18/12/10

Ο καιρός για σήμερα Σάββατο


Βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες στα βόρεια, βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στις νησιωτικές κυρίως περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 ως 10 – 11 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 12 – 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 13 – 14 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 15 – 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους – νοτιοδυτικούς με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 – 7 και στα βόρεια από το βράδυ τα 8 μπ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο φτάνοντας τοπικά σε ένταση τα 8μπ.

Βελτιωμένο καιρό με νεφώσεις μετά το απόγευμα περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 13-14 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη. Μέτριοι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα πνέουν αρχικά στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και ενισχυόμενοι σε εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μπ.

Αυξημένες νεφώσεις αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9-10 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό, ωστόσο από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους πρόσκαιρα ισχυρούς.