25/8/10

Στην καρότσα 18΄λαθρομετανάστες


Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 24-08-2010, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 39 ετών, για «Μεταφορά-προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «Αντίσταση», «Κατοχή και χρήση πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας κυκλοφορίας» και άλλα συναφή αδικήματα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά, ένα ΙΧΦ όχημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούνταν ως μέσο μεταφοράς λαθρομεταναστών και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, επιφορτισμένο με το ρόλο του προπομπού.
Τα οχήματα τέθηκαν αρχικά υπο διακριτική επιτήρηση, ενώ παρά τη μετέπειτα χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από τους επιληφθέντες αστυνομικούς, αμφότεροι οι οδηγοί, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο μεν 39χρονος οδηγός του φορτηγού να συλληφθεί πεζός στο χωριό Νέα Αγαθούπολη του Δήμου Μεθώνης, ενώ ο 24χρονος προπομπός να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί λίγο αργότερα στην παραλία της Μεθώνης.
Ακολούθησε έρευνα στο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, όπου βρέθηκαν στοιβαγμένοι, μέσα σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην καρότσα του οχήματος, 18 λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων.
Όπως προέκυψε, αφού οι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν λάθρα στη χώρα μας διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, παρελήφθησαν από τους προαναφερόμενους λαθροδιακινητές, προκειμένου να μεταβούν στον τελικό προορισμό τους, την Αθήνα, όπου έκαστος θα κατέβαλε για τη μεταφορά του το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ .
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.