2/9/10

Αλγερινοί χτυπούσαν πεζούς

Μεσημβρινές ώρες της 29-8-2010, στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλγερίας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί Αλλοδαπών».
Οι ανωτέρω δράστες μαζί με επτά (7) επιπλέον ομοεθνείς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, σε βάρος κυρίως πεζών γυναικών και διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, στο κέντρο της Αθήνας.
Μέρος των κλοπιμαίων διέθεταν προς πώληση στη περιοχή της Ομόνοιας και του Μοναστηρακίου, ενώ τα υπόλοιπα απέκρυπταν εντός διαμερίσματος επί της οδού Μ.Βόδα στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω διαμέρισμα βρέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, πορτοφολιών, κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και άλλων αντικειμένων.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο διέπραξαν:
Δεκαεπτά (17) διαρρήξεις οχημάτων.
Δεκαοκτώ (18) ληστείες-κλοπές σε βάρος πεζών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τ.Α. Α. Παντελεήμονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών