12/6/10

Συνελήφθη ο συνεργός του ψυχρού εκτελεστή

Στα χέρια της Ασφάλειας Αμαλιάδος βρίσκεται ο συνεργός του δράστη της απόπειρας δολοφονίας κατά του Διονυσίου Ντούρου στην Ροβιάτα. Πρόκειται για τον 56χρονο Φ.Ρ από το Αίγιο ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αμαλιάδος.Οι άνδρες της Ασφάλειας έφθασαν στο ίχνη του αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεγαν με ιδιαίτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή.
Τον 56χρονο τον είχαν δει από νωρίς στο χωριό που τριγυρνούσε με το ασημί Hyundai κάτοικοι και είχαν συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Συναντήθηκε με τον δράστη σε τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του χωριού όπου τους είδαν. Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνσης Αχαίας κατάφεραν να βρουν και εντοπίσουν τον 56χρονο και να τον συλλάβουν
«Γνωρίζουμε ότι από άγνωστοι άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πυροβολήθηκε ο Ντούρος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος. Το τμήμα ασφαλείας Αμαλιάδος πραγματοποίησε προανάκριση από την οποία προέκυψε ότι συμμετείχε στην απόπειρα και ένας Έλληνας που βρισκόταν από το απόγευμα στην περιοχή μαζί με τον δράστη.
Είχαν κοινές εμφανίσεις συναντήθηκαν σε κάποιο σημείο και από ότι προέκυψε συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Διονυσίου Ντούρου. Αυτός συνελήφθη και οδηγείτε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος», επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ Μαρτζάκλης που έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Διοικητή της Ασφάλειας Αμαλιάδος κ Βασίλη Κυριακόπουλο.
Χθες στην Αμαλιάδα βρέθηκε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος υποστράτηγος κ Σωτήρης Χρονόπουλος που παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.
Για ληστεία Κινινή
Η δεύτερη επιτυχία της Ασφάλειας Αμαλιάδος είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης της Ληστείας κατά της Ελένης Κινινή στις 28 Σεπετεμβρίου του 2009.
Μετά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Αμαλιάδος κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο δραστών που είναι αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη από άνδρες της Α.Δ. Αχαίας και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
«Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή της Ασφάλειας Αμαλιάδος και τους αστυνομικούς της υπηρεσίας για το γεγονός ότι εργάστηκαν με πάθος και έβγαλαν αυτές τις δυο υποθέσεις καθώς και τους άνδρες της Α.Δ. Αχαίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε στις δυο αυτές υποθέσεις. Η αστυνομία δεν παραπάτα καμία υπόθεση και εργάζεται πάνω σε αυτές μέχρι να τις εξιχνιάσει», τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ Αριστείδης Μαρτζάκλης.
«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες της υπηρεσίας για την εργατικότητα που επέδειξαν και καταφέραμε να εξιχνιάσουμε τις δύο αυτές υποθέσεις καθώς επίσης και τους άστυνομικούς όλων των υπηρεσιών της Α.Δ Ηλείας και Αχαίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε», επεσήμανε ο διοικητής της Ασφάλειας Αμαλιάδος κ Βασίλης Κυριακόπουλος.
Παναγιώτης Παυλόπουλος