16/6/10

Αλβανοί είχαν σκοτώσει τον ομοεθνή τους

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος του 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, που έλαβε χώρα από 04.00 έως 06.00΄ώρας της 17-05-2010 στην πόλη της Καρδίτσας. Συνελήφθη ένας από τους δράστες (25χρονος υπήκοος Αλβανίας), ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.
Ειδικότερα, από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, ενεργώντας με πρόθεση, γρονθοκόπησαν και προκάλεσαν βαριές σωματικές κακώσεις, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 34χρονο ως άνω υπήκοο Αλβανίας. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν εντός του επιβατικού Ι.Χ. αυτοκινήτου του, επί του πεζοδρόμου Αλεξοπούλου, στην Καρδίτσα, όπου και εντοπίσθηκε την 15.00 ώρα της 18-05-2010. Επιπλέον ο συλληφθείς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μόνιμος κάτοικος Καρδίτσας, αμέσως μετά την πράξη, αναχώρησε από την πόλη της Καρδίτσας για Αθήνα.
Ο δράστης συνελήφθη χθες (15-06-2010) κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Καρδίτσας και φρουρείται κρατούμενος και νοσηλευόμενος σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου την 12/13-06-2010, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από δύο (2) βολίδες πυροβόλου όπλου, που δέχθηκε στην θωρακική χώρα, από άγνωστα άτομα στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε προφυλακισθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ πρόσφατα αποφυλακίσθηκε από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του την 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και της απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα μας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.