13/8/10

Τσεκάριζαν τα σπίτια πριν τα ανοίξουν







Συνελήφθησαν, χθες (11-8-2010) και περί ώρα 12.00 στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με το τοπικό Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 22,25, 26 και 45 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ύστερα από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών «διαρρήξεων» το τελευταίο 5μηνο στην πόλη του Ρεθύμνου, με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού της πόρτας, συγκροτήθηκε μικτή ομάδα αστυνομικών, αποτελούμενη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, αφού επέλεγαν το σπίτι, κτυπούσαν το κουδούνι και εφόσον διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, έριχναν σπρέι – σκληρυντή μετάλλων - στον ομφαλό της κλειδαριάς και στην συνέχεια τον έσπαγαν.
Χτες, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών της μικτής ομάδας, εντοπίσθηκαν τέσσερα (4) άτομα, τα οποία επιχειρούσαν να διαρρήξουν σπίτι στην περιοχή της Καλλιθέας Ρεθύμνου. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Γεωργίας, που κατοικούν στα Μάλλια Ηρακλείου, οι οποίοι δρώντας ως οργανωμένη ομάδα, είχαν διαπράξει, με την παραπάνω μέθοδο στην περιοχή του Ρεθύμνου, τριάντα (30) διαρρήξεις σε κατοικίες, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και φορητούς Η/Υ.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, οι παραπάνω δράστες χρησιμοποιούσαν παραπλανητικά δύο επιβατηγά αυτ/τα, όμοια με αυτά των υπηρεσιών ασφαλείας, ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για αστυνομικούς. Στα αυτοκίνητα αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι – σκληρυντής μετάλλων και μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, λεία των κλοπών που είχαν διαπράξει.
Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, στα Μάλλια Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αστυν. Δ/νση Ηρακλείου, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και επτά (7) συσκευασίες ηρωίνης, χασίς κλπ.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ερευνάται η συμμετοχή τους στην διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων με όμοιο τρόπο δράσης και σε άλλες περιοχές της Κρήτης.
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρεθύμνου.