24/8/10

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό δραστών ληστείας σε Τράπεζα στην Αλόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των δύο (2) δραστών ληστείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-08-2010) σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.
Ειδικότερα, την 08.05 ώρα οι δύο (2) δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.
Εξερχόμενοι της Τράπεζας οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αλοννήσου. Οδηγός φορτηγού, που είχε σταθμεύσει εξωτερικά της τράπεζας κινήθηκε προς το μέρος τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και εμβόλισε τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι δράστες να πέσουν στο έδαφος, μαζί με τα αφαιρεθέντα χρήματα, τα οποία και εγκατέλειψαν στο σημείο.
Στη συνέχεια με την απειλή του όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό διερχόμενης μοτοσικλέτας, επιβιβάστηκαν σε αυτή και διέφυγαν. Σε κοντινή απόσταση έγιναν αντιληπτοί από δύο (2) αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να τους ακινητοποιήσουν, δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό από Λιμενοφύλακα του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, ο οποίος ομοίως δέχθηκε πυρά από τους δράστες, χωρίς να τραυματιστεί, όταν επιχείρησε να τους ακολουθήσει με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή Βότσι, πλησίον της ακτογραμμής, η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δράστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή αναχώρησε ταχύπλοο σκάφος.
Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα, το οποίο απέστειλε στην περιοχή πλωτά σκάφη και ελικόπτερο, προς εντοπισμό του ταχύπλοου σκάφους. Περί ώρα 10.30 στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. νοτίως νήσου Σκοπέλου, εντοπίσθηκε φουσκωτό σκάφος, χωρίς επιβαίνοντες, με χαρακτηριστικά προσομοιάζοντα με αυτά του σκάφους που αναζητείτο.
Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Κυμάσι Μαντουδίου Εύβοιας, όπου παραδόθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έλεγχο και εξερεύνηση. Όπως διαπιστώθηκε, το σκάφος είχε κλαπεί προ διημέρου από περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.
Οι έρευνες στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.