4/12/10

Συνελήφθη 29χρονος για παιδική πορνογραφία


Από τη Δ.Α.Α./Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση στη πόλη των Ιωαννίνων, όπου και συνελήφθη ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών, κατηγορούμενος για «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ».

Από ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στη περιοχή των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του προαναφερόμενου, σε διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά του ίχνη, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος να κατέχει και παράλληλα να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας, ιδιαίτερης σκληρότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, διενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.
Τα ανωτέρω ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα 4-12-2010, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.