9/4/10

Ατίμασε τα παράσημα του

Εκτός αστυνομίας βρίσκεται απο το μεσημέρι ο πολιτικός υπάλληλος της Ασφάλειας Βόλου, που φέρεται να έβαζε στην τσέπη του, χρήματα απο τα ένσημα πολιτών για κατοχή ή αγορά κυνηγετικού όπλου. Ο 32χρονος παύθηκε απο τα καθήκοντα του με απόφαση του τοπικού Διοικητή Ασφαλείας και με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Ο άνδρας αυτός όμως κατέκτησε επάξια τη θέση του στην αστυνομία, για την ηρωική πράξη που έκανε πριν απο 11 χρόνια, αρπάζοντας απο τα χέρια Αλβανού κακοποιού τη χειρομβοβίδα με την οποία κρατούσε ομήρους επιβάτες λεωφορείου στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Ο 21χρονος τότε νεαρός ήταν φαντάρος και είχε πάρει άδεια για να επισκεφθεί τους γονείς του. Σας μεταφέρουμε αναλυτικά το πλούσιο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ του Βόλου:
Απάτη μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας (!) έστησε πολιτικός υπάλληλος της αστυνομίας. Η σύλληψή του έγινε χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την έκταση της απάτης και το ύψος του ποσού που φέρεται να καταχράστηκε.
Ο πολιτικός υπάλληλος, υπεύθυνος για την έκδοση αδειών κυνηγετικών όπλων στην Ασφάλεια Βόλου, κατηγορείται για παράνομη ιδιοποίηση παραβόλων αξίας 4 έως 14 ευρώ για κάθε άδεια.
Υπό έρευνα βρίσκονται πλέον των 10.000 φακέλων έκδοσης ή ανανέωσης αδειών κυνηγετικών όπλων που διεκπεραίωσε τα τελευταία χρόνια ενασχόλησής του με το αντικείμενο ο 32χρονος υπάλληλος. Θέση που κατέκτησε ως τιμή στο πρόσωπό του για την ηρωική του πράξη πριν από 11 χρόνια.
Από τα παράσημα στις χειροπέδες... βρέθηκε ο στρατιώτης τότε, από το Διμήνι, ο οποίος το 1999 κατάφερε να αρπάξει τη χειροβομβίδα από τα χέρια Αλβανού κακοποιού και να απελευθερώσει τους επτά ομήρους σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς.
Ο Νέστωρας Κόκκαλης, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών συγκέντρωσε για τη γενναιότητά του τα συγχαρητήρια όλης της χώρας, βρέθηκε να κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και απάτη κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.
Κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από χθες στο Βόλο και ερευνά την υπόθεση του πολιτικού υπαλλήλου, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.
Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και λάμβανε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα ένσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο των ενσήμων, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ιδιοποιούμενος αυτά παράνομα.
Το όφελος που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση, που δεν απέδιδε στο Δημόσιο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ήταν το παράβολο ένσημο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που κυμαινόταν από 4 έως και 14 ευρώ.
Στην κατοχή και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα.
Η προανάκριση συνεχίζεται και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Στις 15 Ιουλίου 1999 το πανελλήνιο παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την πορεία του λεωφορείου με τους επιβάτες ομήρους από τον Αλβανό κακοποιό. Μέχρι τις 7:25 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, όταν ο 21χρονος στρατιώτης, ένας από τους ομήρους, άρπαξε τη χειροβομβίδα από τα χέρια του Αλβανού και την πέταξε έξω από το λεωφορείο, για να ακολουθήσει η επέμβαση των ΕΚΑΜ που πυροβόλησαν τον κακοποιό.
Ο Αλβανός είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς με 40 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Γουμένισσα Κιλκίς-Θεσσαλονίκη μέσω Πολυκάστρου. Στο ίδιο λεωφορείο με το οποίο ταξίδευε ο Νέστωρας Κόκκαλης από το Πολύκαστρο Κιλκίς, όπου υπηρετούσε για να επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Βόλο και ο οποίος κατάφερε τελικά να δώσει τέλος στην πολύωρη περιπέτειά τους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αίσια έκβαση της επιχείρησης της αστυνομίας.