4/11/10

Τον έπιασαν στο ρέμα


Σε ρέμα στη Χρυσούπολη – Καβάλας, με την Beretta [φωτο] στο χέρι συνελήφθη από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης 44χρονος έμπορος ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο ντόπιος κάτοικος διακινεί ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής της Χρυσούπολης, Αστυνομικοί του Α.Τ. Χρυσούπολης με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν τον εν λόγω δράστη να κινείται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, σε δασική περιοχή του Παλαιού Ξεριά Καβάλας. Στη θέα των Αστυνομικών, ο 44χρονος, τράπηκε σε φυγή πεζός (εντός ρέματος), κρατώντας στο χέρι του πιστόλι και ύστερα από καταδίωξη σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ πλησίον του βρέθηκε ένα (1) πιστόλι, διαμετρήματος 22χιλιοστών, μάρκας BERETTA , το οποίο ήταν οπλισμένο έχοντας φυσίγγιο στη θαλάμη και άλλα οκτώ (8) φυσίγγια στη γεμιστήρα, με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό, το οποίο είχε απορρίψει κατά την καταδίωξη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. όχημα, βρέθηκαν:

  1. Ένα (1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 108,6 γραμμαρίων και
  2. δεκατρία (13) φυσίγγια των 22 χιλιοστών σε χάρτινη συσκευασία.

Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην αγροικία του 44χρονου δράστη, στον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Παλαιού Ξεριά Καβάλας, βρέθηκαν:

  1. Εννέα (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1371,6 γραμμαρίων,
  2. ένα (1) μικροδέμα άγνωστης λευκής σκόνης, βάρους ενός (1) γραμμαρίου,
  1. δύο (2) γυάλινα βάζα με σπόρους κάνναβης, βάρους 57,3 γραμμαρίων,
  2. ένα (1) όπλο, τύπου φλόμπερ, αγνώστου μάρκας,
  3. μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  4. ένα (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας 14,5 εκατοστά και
  5. είκοσι επτά (27) φυσίγγια των 22 χιλιοστών σε χάρτινη συσκευασία.

Τέλος, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ακινητοποιημένο (λόγω παλαιότητας) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ευρισκόμενο έξωθεν την οικίας του πατέρα του δράστη, στον οικισμό του Ν. Ξεριά Καβάλας, βρέθηκαν:

1. Ένα (1) δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 114,7 γραμμαρίων και

2. μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Όλα τα παραπάνω πειστήρια και ειδικότερα: τα 1594,9 συνολικά γραμμάρια κάνναβης και σπόρων κάνναβης, τα όπλα (πιστόλι, φλόμπερ και μαχαίρι), τα σαράντα (40) φυσίγγια των 22 χιλιοστών και οι δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.