17/4/10

Το "μπλιμπλίκι" και η επίθεση στον Χ.Παναγόπουλο


Γράφει ο βασίλης χήτος



Το όνομα του νεαρού άνδρα που συνομιλεί με μέλος του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ πιστεύουν οι διωκτικές αρχές πως έχουν στη διάθεσή τους, όπως αποκαλύπτει αξιόπιστη πηγή στο "crimes on air". Είναι ο επίμαχος διάλογος στον οποίο αναφέρεται και η χαρακτηριστική λέξη "Μπλιμπλίκι". Πρόκειται για 33χρονο αντιεξουσιαστή που στις 5 του περασμένου Μαρτίου στο Σύνταγμα σε πανεργατική διαδήλωση, ήταν παρών όταν προπυλακίστηκε και "γιαουρτώθηκε" ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος. Οι ίδιες πηγές όμως -τις οποίες το "crimes on air" δεν υιοθετεί- επιμένουν πως ο 33χρονος είχε και ενεργή συμμετοχή στο επεισόδιο αυτό. Ο διάλογος αυτός δόθηκε στη δημοσιότητα, πολύ πριν αποκαλυφθούν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, οι άλλες δυο γιάφκες της οργάνωσης, που εντοπίστηκαν στην ίδια πολυκατοικία επι της οδού Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη. Ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών ήταν ο εξής:
Α] Αυτό δεν είδαμε τίποτα εκεί πέρα γενικά στο τέτοιο....Αυτό δεν έχω πάει τώρα, περιμένω τον χοντρό να πάω και εγώ να κάνω το πάνω μέρος, να δω και ο άλλος το κάτω.
Β] Και να σου πω να πάρεις και το "μπλιμπλίκι" μαζί σου. Να μπορείς να ψάξεις επι τόπου.
Α] Επι τόπου; Δεν νομίζω ρε συ να μπορώ. Θα το κατεβάσω στο κέντρο και εκεί θα το...
Απο τη στιγμή που φανερώθηκαν οι δυο τελευταίες γιάφκες του "Επαν. Αγώνα" στην Κυψέλη, οι αστυνομικοί εδώ και λίγες ώρες δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο επίμαχος διάλογος αφορά και γίνεται για να ...καθαριστεί ο χώρος, πιθανόν απο όπλα που υπήρχαν στα δυο αυτά διαμερίσματα.
Η λέξη "μπλιμπλίκι" αποδίδεται σε κατηγορούμενο μέλος της οργάνωσης και μάλλον για τους αστυνομικούς να πρόκειται για το σύστημα ενσύρματης επικοινωνίας που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν ο συνομηλητής και ο "χοντρός" όταν θα πλησίαζαν στην επίμαχη περιοχή, για να μπορέσουν να συνενοηθούν αν παρακολουθούνται απο μυστικούς αστυνομικούς. Ανάλογο σύστημα ενδοεπικοινωνίας φορούσε και ο Λάμπρος Φούντας όταν τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Απομένει και διαπιστωθεί αν όντως ο συνομηλητής είναι ο 33χρονος που βρέθηκε μπροστά απο το κτήριο της βουλής, όταν ο πρόεδρος της ΓΕΣΕE δέχτηκε την επίθεση.