1/4/10

Στη φάκα η συμμορία με τα καλάσνικοφ

Είναι ληστές τραπεζών αλλά όμως έγδυναν στην κυριολεξία και θαμώνες σε ταβέρνες στην Βαρυμπόμπη και το Μενίδι και τους καταλήστευαν. Σε μια περίπτωση μάλιστα πυροβόλησαν μέσα στο μαγαζί για να εξαναγκάσουν ιδιοκτήτη ταβέρνας να βγεί απο το γραφείο του, όπου είχε κληδωθεί απο το φόβο του. Είναι τα μέλη της αλβανικής συμμορίας που επέλεγαν "μοναχικούς" πελάτες σε αντίθεση μ' άλλη σπείρα που συστηματικά μέχρι τώρα στις ίδιες περιοχές, εισβάλει σε ταβέρνες όπου γίνονται γάμοι, αρραβώνες και βαπτίσια και αρπάζει, υπο την απειλή των Καλάσνικοφ, απο τους καλεσμένους χρήματα και χρυσαφικά.
Όλα ξεκίνησαν χθες βράδυ όπου συνελήφθησαν στην περιοχή Αλιάρτου Βοιωτίας, τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 27 και 28 χρόνων αντίστοιχα, κάτοικοι προσωρινά Μενιδίου Αττικής και Μαρτίνου Φθιώτιδας, για διάπραξη ενόπλων ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αττικής.
Οπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα , οι παραπάνω, είτε οι τρεις τους, είτε και με άλλους αγνώστους μέχρι τώρα συνεργούς τους, ενεργούντες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και αποτελούντες ομάδα, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών. Συγκεκριμένα διέπραξαν δεκατρείς τουλάχιστον ένοπλες ληστείες, ως ακολούθως:
α. Την 20-12-2008 και ώρα 02:25 στην Ν. Ερυθραία Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη, υπαλλήλου και πελάτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ογδόντα (2.080) ευρώ, πυροβολώντας έξι (6) φορές την πόρτα γραφείου όπου ευρίσκετο το χρηματοκιβώτιο χωρίς να καταφέρουν να το ανοίξουν.
β. Την 24-05-2009 και ώρα 03.30 στο Κάστρο Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη και θαμώνων κέντρου διασκεδάσεως, από τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800) ευρώ και έξι (6) κινητά τηλέφωνα, πυροβολώντας φεύγοντας στον αέρα, για εκφοβισμό.
γ. Την 23-08-2009 και ώρα 04:00 στο Μαρτίνο Φθιώτιδος, σε βάρος αλλοδαπού φύλακα εργοστασίου, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εξήντα πέντε (65) ευρώ, πυροβολώντας νωρίτερα στον αέρα, με καραμπίνα, για εκφοβισμό.
δ. Την 10-11-2009 και ώρα 03:20 στην περιοχή Παύλου Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξαναγκάζοντας αυτόν και θαμώνα, να ξαπλώσουν στο δάπεδο και εν συνεχεία αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα, πυροβολώντας και πάλι στον αέρα, πριν αποχωρήσουν.
ε. Την 25-12-2009 και ώρα 01:45 στο Μενίδι Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας, υπαλλήλων και θαμώνα αυτής, απ’ τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό χιλίων διακοσίων (1.200) ευρώ.
στ. Την 17-01-2010 και ώρα 03:30 στο Μενίδι Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη εστιατορίου, απ’ τον οποίο αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων (4.200) ευρώ, πυροβολώντας στην πόρτα γραφείου όπου είχε κλειδωθεί ο παθών δύο (2) φορές και κατά την αποχώρησή τους, άλλες τρεις (3) φορές στον αέρα.
ζ. Την 10-02-2010 και ώρα 20:35, στα Μέγαρα Αττικής, σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και πελατών, απ’ τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό ποσό δέκα χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα (10.570) ευρώ.
η. Την 26-03-2010 και ώρα 11:00 στη Μαλεσίνα Φθιώτιδος, ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων, μαζί με δύο άλλους ομοεθνείς του που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλους δύο τουλάχιστον αγνώστους μέχρι τώρα συνεργούς τους, διπλή ληστεία σε βάρος των υποκαταστημάτων Α.Τ.Ε. και Ε.Τ.Ε., αφαιρώντας χίλια οκτακόσια (1.800) και είκοσι πέντε χιλιάδες και τετρακόσια εξήντα (25.460) ευρώ, αντίστοιχα, διαφεύγοντας με κλεμμένο αυτοκίνητο που ανεβρέθηκε. Στη συνέχεια στον Αγ. Δημήτριο Βοιωτίας και περί ώρα 12:00, με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εξαναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη αυτού να τους το παραδώσει.
θ. Την 28-03-2010 και ώρα 01:00 στη Βαρυμπόμπη Αττικής, σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας και εννέα (9) θαμώνων, από τους οποίους αφαίρεσαν συνολικό χρηματικό πεντακοσίων εξήντα (560) ευρώ, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και τρία (3) ρολόγια, πυροβολώντας φεύγοντας και αυτή την φορά στον αέρα.
ι. Την 29-03-2010 και ώρα 21:30, στην περιοχή Αταλάντης Φθιώτιδος, σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και παρακείμενου Mini Market αφαιρώντας απ’ αυτόν, από υπάλληλό του και πελάτες, συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν τριάντα (1.130) ευρώ πυροβολώντας και πάλι φεύγοντας.
ια. Την 30-03-2010 και ώρα 23:20, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και παρακείμενου καφενείου αφαιρώντας από αυτόν και θαμώνες, συνολικό χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων είκοσι (1.220) ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Στην κατοχή των παραπάνω τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α. Σε κατάλληλα επιλεγμένο σημείο και επιμελώς κρυμμένα, σε αγροτική περιοχή της Αλιάρτου Βοιωτίας:
(1) Ένα πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalasnikof ,
(2) Δυο γεμιστήρες πολεμικού όπλου, μετά φυσιγγίων,
(3) Μια κοντόκανη καραμπίνα, τύπου χράπα – χρούπα με φυσίγγια στη θαλάμη,
(4) Μια χειροβομβίδα,
(5) Ένα ζευγάρι κιάλια,
(6) Δυο κουκούλες, τύπου full face ,
(7) Τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και
(8) Ένα ζευγάρι γάντια, τρία μπουφάν, δυο παντελόνια , φόρμες κ.λ.π.
β. Το συνολικό χρηματικό ποσό τον δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ,
γ. Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα,
δ. Κατασχέθηκε επίσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός εκ των τριών, το οποίο χρησιμοποιούσαν στην παραπάνω δράση τους.
Εκτιμάται βάσιμα, ότι με την σύλληψη των παραπάνω δραστών, των οποίων ερευνάται η συμμετοχή και σ’ άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και την κατάσχεση, κυρίως του κατεχόμενου οπλισμού, τέθηκε τέρμα στην κακοποιό δράση ιδιαίτερα επικίνδυνης εγκληματικής ομάδας, που ενεργώντας με τον τρόπο αυτό, είχε προκαλέσει ανησυχία στις περιοχές που αυτή δρούσε.