16/4/10

Εκλεβαν και μετά εκβίαζαν τηλεφωνικά μέσω...Μαλανδρίνου!!

Πρωινές ώρες της 13-04-10, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Ασφαλείας Β/Α Αττικής, στο Ν. Φάληρο και στην Αγ. Βαρβάρα συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 30 χρονών και δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ουκρανίας και Ρωσίας 23 και 27 χρονών, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές», «εγκληματική οργάνωση» και «εκβίαση».
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπρατταν κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και τα Ι.Χ.Ε. των παθόντων χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που έβρισκαν μέσα στα διαμερίσματα.
Στην συνέχεια παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ημεδαπό κρατούμενο, έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος προέβαινε, τηλεφωνικά, μέσα από την φυλακή, σε εκβίαση των ιδιοκτητών, απαιτώντας την καταβολή χρηματικών ποσών, από 1.000 έως 5.000 Ευρώ, για να τους επιστραφούν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) περιπτώσεις εκ των οποίων στις επτά (7) κατόρθωσαν να αποκομίσουν το συνολικό ποσό των 8.100 Ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες έξι (6) οι ιδιοκτήτες δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό.
Ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.