23/9/10

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, για διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρόμων και κλοπή




Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί πολίτες Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 31 ετών, αντίστοιχα, κάτοικοι Αλιάρτου Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων και κλοπή.
Η σύλληψή τους επετεύχθη, στα πλαίσια στοχευμένης δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε, που αφορούν την κοπή-κλοπή εναερίων χάλκινων καλωδίων ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου περιφερείας μας.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργώντας περιπολία κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου του Ο.Σ.Ε, κατέλαβαν απογευματινές ώρες της χθες (22-09-2010), στο χ/σ 132+000, τους ανωτέρω δράστες να προβαίνουν με την χρήση χειροκίνητου κόφτη μετάλλων, στην κοπή εναέριων χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε.
Στο σημείο ανευρέθηκαν πενήντα δύο (52) τεμάχια καλωδίου χαλκού του ενός (1) μέτρου έκαστο, καθώς και πεντακόσια πενήντα (550) μέτρα ενιαίου τμήματος, έτοιμο για τεμαχισμό. Σε παρακείμενο αγρό με ελαιόδενδρα, βρέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με Βουλγάρικες πινακίδες, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών.
Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.