20/5/10

Εξιχνίαση εγκλήματος απο το 2007

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καβάλας, σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του ΚΥΡΙΑΤΖΙΔΗ Ιωάννη του Ανδρέα και της Μαρίας, γεν. 1973 στη Γερμανία, κατοίκου εν ζωή Καβάλας, που έλαβε χώρα το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου 2007 και δηλώθηκε την 28-02-2007 στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, Αστυνομικοί Υπάλληλοι του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας χθες (19-05-2010) μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη.
Με τη συνδρομή Αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης/Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τρεις (3) ημεδαπούς και δύο (2) αλλοδαπούς.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους, ο ένας από τους ημεδαπούς, γεν. το έτος 1966 στη Γερμανία, κάτοικος Φλώρινας, ομολόγησε πως κατά το χρονικό διάστημα 08-01-2007 έως 10-01-2007 με τη συμμετοχή άλλων δύο (2) ημεδαπών (τέως κατοίκων επαρχίας Παγγαίου Καβάλας και νυν Γερμανίας), οδήγησαν τον εξαφανισθέντα, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχε νοικιάσει ο ένας εξ αυτών, σε ορεινή περιοχή του νομού Καβάλας.
Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως τον έδεσαν σε δέντρο, άρχισαν να τον χτυπούν με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να τους επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 10.000 – 15.000 Ευρώ, που ανήκει σε έναν από αυτούς, χωρίς αποτέλεσμα, καθόσον το θύμα ισχυριζόταν πως δεν είχε αφαιρέσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό.
Στη συνέχεια ο συλληφθείς επιτέθηκε στο θύμα με μαχαίρι και τον σκότωσε, ενώ ακολούθως, με τη συνδρομή των δύο συναυτουργών του έθαψαν τη σορό, πλησίον του τόπου που έλαβε χώρα το συμβάν.
Ο δράστης πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2010), μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, όπου και συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος του Ανακριτή Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι δύο (2) προαναφερόμενοι ως συναυτουργοί τέλεσης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αναζητούνται.
Πρωινές ώρες σήμερα (20-05-2010), Αστυνομικοί Υπάλληλοι του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τον εν λόγω κατηγορούμενο, μετέβησαν σε ορεινή περιοχή του δήμου Ελευθερών επαρχίας Παγγαίου Καβάλας και παρουσία του κ. ιατροδικαστή Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, του κ. Προέδρου Πρωτοδικών Καβάλας και του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Καβάλας, τους υπέδειξε τον τόπο του συμβάντος, όπου κατά την ανασκαφή ανευρέθηκαν και περισυλλέγησαν τα οστά