3/3/10

Ο Αντιστράτηγος και ο Αττικάρχης

Ο νέος Αστυνομικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος είναι ο κ. Γιώργος Γαλιάτσος. Ο Αντιστράτηγος που διαθέτει όλα τα προσόντα για να φθάσει ακόμη πιο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Ο Γ. Γαλιάτσος τυγχάνει της αποδοχής και του σεβασμού του αστυνομικού σώματος, καθώς εκτός απο ικανός αξιωματικός, συμπληρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ένστολου "τεχνοκράτη" που είχε και έχει το στρατηγείο του στην οδό Κατεχάκη.
Νέος Αττικάρχης oρίστηκε ο Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπαλάκος, ο οποίος κατά τη θητεία του στην Αντιτομοκρατική, στην Ασφάλεια αλλά και στη ΓΑΔΑ ως Αναπηρωτής Διευθυντής, πέρασε απο πολλές δοκιμασίες.
Ο μέχρι χθες Αττικάρχης Νίκος Σερέτης τοποθετείται στο Αρχηγείο, στον κλάδο οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού.
Α' Αναπληρωτής ΓΑΔΑ αναλαμβάνει o Γιάννης Φουντούλης, Β' Αναπληρωτής ο Υποστράτηγος Φώτης Παπανδρέου, παλαιό στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών και Γ' Αναπληρωτής ο Υποστράτηγος Βασίλης Κορδάλης που αφήνει πίσω του τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετούσε ως Ταξίαρχος.
Διοικητής Ασφαλείας, παραμένει ο Γιάννης Δικόπουλος, ο ρόλος του οποίου θα αναβαθμιστεί με τη σύσταση της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, που ο αρμόδιος υπουργός Mιχάλης Χρυσοχοϊδης φιλοδοξεί να λειτουργήσει στα πρότυπα του FBI.
Τη θέση του στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής διατήρησε και ο Υποστράτηγος Νίκος Στίγκας, ο αξιωματικός που κατάφερε να συλλάβει στη Βοιωτία τον επι 16 χρόνια δραπέτη Νίκο Παλαιοκώστα.