19/6/10

Μπλοκάρουν οι συνεχείς έλεγχοι την λαθρομεταφορά στον Έβρο

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 17-06-2010, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, ένας (1) αλλοδαπός, ηλικίας 42 ετών, κατ. Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας δεκαεπτά (17) λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς σήμερα (17-6-2010) θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, από αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά τριάντα δύο (32) διακινητές λαθρομεταναστών, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ (18) συνελήφθησαν εντός του ποταμού Έβρου.