14/8/10

Λαθραία μεταφορά αλλοδαπών με...τουριστικά λεωφορεία







Τουριστικά λεωφορεία με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εντοπίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση κυκλώματος, το οποίο με σκοπό το οικονομικό όφελος, προωθούσε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση τους, πρώτες πρωινές ώρες της 13-08-2010, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα σε δύο τουριστικά λεωφορεία, με πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής, τη στιγμή που αυτά πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση στο 8ο χλμ της Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.
Στο εσωτερικό του ενός λεωφορείου, ακριβώς πάνω από τον χώρο χειραποσκευών (στην οροφή του οχήματος), εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, όπου είχαν στοιβαχθεί (μπρούμυτα) 11 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά. Σκοπός των λαθροδιακινητών ήταν η μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δεύτερου λεωφορείου, ο οποίος βρισκόταν πίσω από το ψυγείο του οχήματος.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το δρομολόγιο του πρώτου λεωφορείου είχε ως αφετηρία τη χώρα της Γεωργίας και τελικό προορισμό την Αθήνα. Προς αποφυγή πρόκλησης υπονοιών, στα καθίσματά του επέβαιναν νόμιμοι μετανάστες, ενώ προς αποφυγή εντοπισμού των παράνομων μεταναστών θα πραγματοποιούνταν η προαναφερθείσα μετεπιβίβασή τους στο δεύτερο λεωφορείο, σε προγραμματισμένη στάση στη Θεσσαλονίκη.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί των δυο λεωφορείων, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας 51,27 και 55 ετών αντίστοιχα, με την κατηγορία της λαθροδιακίνησης, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.