2/7/10

Αφαίρεσαν ζωή εκτός απο αντικείμενα

Μεσημβρινές ώρες της 30-6-2010 στη Καρδίτσα, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής, συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας γιατί μαζί με ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, διέπρατταν

ληστείες σε βάρος ενοίκων διαμερισμάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες εισέρχονταν σε οικίες, νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους, τους δέσμευαν με ταινίες συσκευασίας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω ήταν οι δράστες :

  • ένοπλης ληστείας την 16-05-2010 σε οικία στη Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησαν στο κεφάλι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 31χρονο Σύριο ένοικο, παρουσία της εγκυμονούσης συζύγου του .
  • ένοπλης ληστείας την 23-04-2010 σε οικία στο Μαρούσι, σε βάρος ζεύγους ενοίκων τους οποίους αφού έδεσαν, αφαίρεσαν κοσμήματα και τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του θύματος με το οποίο και διέφυγαν.

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.