24/12/10

Συλλήψεις για “Πορνογραφία ανηλίκων”

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από

στοχευμένους διαδικτυακούς ελέγχους, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».

Η δράση του 41χρονου άρχισε να ερευνάται όταν εντοπίστηκαν στον Διαδικτυακό Ιστό τα ηλεκτρονικά του ίχνη και διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διακινούσε αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Απογευματινές ώρες της 23-12-2010, στην περιοχή του Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός Η/Υ και πλήθος αρχείων (άνω των 100) παιδικής πορνογραφίας(βίντεο).

Ανάλογη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή της Περαίας, ύστερα από ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών διακινητή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Για την υπόθεσησυνελήφθη 23χρονος ομογενής, στην οικία του εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός Η/Υ και πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.