17/6/10

Η απόφαση για την δολοφονία του Θηροφύλακα

Εννέα μήνες μετά την δολοφονία του 31χρονου θηροφύλακα Θοδωρή Παπασπυρόπουλου και τον τραυματισμό του συναδέλφου του Γεωργίου Λάττα εν ώρα υπηρεσίας, οι στιγμές της τραγικής εκείνης νύχτας ζωντάνεψαν την Τρίτη στο Κακουργιοδικείο του Αργοστολίου.
Οι απαντήσεις που περίμεναν όλους αυτούς τους μήνες οι δύο οικογένειες, ιδιαίτερα αυτή του νεκρού θηροφύλακα, από τον 57χρονο κατηγορούμενο Γιάννη Κόλλια για το τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου του 2009 δεν δόθηκαν ποτέ. Ωστόσο, η απόφαση, ήταν καταπέλτης. Ισόβια για την δολοφονία του 31χρονου θηροφύλακα και 22 χρόνια για τον τραυματισμό του συναδέλφου του.
Το τραγικό περιστατικό που είχε συγκλονίσει όλο το νομό, συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου 2009, όπου οι δύο θηροφύλακες περιπολούσαν σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Αμαλιάδας για λαθροθήρες. Οι δύο νέοι άνθρωποι, εντόπισαν τον δράση μέσα στο σκοτάδι και του φώναξαν, ζητώντας να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί.
Η απάντηση ήταν ένας θανάσιμος πυροβολισμός κατά του 31χρονου Θοδωρή Παπασπυρόπουλου και ένας ακόμα εναντίον του συναδέλφου του Γεωργίου Λάττα, που παραλίγο να τον αφήσει τυφλό για πάντα. Ο δράστης του φονικού επέστρεψε σπίτι του, καθάρισε το όπλο του και έπεσε για ύπνο, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του!
Ο 31χρονος Θοδωρής, ήταν πατέρας ενός βρέφους μερικών μόλις μηνών…
«Δεν λύγισε λεπτό…»
Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό της οικογένειας του νεκρού θηροφύλακα βρέθηκε τόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου δεν έλειψε στιγμή από την διαδικασία.
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας μαζί με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου βρεθήκαμε στο πλευρό της οικογένειας σε ότι χρειάστηκε, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να συμπληρώσουμε το κενό που άφησε ο Θοδωρής».
Αναφερόμενος στην στάση του κατηγορούμενου κατά την διάρκεια της δίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας είπε: «Δεν λύγισε ούτε ένα λεπτό ούτε κατά την διάρκεια της διαδικασίας, αλλά ούτε και στο άκουσμα της ποινής.
Για πέμπτη δε φορά, υποστήριξε διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε πει στην αρχική του κατάθεση. Ίσως επειδή δεν είχε κάτι να πει. Ακόμα και στο κάλεσμα του Εισαγγελέα να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε αυτή την πράξη, για να πάρει επιτέλους και η γυναίκα του Θοδωρή μια απάντηση, δεν είχε τίποτα να πει, δεν απάντησε».
«Να αγκαλιάσουμε τα παιδιά του δράστη….»
Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοφόρου είπε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Δικαιοσύνη και όλη τη σύνθεση του Δικαστηρίου που δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς του κατηγορουμένου για την αναβολή της δίκης και διήρκησε μέχρι τις 8 το απόγευμα που βγήκε και η απόφαση».
Τέλος, απευθύνοντας ένα μήνυμα προς όλους, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας είπε: «Δεν πρέπει να απομονώσουμε την οικογένεια και τα παιδιά του δράστη από την κοινωνία, άσχετα με την πράξη του πατέρας τους. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα αγκαλιάσουμε και να τα κρατήσουμε κοντά μας».
Στάθης Πουλιάσης