23/8/10

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ληστεία στην τράπεζα στον Πειραιά

Στον Πειραιά, από Αστυνομικούς συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 43 και 24 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «ληστεία», «απειλή», «παράνομη κατακράτηση» και παράβαση του Ν. περί Όπλων.
Ειδικότερα, την 23-08-2010 και περί ώρα 12:28 το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ενημερώθηκε ότι στην Τράπεζα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χ. Τρικούπη γινόταν ληστεία. Αμέσως έγινε γενική κινητοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων που υπήρχαν στην περιοχή, Άμεση Δράση, ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Ασφάλεια, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.
Εκείνη τη στιγμή, από την Τράπεζα έβγαιναν τρέχοντας δύο (2) άτομα, ένα (1) εκ των οποίων οπλισμένο και τα οποία, μετά από καταδίωξη, συνελήφθησαν. Εντός του υποκαταστήματος παρέμεινε ένας (1) ακόμα ένοπλος δράστης, ο οποίος κρατούσε περί τα δεκαοκτώ (18) άτομα, υπαλλήλους και πελάτες της Τράπεζας, με απειλή πιστολιού και δύο (2) χειροβομβίδων.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο που αφορά τις ομηρίες και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις για τον αποκλεισμό της περιοχής, ως και διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με το δράστη, ενώ ακροβολίστηκαν και οι ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ.
Μετά από διαπραγματεύσεις, πλέον των δύο (2) ωρών ο δράστης πείστηκε να αφήσει αρχικά δεκατέσσερα (14) άτομα, πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος. Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε μέχρι την 15.00 ώρα, οπότε και παραδόθηκε.
Στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
Δύο (2) χειροβομβίδες
Ένα (1) πιστόλι TOKAREV
Ένα (1) πιστόλι 22 mm
Τρεις (3) γεμιστήρες
Δεκαεπτά (17) φυσίγγια
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.