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν.
Και οι τρείς της "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"είχαν απολογηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Για το τυπικό της υπόθεσης αύριο πριν μεταφερθούν στις φυλακές θα οδηγηθούν πρώτα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για την έκδοση φυλακιστηρίου.

Tο είχε η ...μοίρα τους γραφτό

Τους «σημάδεψε» η υπηρεσιακή τους μοίρα και πήραν την ίδια οδό της…αποστρατείας.
Δυο από τους τελευταίους Διοικητές της Άμεσης Δράσης κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες τη θητεία τους».Το Αρχηγείο σ’ αυτήν την υπηρεσία στήριζε και στηρίζει πολλά, αφού οι μοτοσυκλετιστές της Α.Δ είναι οι πρώτοι που επιλαμβάνονται από το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό περιστατικό και πολλές φορές μάλιστα με κίνδυνο τη ζωή τους. Οι δυο τελευταίοι Ταξίαρχοι που πέρασαν από το τιμόνι της Άμεσης Δράσης όμως φαίνεται πως «πλήρωσαν» τα …σπασμένα, στο κομμάτι-πληγή της αστυνομίας που αποκαλείται: Μικροέγκλημα στους δρόμους της Αθήνας.
Και οι δυο για κάποιους μήνες μετατέθηκαν σ’ άλλες θέσεις αλλά όταν ήρθε η ώρα της κρίσης για τον επόμενο βαθμό του Υποστράτηγου…κόπηκαν.
Τόσο ο Γιάννης Τζώρτζης αλλά όσο και ο Γιώργος Κορφοξυλιώτης. Ο δεύτερος μάλιστα τελευταία διετέλεσε και Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά. Μια θέση που και αυτή για τους «προληπτικούς» θεωρείται…γρουσούζικη, αφού και ο Ταξίαρχος που παρέδωσε τη διοίκηση του Πειραιά στον κ. Κορφοξυλιώτη αποστρατεύτηκε εκείνη τη στιγμή.
Τώρα τη θέση αυτή καταλαμβάνει ο Γιώργος Σαξιώνης που μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ήταν Διοικητής στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.
Εκτός ενεργού δράσης όμως βγήκε και ο Αρτινός Υποστράτηγος Λάμπρος Παππάς, που ήταν Διοικητής στην Ασφάλεια Επισήμων, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν διοίκησε με πυγμή σε νευραλγική θέση της Ασφάλειας, έχοντας υπό τις διαταγές του τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών και Ληστειών.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η αποστρατεία ανώτερου αξιωματικού στην Εύβοια, όπου τον περασμένο Δεκέμβρη σημειώθηκε αιματηρή ληστεία με καταδίωξη και ανταλλαγές πυρών μέσα σε κωμόπολη. Την ώρα που ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας, είχε πάρει το πρώτο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και έσπευδε στην περιοχή, ο αξιωματικός αυτός παρέμενε στο γραφείο του και παρακολουθούσε δια τηλεφώνου την επιχείρηση των υφισταμένων του, που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Αξιζει να σημειωθεί πως ο αξιωματικός αυτός το Μάρτιο του 2005 είχε πάρει μέρος στις έρευνες που πρωταγωνιστή είχαν τον «Αρχισατανιστή της Παλλήνης» Ασημάκη Κατσούλα. Ο ισοβίτης που είχε λάβει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές, κατηγορήθηκε πως στους Δελφούς, προσπάθησε να …αποπλανήσει, 23χρονη παντρεμένη Αλβανίδα που είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Την 23χρονη ο Κατσούλας είχε βρεί τυχαία στο δρόμο, καθώς εκείνη ανυποψίαστα συνήθιζε να πηγαινοέρχεται με ωτοστόπ στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν ως καμαριέρα.
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πάντως αυτή τη φορά αποκατέστησε και μια κατάφορη αδικία που είχε σημειωθεί στη Θεσσαλία σε βάρος του Ταξίαρχου Βασίλη Χαλάτση.
Ο αξιωματικός αυτός είχε «εξοριστεί» στην Καρδίτσα που είναι νομός μικρής αστυνομικής σημασίας και μόλις τώρα αποφασίστηκε να επανέλθει στη Λάρισα ως Αστυνομικός Διευθυντής.
Ο Βασίλης Χαλάτσης διετέλεσε στη Λάρισα Διοικητής Ασφαλείας και ήταν αυτός που έβγαλε σε πέρας τη μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας, στην οποία ήταν αναμεμειγμένη η πλούσια Τσιγγάνικη οικογένεια των Βιλανάκιδων. Για συμμετοχή στη μαφιόζικη συμμορία είχαν κατηγορηθεί 49 άτομα και η δικογραφία είχε ξεπεράσει τις 2.000 σελίδες.
Το πανελλήνιο είχε ανατριχιάσει απο την βιντεοσκοπημένη δήλωση-αποκάλυψη του ιδιοκτήτη καφετέριας Γιώργου Σολωβού, που ανέφερε πως οι τοκογλύφοι του πρότειναν να πουλήσει το νεφρό του για να τους ξεχρεώσει.
Στο παρά πέντε είχε αποτραπεί και δολοφονική ενέργεια σε βάρος αυτού του μάχιμου αξιωματικού, στα πρότυπα της Ιταλικής «Καμόρα».
Επαγγελματίες του είδους, θα πυροδοτούσαν τη βόμβα που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητο του Βασίλη Χαλάτση.
Στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ πάντως αξιοσημείωτη είναι η πρόωρη αποχώρηση από το σώμα του Αστυνομικού Διευθυντή Κώστα Ζαχαρόπουλου.
Ο αξιωματικός από το 2004 μέχρι και πριν από τέσσερεις μήνες ήταν Διοικητής στο Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Υπό την εποπτεία του τότε εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είχε χειριστεί τη μεγάλη υπόθεση των «Νονών της Πάτρας» που πέταγαν χημικό αέριο, εν ώρα λειτουργίας, σ’ όσα νυχτερινά καταστήματα οι ιδιοκτήτες τους, δεν ενέδιδαν στους εκβιασμούς τους.
Η συμμορία είχε εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του πυγμάχου Ανδρέα Παϊζη, ενώ ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία, κατηγορήθηκε πως έπαιξε υπαξιωματικός του στρατού ξηράς.
Τελευταία μεγάλη υπόθεση για την ίδια υπηρεσία, ήταν και εκείνη στην Αττική, με τη συμμετοχή απότακτου αστυνομικού, που είχε το ρόλο «εισπράκτορα» στο μεγαλύτερο κύκλωμα σωματεμπόρων τουλάχιστον των τελευταίων δέκα ετών.
Στο Οργανωμένο Έγκλημα που στη συνέχεια χωρίστηκε σε δυο κομμάτια, είχε στηριχθεί όλη η προσπάθεια για την καταπολέμηση του trafficking στην Αθήνα.






3/3/10

Οι τοκογλύφοι ο Γ.Τρομπούκης και οι 2 αυτοκτονίες


Γράφει ο βασίλης χήτος


EXCIUSLVE
Εξήντα ενός ετών βιοπαλαιστής στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, έθεσε το μεσημέρι τέρμα στη ζωή του, με την κυνηγετική του καραμπίνα, όταν η τοπική εφορία του ανακοίνωσε πως του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 10.000 € για την αποδοχή εικονικού τιμολογίου που είχε εκδοθεί το 2004.
Ο αυτοκινητιστής Κ.Μ –πατέρας τριών παιδιά- δεν άντεξε το δυσβάστακτο γ’ αυτόν «χρέος» και τίναξε τη ζωή του στον αέρα με μια μπαταριά.
Το «Crimes on air» επικοινώνησε με τον Γιώργο Μούρκα, λογιστή του ηλικιωμένου ο οποίος μας είπε: «Ο 61χρονος που διαθέτει δυο φορτηγά, το πήρε πολύ βαριά αυτό το πρόστιμο, ίσως επειδή την περίοδο αυτή δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές του. Ήρθε στο γραφείο μου και έτρεμε μόλις το πληροφορήθηκε. Πήρε το αγροτικό του και έφυγε ταραγμένος. Εγώ φοβήθηκα για την υγεία του και αμέσως τηλεφώνησα στην οικογένεια του. Πρόλαβε όμως και πήγε στο χωράφι του και αυτοπυροβολήθηκε. Ο πελάτης μου δεν χρωστούσε δραχμή στην εφορία, ήταν ευσυνείδητος πολίτης και συνεπής στις υποχρεώσεις του».
Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές μας πληροφορίες το βρώμικο κύκλωμα που διοχέτευσε στον 61χρονο το εικονικό τιμολόγιο, φέρεται να έχει εκδώσει τιμολόγια με αποδέκτη και την κατασκευαστική εταιρεία του επιχειρηματία Γιώργου Τρομπούκη, που προφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Παναγιώτη Βλαστού, που απήγαγε τον μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο.
Η γνησιότητα αυτών των τιμολογίων τώρα γίνεται αντικείμενο έρευνας, καθώς τα τιμολόγια που είχε παραλάβει ο μεγαλοεργολάβος ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και με βάση πάντα τις ίδιες πηγές ενημέρωσης παλαιότερα σε στάδιο ελέγχου είχαν κριθεί ως αυθεντικά και όχι ως «μαϊμού».
Δεν αποκλείεται πάντως από την οικονομική έρευνα να αποδειχτεί η γνησιότητα αυτών των τιμολογίων καθώς ο Γ. Τρομπούκης ήταν εργολάβος μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Κατάγεται από την Αμφιλοχία και εκτός από τη συμμετοχή του στο μεγάλο έργο της Αττικής Οδού, πριν τη σύλληψή του είχε αναλάβει και τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού, που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με το Αντίρριο.
Ο άτυχος 61χρονος είχε αγοράσει για τα φορτηγά του ανταλλακτικά και λιπαντικά αξίας 12.000 € ποσό που αναγραφόταν και στο τιμολόγιο που παρέλαβε και τελικά αποδείχτηκε «μαϊμού».
Τέτοια τιμολόγια η σπείρα των τοκογλύφων είχε φροντίσει να τα εκδίδει στο όνομα ενός …πλανόδιου μπογιατζή, ονόματι που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο.
Στη συμμορία αυτή που δρα για πολλά χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία, αποδίδεται και άλλη μια αυτοκτονία στην Κατοχή Μεσολογγίου, περιοχή που βρίσκεται δίπλα από το χωριό του 61χρονου αυτόχειρα.
Τότε το θύμα ήταν ένας 25χρονος που πέθανε καταπίνοντας φυτοφάρμακο, για να ξεφύγει από τα πλοκάμια των τοκογλύφων.

H...παράσταση τελείωσε για τον «Αξιωματικό των Καμπαρέ»


Γράφει ο βασίλης χήτος




Η αποστρατεία για τον «Αξιωματικό των Καμπαρέ» ήταν μονόδρομος καθώς στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε το τέλος της «ένδοξης» εποχής του. Ο Αρχηγός του αστυνομικού σώματος Λευτέρης Οικονόμου, σ’ αυτήν τουλάχιστον την περίπτωση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που έγινε υπο την προεδρία του, έστειλε τον πολυσυζητημένο αξιωματικό στο σπίτι του. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο αστυνομικός αυτός, με το θράσος που τον διακρίνει άσκησε αφόρητες πιέσεις στην ηγεσία για να μην πάρει το δρόμο της πρόωρης συνταξιοδότησης. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι …καλοθελητές-σύμμαχοί του στην οδό Κατεχάκη, που διέδιδαν πως η εμμονή του με τα «στριπ σόου» δεν έχει να κάνει με ζητήματα διαφθοράς και ροζ προστασίας, αλλά παρά μονάχα με το «χούι» και την αδυναμία του στις αλλοδαπές χορεύτριες. Η τελευταία βέβαια αποκάλυψη του «Crimes on air» πως ο ένστολος αυτός παρέσυρε στην Πάρνηθα, μπαρ γούμαν και της έσκισε τα ρούχα με σκοπό να τη βιάσει, δεν άφηνε περιθώρια για την ποιότητα ενός αξιωματικού που επέδειξε σε πολλές φάσεις της καριέρας του, συμπεριφορά σαν αυτή του «κακοποιού στοιχείου». Στο νησί όπου είχε τοποθετηθεί τους τελευταίους μήνες αυτός ο Ανώτερος αξιωματικός, από την πρόπερασμένη Δευτέρα έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, για τη σύλληψη, τον περασμένο Φθινόπωρο, δυο ανδρών που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Στο σπίτι του ο ένας απ’ αυτούς είχε χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν περισσότερα από 20.000 €. Ο Ανώτερος αξιωματικός φέρεται να πρότεινε στους υφισταμένους του που έκαναν την προανάκριση, να «μοιραστούν» όλοι μαζί τα χρήματα και να μη τα εμφανίσουν ως «κατασχεμένα». Παράλληλη έρευνα έχει ξεκινήσει και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα της δικαστικής αλλά και της αστυνομικής έρευνας που κάνουν οι «Αδιάφθοροι» οι έντονες φήμες που ακολουθούσαν αυτόν τον αξιωματικό σ’ όλη σχεδόν την επαγγελματική του πορεία, ήταν τόσο βαριές, που σε περίοδο κρίσεων θα μπορούσαν για το καθαρό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ να ξεπλυθούν μόνο με την απόφαση για αποστρατεία.

Τοποθετήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας


Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Χρήστος ΚΑΛΛΙΝΗΣ,
στη Δ/νση Κρατικής Ασφαλείας /Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γεώργιος ΚΑΜΠΕΡΗΣ,
στη Δ/νση Διαβατηρίων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Χρήστος ΝΤΖΟΥΦΡΑΣ,
από Γ.Α.Δ.Π. Ν. Αιγαίου στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α. ως Διευθυντής
Βασίλειος ΚΟΥΣΟΥΤΗΣ,
στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ιωάννης ΛΙΟΥΚΑΣ,
στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Βασίλειος ΚΙΟΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Μαγνησίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ευάγγελος ΒΕΝΑΡΔΟΣ,
στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Θεοχάρης ΑΓΟΡΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Ιωαννίνων στη Γ.Α.Δ. Αττικής, ως Δ΄ Αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή
Ιωάννης ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,
στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ιωάννης ΜΕΣΟΔΙΑΚΑΚΗΣ,
από Α΄ Αστυν. Δ/νση Δωδεκανήσου στη Αστυν. Δ/νση Ηρακλείου, ως Διευθυντής
Αθανάσιος ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,
από Αστυν. Δ/νση Ακαρνανίας στην Αστυν. Δ/νση Αιτωλίας, ως Διευθυντής
Παναγιώτης ΠΑΜΛΙΔΗΣ
στη Δ/νση Αστυν. Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Θεοφάνης ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ,
από Γ.Α.Δ.Π. Ιονίων Νήσων στη Γενική Δ/νση Ασφάλειας Επισήμων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
Σταύρος ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ,
στη Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Δημήτριος ΤΣΩΤΑΣ,
από Αστυν. Δ/νση Βοιωτίας στην Αστυν. Δ/νση Σερρών, ως Διευθυντής
Σταύρος ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Ημαθίας στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής
Δημήτριος ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ,
από Αστυν. Δ/νση Κέρκυρας στη Γ.Α.Δ. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
Γεώργιος ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ,
στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Α΄Υποδιευθυντής
Ηλίας ΤΣΙΒΙΚΗΣ,
στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Σπυρίδωνας ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ,
από Δ/νση Αστυν. Επιχειρήσεων Αττικής /Υ.Α.Τ. στη Δ/νση Αστυν. Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής
Δήμος ΚΟΚΜΟΤΟΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Ροδόπης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,
στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γρηγόριος ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑΣ,
στη Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
Εμμανουήλ ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Ρεθύμνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ανδρέας ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Ξάνθης στην Δ/νση Αστυν. Αερολιμένα Αθηνών, ως Διευθυντής
Ευγενία ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
από Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. στη Γ.Α.Δ. Αττικής/Υ.Δ.Ε., ως Διευθυντής, διακοπτομένης αποσπάσεώς της στα Πειθαρχικά Συμβούλια
Εμμανουήλ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Λασιθίου, όπου υπηρετεί , ως Διευθυντής
Ιωάννα ΜΠΕΚΙΑΡΗ,
στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
Παναγιώτης ΝΑΝΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Λάρισας στη Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής
Βασίλειος ΧΑΛΑΤΣΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Καρδίτσας στην Αστυν. Δ/νση Λάρισας, ως Διευθυντής
Ρεγγίνα ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΟΥ,
στη Δ/νση Εκπαίδευσης/Α.Ε.Α, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γεώργιος ΣΑΞΙΩΝΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Κορινθίας στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά, ως Διευθυντής
Αριστείδης ΚΑΖΑΛΗΣ,
από ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κρήτης στην Αστυν. Δ/νση Χανίων, ως Διευθυντής
Φώτιος ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ,
στη Δ/νση Αστυν. Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ηρακλής ΔΑΛΑΠΑΣ
στη Δ/νση Πληροφορικής/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Δημήτριος ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ,
στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ευσταθία ΓΙΑΝΝΙΑ,
στη Γ.Α.Δ.Π. Δυτικής Ελλάδος, όπου υπηρετεί, ως Αναπλ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.
Ιωάννης ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ,
στη Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Νικόλαος ΒΑΝΤΖΟΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Ιωαννίνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Κωνσταντίνος ΚΡΟΚΟΣ,
στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Βασίλειος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,
από Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στην Αστυν. Δ/νση Ζακύνθου, ως Διευθυντής
Τρύφωνας ΚΟΥΚΙΟΣ,
στη Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Χρήστος ΜΠΟΥΡΑΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Τρικάλων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γεώργιος ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Κοζάνης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γεώργιος ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ,
από Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής στη Δ/νση Εσωτερικών Λειτουργιών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής
Αριστείδης ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ,
από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στην Αστυν. Δ/νση Φθιώτιδος, ως Διευθυντής
Ανδρέας ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ,
στη Δ/νση Τροχαίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Μαρία ΓΚΙΝΗ,
στην Αστυν. Δ/νση Λευκάδας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Νικόλαος ΜΠΑΣΤΑΣ,
από Αστυν. Δ/νση Ηλείας στην Αστυν. Δ/νση Μεσσηνίας, ως Διευθυντής
Χαράλαμπος ΤΣΙΤΟΣ,
από Αστυν. Δ/νση Κορινθίας στην Αστυν. Δ/νση Αρκαδίας, ως Διευθυντής
Χρήστος ΓΟΥΛΑΣ,
από Β’ Υποδ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στην Αστυν. Δ/νση Αργολίδας, ως Διευθυντής
Παρασκευάς ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Καβάλας στην Αστυν. Δ/νση Δράμας , ως Διευθυντής
Εμμανουήλ ΚΟΝΤΟΔΙΑΚΟΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Α΄ Υποδιευθυντής
Νικόλαος ΕΤΑΙΡΙΔΗΣ,
από Αστυν. Δ/νση Κυκλάδων στην Α΄ Αστυν. Δ/νση Δωδεκανήσου, ως Διευθυντής
Όλγα ΚΟΚΚΟΡΟΥ,
από Σχολής Εθνικής Ασφάλειας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής
Δημήτριος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,
στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Β΄ Υποδιευθυντής
Κωνσταντίνος ΑΝΤΩΝΙΟΥ,
από Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής στην Αστυν. Δ/νση Κορινθίας, ως Διευθυντής
Δημήτριος ΜΠΑΛΗΣ,
από Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής
Γρηγόριος ΔΟΥΚΑΣ,
από Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής
Βασίλειος ΑΝΤΖΑΣ,
από Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στην Αστυν. Δ/νση Ευβοίας, ως Διευθυντής, διακοπτομένης προσωρινής μετακινήσεώς του στη Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α.
Αθανάσιος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Πιερίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Ευθύμιος ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ,
από Α΄ Υποδ/νση Αστυνομίας Πειραιά στην Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Α΄ Υποδιευθυντής
Ηλίας ΛΙΑΚΟΣ,
από Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στη Σχολή Αστυφυλάκων, ως Διοικητής
Θεοχάρης ΓΙΩΤΗΣ,
στην Αστυν. Δ/νση Κέρκυρας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Νικόλαος ΜΠΙΖΑΚΗΣ (Ε.Κ.),
στην Υποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, όπου υπηρετεί.
Αντώνιος ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (ΥΓ)
από Κ.Ι.Αθηνών στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., ως Υποδιευθυντής, διακοπτομένης αποσπάσεώς του ιδία Υπηρεσία.
Νικόλαος ΚΑΤΣΙΠΕΡΗΣ (ΥΓ)
στο Κ.Ι.Αθηνών, όπου υπηρετεί ως Διευθυντή ς
Ηρακλής ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ (ΥΓ)
στο Κ.Ι.Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής
Γεώργιος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΥΓ)
από Κ.Ι.Αθηνών στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α.
Γεώργιος ΠΑΝΑΚΙΑΣ (Αστυκτ.)
στην Αστυν. Δ/νση Αχαΐας, όπου υπηρετεί συνεχιζομένης της αποσπάσεώς του στον Ε.Φ.Ε.Τ.

Ο Αντιστράτηγος και ο Αττικάρχης

Ο νέος Αστυνομικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος είναι ο κ. Γιώργος Γαλιάτσος. Ο Αντιστράτηγος που διαθέτει όλα τα προσόντα για να φθάσει ακόμη πιο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Ο Γ. Γαλιάτσος τυγχάνει της αποδοχής και του σεβασμού του αστυνομικού σώματος, καθώς εκτός απο ικανός αξιωματικός, συμπληρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ένστολου "τεχνοκράτη" που είχε και έχει το στρατηγείο του στην οδό Κατεχάκη.
Νέος Αττικάρχης oρίστηκε ο Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος, ο οποίος κατά τη θητεία του στην Αντιτομοκρατική, στην Ασφάλεια αλλά και στη ΓΑΔΑ ως Αναπηρωτής Διευθυντής, πέρασε απο πολλές δοκιμασίες.
Ο μέχρι χθες Αττικάρχης Νίκος Σερέτης τοποθετείται στο Αρχηγείο, στον κλάδο οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού.
Α' Αναπληρωτής ΓΑΔΑ αναλαμβάνει o Γιάννης Φουντούλης, Β' Αναπληρωτής ο Υποστράτηγος Φώτης Παπανδρέου, παλαιό στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών και Γ' Αναπληρωτής ο Υποστράτηγος Βασίλης Κορδάλης που αφήνει πίσω του τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετούσε ως Ταξίαρχος.
Διοικητής Ασφαλείας, παραμένει ο Γιάννης Δικόπουλος, ο ρόλος του οποίου θα αναβαθμιστεί με τη σύσταση της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, που ο αρμόδιος υπουργός Mιχάλης Χρυσοχοϊδης φιλοδοξεί να λειτουργήσει στα πρότυπα του FBI.
Τη θέση του στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής διατήρησε και ο Υποστράτηγος Νίκος Στίγκας, ο αξιωματικός που κατάφερε να συλλάβει στη Βοιωτία τον επι 16 χρόνια δραπέτη Νίκο Παλαιοκώστα.

Η επίσιμη απόφαση για τους Ταξίαρχους

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου, τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α. Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.



Α. Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω εννέα (9) Ταξιάρχους

1.
Γεώργιο
ΚΑΡΑΒΙΤΗ

2.
Ιωάννη
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ

3.
Νικόλαο
ΡΙΖΟ
4.

Βασίλειο
ΚΑΝΑΛΗ

5.
Φώτιο
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

6.
Βασίλειο
ΚΟΡΔΑΛΗ

7.
Παναγιώτη
ΦΛΗΡΗ

8.
Χρήστο
ΔΕΣΠΟΤΕΛΛΗ

9.
Δημήτριο
ΤΣΑΚΝΑΚΗ


Β. Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω :

Ι. ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
1.
Χρήστο
ΚΑΛΛΙΝΗ
2.
Γεώργιο
ΚΑΜΠΕΡΗ
3.
Χρήστο
ΝΤΖΟΥΦΡΑ
4.
Βασίλειο
ΚΟΥΣΟΥΤΗ
5.
Ιωάννη
ΛΙΟΥΚΑ
6.
Βασίλειο
ΚΙΟ
7.
Ευάγγελο
ΒΕΝΑΡΔΟ
8.
Θεοχάρη
ΑΓΟΡΗ
9.
Ιωάννη
ΔΙΚΟΠΟΥΛΟ
10.
Ιωάννη
ΜΕΣΟΔΙΑΚΑΚΗ
11.
Αθανάσιο
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ
12.
Παναγιώτη
ΠΑΜΛΙΔΗ
13.
Θεοφάνη
ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑ
14.
Σταύρο
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ
15.
Δημήτριο
ΤΣΩΤΑ
16.
Σταύρο
ΓΑΪΤΑΝΙΔΗ
17.
Δημήτριο
ΤΣΙΟΤΣΙΟ
18.
Γεώργιο
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ
19.
Ηλία
ΤΣΙΒΙΚΗ
20.
Σπυρίδωνα
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
21.
Δήμο
ΚΟΚΜΟΤΟ
22.
Κωνσταντίνο
ΤΣΟΥΒΑΛΑ
23.
Γρηγόριο
ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑ
24.
Εμμανουήλ
ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗ
25.
Ανδρέα
ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗ
26.
Ευγενία
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
27.
Εμμανουήλ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ
28.
Ιωάννα
ΜΠΕΚΙΑΡΗ
29.
Παναγιώτη
ΝΑΝΗ
30.
Βασίλειο
ΧΑΛΑΤΣΗ
31.
Ρεγγίνα
ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΟΥ
32.
Γεώργιο
ΣΑΞΙΩΝΗ

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
1.
Αντώνιο
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
( Υγειονομικός )
2.
Ηρακλή
ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗΣ
( Υγειονομικός )
3.
Γεώργιο
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
( Ψυχολόγος )

Γ. Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους είκοσι τρείς (23) Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων και δύο (2) Ειδικών Καθηκόντων [ένα (1) Αστυκτηνίατρο και ένα (1) Εγκληματολογικών Εργαστηρίων], οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

Ι. ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
1.
Γεώργιο
ΚΟΡΦΟΞΥΛΙΩΤΗ
2.
Λεωνίδα
ΠΑΓΚΑΚΗ
3.
Ιωάννη
ΤΖΩΡΤΖΗ
4.
Εμμανουήλ
ΧΑΧΑΡΙΔΑΚΗ
5.
Κωνσταντίνο
ΚΟΡΜΑ
6.
Γεώργιο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
7.
Φώτιο
ΛΙΟΤΣΑΚΗ
8.
Δημήτριο
ΠΑΤΙΤΣΑ
9.
Γεώργιο
ΚΑΛΟΝΟΜΟ
10.
Ελευθέριο
ΛΩΛΟ
11.
Κωνσταντίνο
ΚΟΥΖΕΛΗ
12.
Κυριάκο
ΜΙΧΑ

13.
Ιωάννη
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ
14.
Σπυρίδωνα
ΓΛΥΜΗ
15.
Δημήτριο
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
16.
Κωνσταντίνο
ΜΠΛΕΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
17.
Δημήτριο
ΣΚΑΡΛΑΤΟ
18.
Δημήτριο
ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΑ
19.
Γεώργιο
ΦΥΚΑ
20.
Περικλή
ΜΠΕΛΗ
21.
Νικόλαο
ΣΟΥΠΙΩΝΗ
22.
Βασίλειο
ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗ
23.
Νικόλαο
ΚΕΛΙΔΗ

ΙΙ. ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
1.
Γεώργιο
Λαζαρίδη
( Αστυκτηνίατρο )
2.
Χριστόδουλο
Χριστοδουλή
( Εγκλημ. Εργαστηρ. )

Οι κρίσεις στους Ταξίαρχους

Στον αριθμό 21 ....σταμάτησαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της ΕΛ.ΑΣ. Ο αριθμός αυτός ανήκει στον έμπειρο Διοικητή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Τσακνάκη, που προάγεται σε υποστράτηγο. Με τον ίδιο βαθμό αναβαθμίζεται και ο Βασίλης Κορδάλης Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ο Διοικητής Ασφαλείας Γιάννης Δικόπουλος παρέμεινε Ταξίαρχος καθώς είχε το νούμερο "33" στην επετιρίδα. Στο Αρχηγείο συνεχίζονται οι ζυμώσεις κυρίως για τις τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά στην Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας προάγονται επίσης στο βαθμό του Υποστράτηγου οι Ταξίαρχοι: Γιώργος Καραβίτης, Παν. Φλήρης, Γιάννης Φουντούλης, Νίκος Ρίζος, Βασ. Κανάλης, Χρ. Δεσποτέλης και ο Φώτης Παπανδρέου.
Απο τους 65 συνολικά Ταξίαρχους "κόπηκαν" οι 24, ενώ προήχθησαν σε Υποστράτηγο μόνο οι 9 προαναφερόμενοι. Οι υπόλοιποι 32 Ανώτατοι αξιωματικοί παρέμειναν στον ίδιο βαθμό.
Aνάμεσα στους "κομένους" είναι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Γιώργος Κορφοξιλιώτης.

2/3/10

Κρίσεις Υποστράτηγων Ελληνικής Αστυνομίας

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ και του Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α. Αντιστράτηγου Νικόλαου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους (21) Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας (-20- Γενικών Καθηκόντων και -1- Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό).



Α. Έκρινε προακτέο στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τον Υποστράτηγο Γεώργιο ΓΑΛΙΑΤΣΟ.
Β. Έκρινε, διατηρητέους τους κατωτέρω

1.
Γεώργιο
ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

2.
Νικόλαο
ΣΕΡΕΤΗ

3.
Γρηγόριο
ΜΠΑΛΑΚΟ

4.
Αδαμάντιο
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ

5.
Κωνσταντίνο
ΤΟΥΖΟ

6.
Γεώργιο
ΜΠΑΛΑΓΚΑ

7.
Φώτιο
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

8.
Νικόλαο
ΣΤΙΓΚΑ

9.
Δημήτριο
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

10.
Σωτήριο
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ

11.
Κωνσταντίνο
ΣΚΑΛΤΣΑ

12.
Νικόλαο
ΧΑΛΙΑΣΟ
(Yγειονομικό)

Γ. Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω οκτώ (8) Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων (εκ των οποίων ο ένας (1) καταλαμβάνεται από το όριο ηλικίας του βαθμού του), οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:
1.
Κωνσταντίνο
ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟ

(Επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας)
2.
Κυριάκο
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

(Επίτιμος Διευθυντής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων)
3.
Λάμπρο
ΠΑΠΠΑ

(Επίτιμος Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων)
4.
Νικόλαο
ΜΠΕΣΙΡΗ
(Επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης)
5.
Βασίλειο
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
(Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής/ Α.Ε.Α.)
6.
Αλέξιο
ΜΠΙΤΖΗ

(Επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης)
7.
Παύλο
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
(Επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας)
8.
Χρήστο
ΚΟΥΡΒΑ

(όριο ηλικίας )
(Επίτιμος Διευθυντής Αστυνομικής Ακαδημίας/Α.Ε.Α.)

Ο Π. Χριστοφυλάκης αποστρατεύτηκε


Γράφει ο βασίλης χήτος



Όπως 'φωτογράφισε' το "Crimes on air' απο τις 7 το απόγευμα ο Αντιστράτηγος που αποστρατεύετηκε είναι μόνο ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης, ο οποίος έχοντας ως έδρα του το Αρχηγείο, είχε καθυσηχάσει και απέφευγε συστηματικά τις μετακινήσεις του σε περιοχές της δικαιοδοσίας του. Όπως εξάλλου συνέβη και στην Ζάκυνθο, όταν αυτοκτόνησε με το όπλο του ο αστυνομικός διευθυντής.
Στη θέση του παρέμεινε όπως ήταν αναμενόμενο ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας.
Έκπληξη όμως αποτέλεσε η παραμονή του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κώστα Κασαπάκη, η κάθοδος του οποίου στη Θεσσαλονίκη δεν συνοδεύτηκε απο αστυνομικές επιτυχίες, καθώς ο ίδιος δεν έδειξε δίαθεση έμπρακτης συνεργασίας με τις δοκιμασμένες αρχές Ασφαλείας.
Απο τις κρίσεις διεσώθη και ο Επιτελάρχης Νίκος Παπαγιανόπουλος που αυτή τη στιγμή ως ο πιο αρχαιότερος συνεδριάζει με τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό για τις κρίσεις των Υποστρατήγων, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έβγαλε ... φτερά για τις υπογραφές

Έτρεχε και δεν έφτανε στις 6.30 αργά το απόγευμα ο μοτοσυκλετιστής της Άμεσης Δράσης, που παρέλαβε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ το φάκελο με τις κρίσεις των Αντιστρατήγων και τον μετέφερε χωρίς καθυστέρηση στην προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου ο κ. Κάρολος Παπούλιας να επικυρώσει με την υπογραφή του τις αλλαγές.
Από εκεί ο «Ζητάς» κατευθύνθηκε στη Βουλή όπου γινόταν η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Εκεί όμως βρισκόταν και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που χέρι με χέρι, έβαλε και αυτός την υπογραφή του. Ο εποχούμενος αστυνομικός πήρε πίσω το δρόμο για την οδό Κατεχάκη, για να ξεκινήσει η επόμενη επίσημη διαδικασία, για την πλήρωση των κενών θέσεων.
Μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται οι κρίσεις να έχουν φθάσει μέχρι και τους Ταξίαρχους που πρόκειται να προαχθούν σε Υποστράτηγους.

Αποστράτευσαν έναν Αντιστράτηγο

Απρόσμενες είναι οι εξελίξεις με τις κρίσεις των Αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας αποφασίστηκε η αποστράτευση μόνον για τον ένα Επιθεωρητή, που δεν είναι όμως εκείνος που συγκέντρωνε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να εξέλθει απο το αστυνομικό σώμα.
Στις 6.45 το απόγευμα οι Αντιστράτηγοι του στρατού αποχώρησαν απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και αυτό είναι ενδεικτικό πως ο κύβος ερρίφθει.
Έτσι προάγεται σε Αντιστράτηγο ο Γιώργος Γαλιάτσος και είναι ο μοναδικός Υποστράτηγος που αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής, ενώ στο εξής και απο τη θέση αυτή θα βρίσκεται πολύ πιο άμεσα στο κέντρο των αποφάσεων.

Ο Στρατός πέρασε την πύλη

Στις 4.45 το απόγευμα οι δυο Αντιστράτηγοι του στρατού πέρασαν την πύλη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Κατεχάκη και κατευθύνθηκαν στον 6ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του Λευτέρη Οικονόμου, για να ξεκινήσει η πολυπόθητη διαδικασία των κρίσεων. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αυνας, δεν είχε αποστείλει τους δυο Αντιστρατήγους του στρατού για να πάρουν μέρος στο πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο και το οποίο θα γίνει με την συμμετοχή του Αρχηγού της αστυνομίας. Και αυτό επειδή μέχρι τις δέκα χθές το βράδυ συνεδρίαζε το αντίστοιχο συμβούλιο κρίσεων στο Πεντάγωνο, που με τις προαγωγές όρισε τους νέους Αντιστράτηγους στο στρατό.

Ήρθε η ώρα των Στρατηγών


Γράφει ο βασίλης χήτος



Η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε καθώς σε λίγες ώρες θα γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων στρατηγών φεύγουν και όσων μένουν. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση γι αυτό είναι η εμφάνιση των δυο Ανώτατων αξιωματικών του στρατού, στο γραφείο του Αρχηγού της αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου, που σε πρώτη φάση θα κρίνουν τους τέσσερεις Αντιστρατήγους του αστυνομικού σώματος. Πολύ πιθανή θεωρείται η αναβάθμιση του αρχαιότερου Υποστράτηγου Γιώργου Γαλιάτσου, αλλά και του σημερινού Αττικάρχη Νίκου Σερέτη. Σε επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται ο Κώστας Κασαπάκης Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, που τοποθετήθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο στις έκτακτες κρίσεις, αλλά είχε την ατυχία να έχει για έδρα του τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου παραδοσιακά κάνουν …κουμάντο τα «κομάντα» της Ασφάλειας, που το ενεργητικό τους είναι πλούσιο από επιτυχίες στο οργανωμένο έγκλημα [βλέπε σύλληψη Β.Παλαιοκώστα]. Ο κ. Κασαπάκης αναπόφευκτα έπρεπε να συγκριθεί με το Θεσσαλονικάρχη Δημήτρη Παπαδόπουλο και το Διοικητή Ασφαλείας Γρηγόρη Τσακνάκη. Το κλίμα στη συμπρωτεύουσα δεν «σήκωνε» τον Αντιστράτηγο, που δεν ήταν τέκνο της μυστικής αστυνομίας και επομένως δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα με τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας. Στον ίδιο εξάλλου προσάπτουν διάθεση επαφών και γνωριμιών όχι για την εγκαθίδρυσή του στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά για επάνοδό του στο κέντρο των αποφάσεων, στην έδρα του Αρχηγείου στην Αθήνα. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πάντως νοστάλγησαν την εποχή του προκατόχου του Στέργιου Αποστολίδη που κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά του, τις υπηρεσίες που επόπτευε από τον Έβρο μέχρι και την Ηγουμενίτσα. Επίφοβη όμως είναι και η θέση του Παναγιώτη Χριστοφιλάκη Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, ο οποίος δεν ακολούθησε το παράδειγμα των προκατόχων του όπως ο Βασίλης Τσιατούρας και ο Δημήτρης Μπουλούκος, που σε σημαντικά περιστατικά ανά την Ελλάδα, επέβλεπαν οι ίδιοι τις έρευνες και δια της φυσικής τους παρουσίας, μεταβαίνοντας ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της δικαιοδοσίας τους. Και επειδή τα μεγέθη των γεγονότων είναι ασύγκριτα εξαιρούμαι το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο, υπόθεση που είχε αναλάβει ο Β. Τσιατούρας και αναφέρουμε τόσο την επίσκεψη ως Επιθεωρητή του Δ. Μπουλούκου στην Κρήτη, όπου σε χασισοφυτεία πυροβολήθηκαν αστυνομικοί, αλλά όσο και την άφιξή του στην Κέρκυρα και στο Μαλανδρίνο όπου είχαν σημειωθεί εξεγέρσεις στις φυλακές. Ο Επιτελάρχης Νίκος Παπαγιανόπουλος ίσως και να καταφέρει για να μην …περπατήσει στον μονόδρομο της αποστρατείας, αφού λόγω της θέσης του έχει άμεση επαφή και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πάντως …ποντάρει πάρα πολλά στην απόδοση που θα έχει η νέα μορφή της Ασφάλειας Αττικής η οποία και θα μετονομαστεί σε Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος με πανελλαδική εμβέλεια. Για τον αρμόδιο υπουργό ο θανάσιμος τραυματισμός αθώου πολίτη στον Βύρωνα, ήταν ένα πλήγμα για την εικόνα που είχε σχηματίσει για τον Γιάννη Δικόπουλο, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να του αφαιρέση το νέο του προμελετημένο ρόλο. Στην Ασφάλεια εξάλλου όσοι Διοικητές δεν έχουν την αποδοχή των αξιωματικών που είναι προϊστάμενοι σε κρίσιμα Τμήματα όπως το Ανθρωποκτονιών ή το Ληστειών, έχουν δυσοίωνο μέλλον. Ο κ. Δικόπουλος συγκεντρώνει αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά τώρα καλείται να αποδείξει πως ειδικά για την εγκληματικότητα στην Αθήνα, θα σταθεί ανώτερος των προσδοκιών. Τη θέση του Αττικάρχη αν προαχθεί ο Νίκος Σερέτης θα πάρει ο Γρηγόρης Μπαλάκος που κατάγεται από τον Κερασώνα της Πρέβεζας, το τελευταίο χωριό που βρίσκεται στα όρια με τον νομό Ιωαννίνων. Πολύ διακριτικός αξιωματικός, με μηδενικές δημόσιες σχέσεις, που άφησε το στίγμα του στη ΓΑΔΑ ως αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης. Αθόρυβος σκαπανέας στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στην κάθε της μορφή. Πέρασε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς όλοι είχαν εφησυχάσει πως η υπόθεση Τρομοκρατία έχει τελειώσει. Αμέσως μετά ανέλαβε Διοικητής Ασφαλείας και ήταν ο μοναδικός ανώτατος αξιωματικός, το Δεκέμβριο του 2008, όταν οι τρομοκράτες «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ κλούβα των ΜΑΤ που απέδωσε από την πρώτη στιγμή το χτύπημα στον «Επαναστατικό Αγώνα». Λίγες ημέρες αργότερα τον Ιανουάριο του 2009 η ίδια οργάνωση, ήρθε να σκορπίσει τον πανικό στις διωκτικές αρχές, όταν στο υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια, τραυμάτισε με πολεμικό όπλο ιδίου τύπου, τον 21χρονο αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη. Όταν ο κ. Μπαλάκος πήρε την προαγωγή σε Υποστράτηγο, εξέφρασε την επιθυμία να μη μετακινηθεί στη ΓΑΔΑ αλλά να παραμείνει στη μάχιμη ενεργό δράση ως Διοικητής Ασφαλείας. Το αίτημα του όμως δεν εισακούστηκε. Η δικαίωση όμως ήρθε σύντομα, όταν σε κρίσιμα θέματα υπήρξε η ραχοκοκαλιά της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής.

1/3/10

Το πρωί τα σπουδαία

Το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ μετά την καθυστέρηση που προηγήθηκε στο πεντάγωνο για τις αντίστοιχες κρίσεις και στα τρία όπλα.
Το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων συνεδρίαζε απο τις 6 το απόγευμα, για να ορίσει τελικά τους νέους Αντιστράτηγους, στις 1ο το βράδυ.
Δυο απ' αυτούς όπως προβλέπει ο κανονισμός, το πρωί θα κατευθυνθούν προς την οδο Κατεχάκη, όπου μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ θα κρίνουν τους νέους Αντιστράτηγους της αστυνομίας.

Στο...άρμα του Στρατού η ΕΛ.ΑΣ

Γράφει ο βασίλης χήτος





Χρονοβόρα είναι η διαδικασία που προβλέπεται για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς υποχρεωτικά προηγείται ο στρατός. Στις 8.30 το βράδυ μοτοσυκλετιστής της Άμεσης Δράσης παρέλαβε απο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων, για τους αξιωματούχους που αποστρατεύονται και απο τα τρία όπλα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο φάκελος με τις αποστρατείες επιβάλλεται να υπογραφεί απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου η μεταβολή να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Στη συνέχεια ο μοτοσυκλετιστής θα επιστρέψει στο υπουργείο 'Αμυνας, θα επιδόσει το φάκελο και θα αναμένει την απόφαση για την πλήρωση των κενών θέσεων απο τους νέους Ανώτατους αξιωματικούς. Αμέσως μετά εκ νέου θα μεταβεί στην προεδρία για την τελική υπογραφεί του κ. Κάρολου Παπούλια και θα ξαναεπιστρέψει στο πεντάγωνο με την πολυπόθητη προεδρική υπογραφή. Μόνο τότε θα ...λυθούν τα χέρια των δυο Αντιστρατήγων του στρατού που θα οριστούν για να αποτελέσουν το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της αστυνομίας.

Ο στρατός δηλαδή θα κρίνει χρονικά τις εξελίξεις στην αστυνομία αφου για να συνεδριάσει η αρμόδια τριμελής επιτροπή για τις καθιερωμένες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. απαιτείται εκτός απο τον Λευτέρη Οικονόμου και η συμμετοχή δυο Αντιστρατήγων του στρατού ξηράς.
Απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του "Crime on air" αναφέρουν πως απο της 6 το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών στον 5ο όροφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκίνησε η διαδικασία για τις κρίσεις των Αντιστρατήγων [Στρατό] των Αντιναυάρχων [Πολεμικό Ναυτικό] και των Αντιπτεράρχων [Πολεμική Αεροπορία]. Οι ανώτατοι αξιωματικοί και στα τρία όπλα κρίνονται απο το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και απο εκεί θα προκύψουν και οι δυο Αντιστράτηγοι του στρατού ξηράς, που στη συνέχεια θα μεταβούν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να συνεδριάσουν για τις κρίσεις στην αστυνομία.
Μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ [στο γραφείο του στον 6ο όροφο] θα κρίνουν τους υπόλοιπους τέσσερεις Αντιστράτηγους της αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ανάμεσα στους εκπροσώπους του στρατού θα είναι και ο ένας απο τους δυο Υπαρχηγούς του, που αναμένεται να κριθεί 'παραμένων'.Δηλαδή ή ο κ. Δημήτρης Λυμπέρης ή ο κ. Γιώργος Ταμουρίδης.
Συνήθως η διαδικασία με το Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία κρατά γύρω στις δυο ώρες απο το Σ.Α.Γ.Ε.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά της 10.30 το βράδυ -εκτός αναβολής για αύριο το πρωί- θα είναι σε θέση οι Αντιστράτηγοι του Στρατού για να μεταβούν απο την έδρα τους στην οδό Μεσογείων, δίπλα στην οδό Κατεχάκη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Απο την αστυνομία θα κριθούν: Ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας που θα παραμείνη στη θέση του, ο Επιτελάρχης Νίκος Παπαγιαννόπουλος,και οι Επιθεωρητές Νοτίου και Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης και Κώστας Κασαπάκης.
Στη συνέχεια ο Αρχηγός με τον Υπαρχηγό και έναν ακόμη Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ, συνήθως τον αρχαιότερο, θα κρίνουν τους είκοσι υποστράτηγους αλλά και όσους Ταξίαρχους θα προαχθούν και θα καλύψουν τις νέες θέσεις.
Η μόνη σίγουρη αποχώρηση είναι αυτή του Υποστράτηγου Χρήστου Κούρβα, που αποστρατεύεται λόγο ορίου ηλικίας. Ο κ. Κούρβας υπηρετεί στην αστυνομική ακαδημία.

Mαμά για ... σπίτι

Τριανταεξάχρονη Ρωσίδα προσπάθησε να «κλείση» το στόμα της 17χρονης κόρης της, για να προστατέψει τον Έλληνα ερωμένο της.
Ο 30χρονος είχε …σπιτώσει τη μαμά και φωτογράφησε κρυφά το κορίτσι την ώρα που έκανε μπάνιο, ενώ είχε και το θράσος στη συνέχεια να δημοσιοποιήσει αυτές τις γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο.
Το κορίτσι κατείγγειλε τηλεφωνικά τον νεαρό δράστη στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ και τότε η μητέρα της για να εξαφανίσει την μαρτυρία της κόρη της, σε συνεργασία με τον εραστή της, την οδήγησαν στην Κόρινθο και την κλείδωσαν σε διαμέρισμα, όπου ζει 46χρονη Ρωσίδα φίλη τους.
Η 17χρονη όμως κατάφερε να ξανατηλεφωνήσει στους αστυνομικούς οι οποίοι και ανέλαβαν δράση, αφού πρώτα εντόπισαν το σπίτι στην Κόρινθο.
Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τις δυο Ρωσίδες και αναζητεί τον 30χρονο εραστή στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

28/2/10

H υπόθεση έχει...βάθος





Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πολύμηνη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα με κατηγορούμενους τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, αλλά και τον πρώην ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, τον αποκαλούμενο «δικαστή με τη μεζούρα» επειδή είχε τη συνήθεια να μετράει το ύψος στις Ρωσίδες συντρόφους της μιας βραδιάς.
Ο Π. Μαντούβαλος αθωώθηκε ομόφωνα αλλά πριν εκφωνηθεί η οριστική απόφαση και για τους υπόλοιπους, ο συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας
Γιάννης Μπολέτσης, την περασμένη Παρασκευή, τα έκανε «λίμπα» στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο επιχειρηματίας αντιλαμβανόμενος πως η πύλη των φυλακών θα ανοίξει γι αυτόν, σηκώθηκε απο το εδώλιο και κατείγγειλε τον πρόεδρο της έδρας για διαφθορά, προσκομίζοντας στο έκπληκτο δικαστήριο και αποδεικτικό υλικό με συνομιλίες που είχε σε ανύποπτο χρόνο ο δικαστής με τον μεσάζοντα αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος ζητούσε απο τον Μπολέτση, «μίζα» 60.000 € για να τον βγάλει …καθαρό.
Μάλιστα ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε με φωνές πως τα χρήματα τα ήθελε ο δικαστής για να φτιάξει το σπίτι της κόρης του.
Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί την Τρίτη, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν καθώς μετά απο τέτοια τροπή δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της έδρας να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή του.
Ποιος όμως είναι ο επιχειρηματίας που προκάλεσε τόσο θόρυβο με τις αποκαλύψεις του.
Ο Γ. Μπολέτσης το καλοκαίρι του 2000 κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε τον Βούλγαρο βομβιστή ονόματι Ιβάν Αλεξάντροφ, για να βάζει βόμβες σε ανταγωνιστικά μ’ αυτόν καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Ως μέλος της ομάδας του επιχειρηματία είχε κατηγορηθεί και ο Γεράσιμος Μαυράκης, τότε σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου που την περίοδο εκείνη έσπευδε

στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βροντοφωνάξει την αθωότητα του συντρόφου της.
Στο σπίτι του Μπολέτση είχαν βρεθεί δυο περίστροφα, ένα πιστόλι μπρελόκ, 600 φυσίγγια και περισσότερες απο 300 κασέτες.
Ο εκκρεμότητες του Γεράσιμου Μαυράκη με τη δικαιοσύνη έκλεισαν τον Ιούνιο του 2009 ένα ξημέρωμα στην οδό Πειραιώς, όταν του έστησαν άγνωστοι δολοφονική ενέδρα τη στιγμή που με τη μοτοσυκλέτα του, είχε σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη.