25/9/10

ΠΥΡΓΟΣ: Συνέλαβαν τους διαρρήκτες των εκκλησιών

Tρία άτομα συνελήφθησαν ξημερώματα του Σαββάτου από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μετά από επεισοδιακή καταδίωξη καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε διαρρήξεις ιερών ναών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων όπως επίσης χρυσαφικά από τάματα, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινιστεί από ποιες εκκλησίες έχουν αφαιρεθεί.
Οπως έγραψε το iliatora, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται λίγα λεπτά μετά τις δύο όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Βούναργο. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας θεώρησαν ότι οι δράστες θα επιχειρούσαν και νέες διαρρήξεις σε εκκλησίες γειτονικών περιοχών και προς αυτή την κατεύθυνση αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα..
Πράγματι λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρία άτομα. Σε σήμα που του έκαναν να σταματήσει για να διενεργήσουν έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να ξεφύγει. Ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη, με τους υπόπτους να ξεκινούν από το Κατσαρό, να βγαίνουν στη Νέα Εθνική Πατρών Πύργου, να κινούνται προς την πρωτεύουσα της Αχαΐας, να μπαίνουν στα Δουνέικα και να εισέρχονται ξανά στην Εθνική με κατεύθυνση αυτή την φορά τον Πύργο. Στο ύψος των Λαστεϊκών επιχείρησαν να κάνουν αναστροφή, ωστόσο το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Στην καταδίωξη συμμετείχαν άνδρες από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.
Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στον πρώτο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 21, 22 και 43 ετών που κατάγονται από τη Μεσσηνία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και αρκετά κοσμήματα και χρυσαφικά τα οποία πιθανότατα προέρχονται από τάματα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ομολόγησαν τη διάρρηξη στον Άγιο Αθανάσιο και δύο ακόμα κλοπές σε ΙΧ στον Πύργο, ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι τα κλοπιμαία δεν προέρχονται από την εκκλησία του Βουνάργου.

πηγή:ttp://www.dete.gr