3/4/10

Αστυνόμος με τα αρνιά στην ...πλάτη

Αστυνόμος της ΓΑΔΑ εντοπίστηκε στην καρδίτσα για λαθρομεταφορά προβάτων υπο κατανάλωση. Στη 1.30 τα ξημερώματα στο 2ο χλμ της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Αθηνών, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, συνελήφθησαν 59χρονος έμπορος και ένας 53χρονος αστυνομικός, για παραβάσεις υγειονομικών και αγορανομικών διατάξεων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο ιδιώτης κατελήφθη να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο - με συνεπιβάτη τον αστυνομικό - μεταφέροντας: α) είκοσι τέσσερα (24) σφαγεία αμνών, β) επτά (7) σακούλες περιέχουσες τεμαχισμένο νωπό κρέας αμνών, γ) δύο (2) δοχεία δεκαέξι (16) κιλών έκαστο ελαιόλαδο και δ) τρεις (3) χαρτόκουτες περιέχουσες εκατόν τριάντα (130) αυγά, χωρίς να κατέχει τιμολόγια αγοράς και χωρίς τα σφαγεία να έχουν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο (κτηνιατρική επιθεώρηση).
Το φορτηγό, το οποίο δεν ήταν κατάλληλα διασκευασμένο για μεταφορά νωπών κρεάτων, είναι ιδιοκτησίας ημεδαπού σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους (5.000) ευρώ. Τόσο το φορτηγό όσο και τα προϊόντα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, κατασχέθηκαν.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη φέρει τον βαθμό του Αστυνόμου Β’, υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και βρίσκεται σε άδεια.