28/5/10

Δεν πρόλαβε να χαρεί τα κλοπιμαία

Συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 27-05-2010, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», 39χρονος αλλοδαπός, για «Ληστεία κατά συναυτουργία» και παράβαση «Ν. περί Όπλων».
Ειδικότερα, ο συλληφθείς, μαζί με δύο συνεργούς του, μετέβησαν στην περιοχή της Ανάληψης και έθεσαν υπό παρακολούθηση αλλοδαπή οικιακή βοηθό, ακολουθώντας την μέχρι την είσοδο της οικίας, όπου εργάζεται.
Εκεί, αφού την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και τη δέσμευσαν με κομμάτια υφάσματος, ερεύνησαν τον χώρο, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και κοσμήματα, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη.
Μετά την ενημέρωση του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και βάσει της περιγραφής που δόθηκε από περίοικο, ο 39χρονος ληστής εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Στο αυτοκίνητο, όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στην οικία του εντοπίστηκε μία συσκευή εκκένωσης ρεύματος, την οποία κατείχε παράνομα.
Από το Τ.Α. Ανάληψης διενεργείται Προανάκριση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων συνεργών.
Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.