14/6/10

42 σπίτια είχαν ξαφρίσει

Αστυνομικοί του Τ.Α. Κορωπίου και της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνέλαβαν τρείς (3) αλλοδαπούς , υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 43 και 44 ετών κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία πρωινές και απογευματινές ώρες ,σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής και ενώ οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν σε οικίες είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, είτε διαρρηγνύοντας αυτά και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει σαράντα δύο (42) κλοπές-διαρρήξεις οικιών και αναλυτικά:
· Δεκαοκτώ (18) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Κορωπίου.
· Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Μαρκόπουλου.
· Τρείς (3) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Παιανίας.
· Έξι (6) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Καλυβίων.
· Ένδεκα (11) διαρρήξεις-κλοπές οικιών στη περιοχή Κερατέας.
· Μία (1) διάρρηξη-κλοπή οικίας στη περιοχή Παλλήνης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκαν στην οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, Η/Υ ,κινητών τηλεφώνων, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.
Το πλήθος των κλοπιμαίων θα παραμείνουν στο Τ.Α. Κορωπίου για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.