20/8/10

Τους κατάλαβαν οι τουρίστες

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης, την 17/08/2010 και περί ώρα 23:00 στη Ερμούπολη Σύρου συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας και Ιράκ, ηλικίας 35 και 48 ετών ,αντίστοιχα, κάτοικοι Αθηνών , οι οποίοι φέρονται ως δράστες κλοπών από οικίες και απόπειρας κλοπής σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω δράστες, μεσημβρινές ώρες την 16/08/2010 εισήλθαν εντός οικίας που βρίσκεται στη περιοχή Φοίνικα Σύρου και αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 195€, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δυο ρολόγια χειρός και δυο ipod ,αμέσως μετά εισήλθαν εντός οικίας που βρίσκεται στη περιοχή Μέγα Γιαλό Σύρου και αφαίρεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ,ένα κινητό τηλέφωνο και ένα organizer .
Την 17/08/2010 και απογευματινές ώρες εισήλθαν εντός Ξενοδοχείου που βρίσκεται στη περιοχή Γαλησσά Σύρου με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή .
Κατόπιν της άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, οι δράστες εντοπίστηκαν στο χώρο του λιμένα Σύρου, όπου είχαν μεταβεί προκειμένου να επιβιβασθούν σε πλοίο με σκοπό την διαφυγή τους και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που έγινε στις αποσκευές τους, βρέθηκε το σύνολο των κλαπέντων αντικειμένων, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι δράστες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών