2/6/10

Μένουν από καύσιμα τα ασθενοφόρα….

Κάτι παραπάνω από ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης καυσίμων αφού πλέον από χθες τα πρατήρια στο νομό αρνούνται να τους προμηθεύσουν λόγω του ότι δεν πληρώνονται έγκαιρα.
Ένα πρόβλημα για το οποίο έχει ενημερωθεί η διοίκηση εδώ και έξι μήνες, όπως υποστηρίζουν τα πληρώματα, χωρίς όμως να το έχει λύσει μέχρι σήμερα.
Η πρωτοβουλία της διοικητού του νοσοκομείου Πύργου κ Ελένης Σιουρούνη να αναλάβει για δύο μέρες τον εφοδιασμό τους με καύσιμα απλώς μεταθέτει την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού θέματος, που έχει να κάνει με την υγεία των κατοίκων του νομού για 48ώρες, που αν δεν διευθετηθεί θα πεθαίνουν άνθρωποι επειδή το κράτος δεν πλήρωσε την βενζίνη των ασθενοφόρων για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο….
Από την πλευρά του ΕΚΑΒ ο Υπεύθυνος για την Δυτική Ελλάδα κ Γρηγόρης Μπαράκος σε δηλώσεις του τόνισε πως έχει ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση της Αθήνας. «Βρισκόμαστε στην διαδικασία επίλυσης του θέματος που έχει προκύψει. Έχει ενημερωθεί η κεντρική διοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπαράκος.
« Τους τελευταίους δυο μήνες, οι ενοχλήσεις μας προς την διεύθυνση του ΕΚΑΒ είχαν ενταθεί χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα ενώ η κεντρική υπηρεσία επιδείκνυε πρωτοφανή αδιαφορία. Όλο αυτό το διάστημα, μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί. Φαντάζομαι ότι τα λεφτά που μας λείπουν από το κράτος, δεν τα έχουν «φάει» οι άνθρωποι που παθαίνουν έμφραγμα ή εμπλέκονται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, παρόλα αυτά τελικά, δυστυχώς, αυτοί θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ακόμα και με …την ίδια τους τη ζωή…. », επεσήμανε ο κ Δημήτρης Λαμπρόπουλος αντιπρόεδρος Σωματείου Πληρωμάτων 3ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ.
Παράπλευρες απώλειες…
Και τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί αφού ο στόλος των οχημάτων του ΕΚΑΒ στην Ηλεία έχει και παράπλευρες απώλειες….«Από τα τρία ασθενοφόρα της δωρεάς των εφοπλιστών, τα δυο βρίσκονται σε συνεργείο της Πάτρας για μεγάλο διάστημα εξαιτίας μηχανικών βλαβών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το ότι η κεντρική υπηρεσία δεν φρόντισε να μας εφοδιάσει με εφεδρικά ασθενοφόρα, να αναγκαζόμαστε σήμερα να δουλεύουμε με ασθενοφόρα που πάρθηκαν το 1995 και έχουν διανύσει πλέον των 500.000 χιλιομέτρων! Ο κατήφορος που είχε πάρει το ΕΚΑΒ από την προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκηση, έχει μετατραπεί σε κατρακύλα…».
Παναγιώτης Παυλόπουλος