19/6/10

Οπλοστάσιο είχε 59χρονος


Συνελήφθη χθες (18–6–2010) και ώρα 10:45, στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ. Α. Ε. Λασιθίου, ένας (1) ημεδαπός ετών 59, για παράνομη κατοχή όπλων κ.λ.π. ειδών οπλισμού και για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών κατά τη διάρκεια γαμήλιας εκδήλωσης που γινόταν στην οικία του.
Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, συνεργαζόμενοι με Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγ. Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Λασιθίου, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν επιτυχώς αστυνομική επιχείρηση, ενεργώντας παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατ’ οίκον έρευνες στην οικία κ.λ.π. αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 59χρονου ημεδαπού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα :
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., μάρκας PIETRO – BERETA, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., μάρκας BROWNING, βέλγικης προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., τύπου REPLICA, αγνώστου μάρκας, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι των 9 m.m., τύπου REPLICA, μάρκας ΕΚΟL, ιταλικής προέλευσης με κενή γεμιστήρα.
Πεντακόσια οκτώ (508) πλήρη αβολίδωτα φυσίγγια των 9 m.m.
Είκοσι οκτώ (28) πλήρη φυσίγγια πιστολίου των 9 m.m.
Είκοσι έξι (26) κενά φυσίγγια πολεμικού όπλου των 7,65 m.m.
Είκοσι έξι (26) κενά αβολίδωτα φυσίγγια των 9 m.m.
Ο συλληφθείς με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Οι ως άνω επιχειρήσεις, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούν οι Υπηρεσίες μας για την καταπολέμηση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και του φαινομένου των άσκοπων πυροβολισμών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, απόρροια των οποίων είναι η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, ακόμα και θανάτων, αθώων συμπολιτών μας.
Οι δράσεις αυτές είναι σύμφωνες με τον γενικότερο σχεδιασμό του Αρχηγείου του Σώματος, της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης και της Διεύθυνσής μας και συμβάλουν στην ενίσχυση και παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.