29/5/10

Αρπαξε 10.100 ευρώ φωνάζοντας ζήτω η Αλβανία


Ο δράστης της χθεσινής ληστείας αποδεικνύεται θρασύς αλλά και ιδιαίτερα τολμηρός, αφού λήστεψε την Τράπεζα που βρίσκεται ίσως στο κεντρικότερο σημείο της Αμαλιάδας, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας και μάλιστα σε ώρα αιχμής, στις 12 παρά δύο λεπτά το μεσημέρι.
Η ληστεία, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πατρίδα" διήρκησε μόλις 40 δευτερόλεπτα και οι ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται πλέον στα όσα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της τράπεζας που έχει ‘συλλάβει’ το δράστη κατά την έξοδό του από το κατάστημα.
Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι και κανείς απ’ ότι φαίνεται δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον άνδρα που είχε σταθμεύσει το μηχανάκι του, μικρού κυβισμού, στην πλατεία έξω από την τράπεζα Κύπρου. Ο άνδρας που καθόταν επάνω σε αυτό φορούσε μπλε μακρύ τζάκετ, τζιν παντελόνι και μποτάκια και στο κεφάλι του φέρεται να φορούσε λευκό κράνος.
Για πέντε λεπτά περίπου παρέμεινε στο ίδιο σημείο, προφανώς για να ελέγξει την κίνηση και εν συνεχεία, με γρήγορες κινήσεις κινήθηκε προς την τράπεζα, άνοιξε την πόρτα και κινήθηκε με γρήγορα βήματα στο ταμείο. Εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν μέσα στην τράπεζα ο διευθυντής, τέσσερις υπάλληλοι και μία πελάτισσα, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Ο δράστης όταν έφθασε στο ταμείο έβγαλε μέσα από το τζάκετ ένα πιστόλι, το έστρεψε στον ταμεία και του είπε: «Κάνε πίσω, τα χρήματα». Εν συνεχεία μπήκε μέσα στο χώρο του ταμείου, έσπρωξε τον ταμεία σε δωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της τράπεζας και από το συρτάρι του ταμείου αφαίρεσε όλα τα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ. Ο ληστής έβαλε τα χρήματα και το όπλο μέσα στο τζάκετ και κινήθηκε στην έξοδο, φωνάζοντας: «Ζήτω η Αλβανία».
Βγήκε, επιβιβάστηκε στο μηχανάκι του, χρώματος βυσσινί, και κινήθηκε προς την πλατεία Λαζαράκη, εκεί που βρίσκεται το Δημαρχείο της πόλης και προφανώς έφυγε από τον πίσω δρόμο του Δημαρχείου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό από τους διερχόμε