24/7/10

Είχαν κλέψει αντικείμενα αξίας 350.000 ευρώ

Στο Χαϊδάρι από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση» , «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ επάγγελμα» και «Ληστεία» οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψη τους είχαν εισέλθει σε οικία στον Κορυδαλλό .
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με δύο (2) ακόμα άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και κατά το τελευταίο οκτάμηνο διέπρατταν διαρρήξεις οικιών στις περιοχές του Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Αλίμου, Γέρακα, Νίκαιας, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και του Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα εισέρχονταν βραδινές ώρες σε διαμερίσματα από ανασφάλιστες πόρτες, αφαιρώντας χρήματα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τα κλειδιά αυτών.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά :
· Μία ληστεία σε οικία στη περιοχή των Θρακομακεδόνων.
· Σαράντα οκτώ (48) διαρρήξεις οικιών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· Το χρηματικό ποσό των 920 Ευρώ.
· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
· Ένα ανδρικό πορτοφόλι που περιείχε Δ.Α.Τ. υπό στοιχεία ημεδαπού.
· Ένα μπλοκ που περιείχε διάφορες τραπεζικές κάρτες.
· Ένα αντρικό ρολόι.
· Ένα χρυσό γυναικείο σετ.
· Δύο (2) ασημένιες χειροπέδες χεριού.
· Μία άδεια ικανότητας οδηγού υπό στοιχεία ημεδαπού.
· Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών για κατοχή-μεταφορά 50.800 γραμμαρίων κάνναβης.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 350.000 Ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.