10/12/10

Εκσφενδονίστηκε... έξω από το λεωφορείο


Mε ανοικτές τις πόρτες οδηγούσε το λεωφορείο με αποτέλεσμα μία επιβάτης του να χτυπήσει όταν στην κυριολεξία... εκτοξεύθηκε από το όχημα! Οπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος" η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης πριν λίγες ημέρες, με τον οδηγό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Η ηλικιωμένη κυρία που βρισκόταν μόνη μέσα στο λεωφορείο με τον οδηγό, ετοιμαζόταν να κατέβει στη στάση της που βρισκόταν και στο τέλος της διαδρομής (Ευβοίας και Ανθείας, στα Ζαρουχλέικα). Ο οδηγός έκανε κάποιους ελιγμούς, για να προσπεράσει σταθμευμένα αγροτικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί λόγω τις λαϊκής αγοράς. Φρενάρισε, όμως, απότομα και η γυναίκα... έφυγε με φόρα από το όχημα, το οποίο είχε ανοικτές τις πόρτες λίγο πριν σταματήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεταχτεί έξω και να χτυπήσει πέφτοντας στο πεζοδρόμιο! Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει ο «Κόσμος»!
Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση του θύματος: «Είχα σηκωθεί για να είμαι έτοιμη καθώς φτάναμε στο τέρμα. Το λεωφορείο είχε ανοικτές τις πόρτες και όταν φρενάρισε απότομα, πετάχτηκα έξω και χτύπησα στο πεζοδρόμιο». Ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε: «Ο οδηγός του λεωφορείου έκανε ελιγμούς για να προσπεράσει τα αγροτικά που ήταν παρκαρισμένα. Είδα τη γυναίκα να πέφτει από το λεωφορείο στο πεζοδρόμιο».

Στα λεωφορεία αυτά δεν ανοίγουν οι πόρτες με το γκάζι πατημένο
Αυτό που υποστήριξε ο οδηγός είναι ότι σε αυτού του τύπου τα λεωφορεία, όταν πατάς το γκάζι δεν ανοίγουν οι πόρτες. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε αν ανοίγουν οι πόρτες όταν δεν έχει πατημένο το γκάζι, αλλά το λεωφορείο βρίσκεται εν κινήσει από κεκτημένη ταχύτητα απάντησε πως όχι. Υποστήριξε δε και τα εξής: «Δεν έκανα ελιγμούς αφού ο δρόμος ήταν ευθεία. Ήμασταν μόνον εμείς οι δύο στο λεωφορείο». Αλλά και ο σταθμάρχης υποστήριξε τον οδηγό: «Το είδα το περιστατικό. Ήμουν μπροστά από το λεωφορείο, σταμάτησε λίγο πιο πίσω από τη στάση γιατί είχε πολλά αγροτικά λόγω της λαϊκής. Την είδα τη γυναίκα που είχε πέσει και πήγα να την βοηθήσω. Δεν είχε τις πόρτες ανοικτές, η κυρία πρέπει να γλίστρησε έτσι όπως κατέβηκε».
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του την ποινή των τριών μηνών με τριετή αναστολή.

πηγή:http://www.dete.gr