24/7/10

Από την πρόβα νυφικού στο θάνατο

Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο για την οικογένεια της 24χρονης Γεωργίας Σιδέρη από την Αμαλιάδα, που έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα, στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας- Σαβαλίων.
Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες το πρωί, η Γεωργία έκανε πρόβα το νυφικό της αφού στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ντυνόταν νυφούλα και θα παντρευόταν τον αγαπημένο της Τάσο, η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι’ αυτή και το νήμα της ζωής της κόπηκε πρόωρα.
Σφοδρή σύγκρουση
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 5:30 χθες το απόγευμα, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμαλιάδας- Σαβαλίων, ακριβώς έξω από το νέο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ. Η Γεωργία οδηγούσε ένα μπλε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio και είχε κατεύθυνση προς Σαβάλια, καθώς είχε ραντεβού με τη διατροφολόγο της. Την ίδια στιγμή από Σαβάλια προς Αμαλιάδα εκινείτο ένα μικρό βαν που οδηγούσε ο 38χρονος Δημήτρης Μπαχαρίδης από τη συνοικία Παπακαυκά.
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε και τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Γεωργία βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος κατέληξε επάνω σε παρακείμενη μάντρα οικίας. Τα δύο αυτοκίνητα διαλύθηκαν και περίοικοι που άκουσαν το θόρυβο από τη σφοδρή σύγκρουση πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ενώ και διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια.
Απεγκλωβισμός
Αμέσως κλήθηκαν στο σημείο ασθενοφόρο, ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αμαλιάδας και η Πυροσβεστική. Η Γεωργία είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της. Ήταν όμως πολύ αργά, ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά, ενώ ο 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και παραμένει στο νοσοκομείο.
Στο σημείο που έγινε το τροχαίο έσπευσε και ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γιώργος Τσεριώνης, ενώ για λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία για να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα.
Σκηνές τραγωδίας
Στο νοσοκομείο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θύμιζαν αρχαία τραγωδία. Πρώτοι ειδοποιήθηκαν και έφθασαν εκεί η μητέρα της 24χρονης Βασιλική, η αδελφή της Ιωάννα και ο αρραβωνιαστικός της Τάσος. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Γεωργία είχε φύγει από τη ζωή. Η μητέρα της φώναζε το όνομά της για να την ακούσει, η αδελφή και ο αρραβωνιαστικός απαρηγόρητοι για το κακό που τους βρήκε.
Ο πατέρας της 24χρονης Ανδρέας βρισκόταν στην Πάτρα έχοντας δρομολόγιο με το φορτηγό και ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο νοσοκομείο, μην μπορώντας να πιστέψει ότι η κόρη του είχε φύγει από τη ζωή. Συγγενείς και φίλοι άρχισαν να καταφθάνουν στο νοσοκομείο, μην μπορώντας να πιστέψουν το χαμό της Γεωργίας.
Της Γεωργίας που ήταν πολύ χαρούμενη, αφού αυτό το διάστημα έκανε τις ετοιμασίες του γάμου της. Δεν πρόλαβε όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε και σήμερα θα πάει νύφη στην εκκλησία για να ακολουθήσει το δρόμο για τη γειτονιά των αγγέλων. Η κηδεία της θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα.
Μαρία Καραμπάτση