10/6/10

Δολοφονική επίθεση στη Ροβιάτα

Δολοφονική επίθεση με μαφιόζικο τρόπο δέχθηκε χθες, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ο 45χρονος Διονύσιος Ντούρος στο δημοτικό διαμέρισμα της Ροβιάτας του δήμου Αμαλιάδας και μέχρι αργά τη νύχτα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαιο θανάτου, καθώς ο 45χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και αμέσως μετά την επίθεση εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι ενήργησαν με μελετημένο σχέδιο και ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 45χρονο.
Από τα δέκα μέτρα
Η δολοφονική επίθεση έγινε στο κέντρο του χωριού, έξω από το καφενείο του πατέρα του 45χρονου, παρουσία του πατέρα του και ενός ακόμη ατόμου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον 45χρονο, μία στο κεφάλι και μία στην κοιλιακή χώρα.
Ο δράστης, που ήταν απόλυτα ήρεμος και πυροβόλησε από απόσταση δέκα μέτρων, φέρεται ότι επεχείρησε να πυροβολήσει και τρίτη φορά, με σκοπό να αποτελειώσει το θύμα, αλλά το όπλο του έπαθε εμπλοκή και τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση προς Πάτρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό σχέδιο των δραστών, ήταν να πυροβολήσουν τον 45χρονο στη διασταύρωση της Ροβιάτας, όπου φέρεται να του είχαν στήσει ενέδρα, αλλά ο σχεδιασμός στην πορεία άλλαξε. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένα αυτοκίνητο λευκό μάρκας Hyundai, στο οποίο επέβαινε σίγουρα ένα άτομο, παρακολουθούσε τον 45χρονο που βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγο και το παιδί του.
Τον ακολούθησε κατά την επιστροφή του στο χωριό και στη διασταύρωση περίμενε και η μηχανή με τον ‘εκτελεστή’, ωστόσο από το σημείο πέρασαν δύο ντόπιοι και η επίθεση δεν έγινε εκεί. Το άτομο που βρισκόταν στο αυτοκίνητο υπέδειξε στον άνθρωπο της μηχανής τον 45χρονο και εν συνεχεία έφυγε από το σημείο με κατεύθυνση προς Πύργο. Την υπόθεση πήρε στα χέρια του το άτομο που επέβαινε στη μηχανή, ο οποίος ακολούθησε τον Ντούρο, περίμενε την κατάλληλη στιγμή και έδρασε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος, όταν είδε τη μηχανή να σταματά, κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και επεχείρησε να μπει μέσα στο καφενείο, αλλά δεν πρόλαβε, αφού δέχτηκε τις σφαίρες. Ο 45χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, καθώς και η αστυνομία.
Ξεσηκώθηκε το χωριό
Μερικά δευτερόλεπτα μόνο χρειάστηκαν για να σηκωθεί «στο πόδι» όλο το χωριό, μην μπορώντας κανείς να πιστέψει τι είχε γίνει. Οι πιο κοντινοί γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς και «πετάχτηκαν» από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να προλάβουν να δουν τίποτα, καθώς οι δράστες, είχαν ήδη εξαφανιστεί.
Συγγενείς και φίλοι του θύματος προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον αριθμό των πινακίδων της μοτοσικλέτας και τα παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές. Μέσα σε λίγα λεπτά όλο το χωριό είχε συγκεντρωθεί έξω από το καφενείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, με τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από τα αίτια και την ταυτότητα των προσώπων. Κανένας όμως δεν είχε να δώσει τις απαντήσεις…
Ο 45χρονος αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου έγινε προσπάθεια από τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή και εν συνεχεία διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, καθώς μία από τις σφαίρες είχε μείνει μέσα στο σώμα του.
Αναζητούν τους δράστες
Στο δημοτικό διαμέρισμα της Ροβιάτας έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η σήμανση και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκε ένας κάλυκας, καθώς η δεύτερη σφαίρα όπως προαναφέρθηκε είχε μείνει στο σώμα του 45χρονου.
Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς μέχρι αργά το βράδυ να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.
Ο Διονύσιος Ντούρος, τον Φεβρουάριο του 1999 είχε εμπλακεί σε ληστεία στην ορεινή Κορινθία και είχε συλληφθεί λίγες ημέρες αργότερα μετά από ανθρωποκυνηγητό στα βουνά της Αρκαδίας. Εξέτισε την ποινή του και πριν από ενάμιση χρόνο περίπου είχε αποφυλακιστεί.
Πέρυσι είχε τραυματιστεί σοβαρά από έκρηξη στην περιοχή του Ναυπλίου και είχε νοσηλευθεί στην εντατική του «Ευαγγελισμού», ωστόσο κατάφερε να γλιτώσει και είχε επιστρέψει και διέμενε στο χωριό.
Μαρία Καραμπάτση