1/7/10

Μαγαζί άνοιγαν με τα κλεμμένα


Το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, στα πλαίσια ενεργούμενης προανάκρισης – αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που έλαβαν χώρα στην Καβάλα το χρονικό διάστημα από 26-02-2009 έως 05-05-2009, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα πέντε ατόμων που είχε συγκροτηθεί για τη διάπραξη του ανωτέρω κακουργήματος.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών εξακρίβωσαν τα στοιχεία τριών εκ των ανωτέρω δραστών. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 35 ετών και μία γυναίκα, ηλικίας 35 ετών, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας, οι οποίοι (σε συνεργασία με άλλα δύο άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί προς το παρόν), προέβησαν, το παραπάνω χρονικό διάστημα, σε (14) κλοπές-διαρρήξεις διαμερισμάτων, στην Καβάλα, με την ίδια πάντα μέθοδο (θραύση του εξωτερικού «ομφαλού» της κλειδαριάς των θυρών εισόδου των διαμερισμάτων), αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, συνολικής αξίας 91.380,00 €, κατά δήλωση των παθόντων.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφαλείας της Υπηρεσίας μας, εντόπισαν τον προαναφερόμενο 31χρονο Γεωργιανό και σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν στην οικία του, βρήκαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, ειδικά διαμορφωμένα κλειδιά ασφαλείας (πασπαρτού), καθώς και πλήθος χρυσαφικών, κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων, μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκε από ορισμένους παθόντες. Ο 31χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, ενώ, σε συνεργασία με αντίστοιχες Υπηρεσίες Κατερίνης, Λάρισας, Βόλου, Βέροιας, Λαμίας, Κοζάνης, Έδεσσας και Κιλκίς, διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης, από την προαναφερόμενη εγκληματική ομάδα, ανάλογων αδικημάτων στις δικές τους περιφέρειες.