22/6/10

Περίμενε δυόμιση ώρες ασθενοφόρο!

Η ταλαιπωρία που πέρασε μία 74χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου με φριχτούς πόνους στην κοιλιά φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και κυρίως ιατρών.
Όπως καταγγέλουν τα παιδιά της Θανάσης και Δημήτρης Φραγκούλης η μάνα τους 74ετών ταλαιπωρήθηκε επειδή στο νοσοκομείο του Πύργου δεν υπήρχε εφημερεύων παθολόγος ιατρός.
Χθες το μεσημέρι λόγω δυνατών πόνων μετέφεραν στην κοιλιά την ηλικιωμένη μητέρα τους στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή αισθανόταν δυνατούς πόνους στην κοιλιά.
Την έβαλαν στο τμήμα επειγόντων και περίμεναν να την εξετάσουν ιατροί.
«Μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός παθολόγος και πως θα πρέπει να την πάμε στο νοσοκομείο Αμαλιάδος για να την δει. Μετά από πολλές πιέσεις της έκαναν μία ακτινογραφία αλλά όπως μας ενημέρωσαν δεν υπήρχε γιατρός να την διαβάσει και πως θα πρέπει να πάμε Αμαλιάδα.
Αμέσως αναζητήσαμε ασθενοφόρο για να την μεταφέρουμε όταν ο οδηγός μας ενημέρωσε ότι δεν έχει βενζίνη», επεσημανε ο κ Δημήτρης Φραγκούλης.
«Περιμέναμε για πάνω από δύο ώρες μέχρι να βρεθεί και να μας πάει στην Αμαλιάδα. Πληρώνουμε για ασφάλεια και δεν έχουμε τίποτα. Να έρθουν όλοι αυτοί που μας διοικούν να μας πουν γιατί γίνεται αυτό και τι έχουν κάνει για να διορθωθεί», υποστηρίζει ο κ Θανάσης Φραγκούλης.Η ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στην Αμαλιάδα όπου εκεί οι γιατροί την εξέτασαν και τις έκαναν και δεύτερη ακτινογραφία προκειμένου να βρουν από τι πάσχει.
Για μία ακόμη φορά γίνεται αντιληπτό πως η στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπορέσει να παρέχει τις απαιτούμενες παροχές υπηρεσίες υγείας.
Παναγιώτης Παυλόπουλος