11/8/10

Επεφταν οι σφαίρες βροχή

Συνελήφθησαν, σήμερα και περί την 04.30 ώρα, ύστερα από έρευνες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι δύο (2) ένοπλοι ημεδαποί, που πυροβόλησαν κατά καφετέριας, εντός της οποίας υπήρχαν θαμώνες που διασκέδαζαν. Οι δύο (2) συλληφθέντες, ηλικίας 23 ετών, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Συνελήφθη, επίσης, μια 20χρονη ημεδαπή, φίλη των δύο δραστών, η οποία κατηγορείται για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση κατά των αστυνομικών που κατεδίωκαν τους δυο 23χρονους, καθώς και ο 60χρονος πατέρας της που, όπως προέκυψε στη συνέχεια, συμμετείχε στις πράξεις των δυο 23χρονων και έφερε γκλόμπ. Ο τελευταίος κατηγορείται για συνέργεια και παράνομη οπλοφορία.
Συγκεκριμένα, σήμερα (11.08.2010) και περί ώρα 01:00, οι δύο 23χρονοι, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, το στάθμευσαν απέναντι από την καφετέρια που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ε. Βενιζέλου και Μυρογιάννη στην περιοχή ¨Μακρύ Γιαλός¨ της Μυτιλήνης. Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και, με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε δύο φορές προς την καφετέρια, εντός της οποίας διασκέδαζαν άτομα, ανάμεσα στους οποίους και πέντε (5) εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας αστυνομικοί και ένας αγροφύλακας, συμπτωματικοί θαμώνες του καταστήματος.
Οι αστυνομικοί, αντέδρασαν αμέσως και επιχείρησαν πεζή να καταδιώξουν τους δύο (2) ένοπλους, οι οποίοι, ωστόσο, κάνοντας αναστροφή επέστρεψαν εκ νέου και πυροβόλησαν άλλες δύο φορές προς την καφετέρια.
Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στη καταδίωξη, πυροβολήθηκε άλλες δύο φορές, χωρίς ωστόσο να τραυματισθεί, στη προσπάθειά του να καλυφθεί σε παρακείμενο χώρο μονοκατοικίας. Στη συνέχεια οι δύο 23χρονοι τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η 20χρονη ημεδαπή, που βρισκόταν πλησίον της καφετέριας αμέσως μετά το περιστατικό, με σκοπό να δυσχεράνει τις έρευνες, επιτέθηκε στους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Ο πατέρας της 20χρονης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συμμετείχε στους τελευταίους δύο πυροβολισμούς κατά του αστυνομικού συνδράμοντας τους δύο 23χρονους.
Από τις ευρείες αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν οι δύο 23χρονοι στην οικία τους και συνελήφθησαν.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι μεταξύ των δραστών και ενός νεαρού ιδιώτη, που πίστευαν ότι ήταν εντός της καφετέριας ύστερα από σχετικό ραντεβού, υπήρχαν προσωπικές διαφορές.
Το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.