28/2/10

H υπόθεση έχει...βάθος





Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πολύμηνη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα με κατηγορούμενους τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, αλλά και τον πρώην ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, τον αποκαλούμενο «δικαστή με τη μεζούρα» επειδή είχε τη συνήθεια να μετράει το ύψος στις Ρωσίδες συντρόφους της μιας βραδιάς.
Ο Π. Μαντούβαλος αθωώθηκε ομόφωνα αλλά πριν εκφωνηθεί η οριστική απόφαση και για τους υπόλοιπους, ο συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας
Γιάννης Μπολέτσης, την περασμένη Παρασκευή, τα έκανε «λίμπα» στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο επιχειρηματίας αντιλαμβανόμενος πως η πύλη των φυλακών θα ανοίξει γι αυτόν, σηκώθηκε απο το εδώλιο και κατείγγειλε τον πρόεδρο της έδρας για διαφθορά, προσκομίζοντας στο έκπληκτο δικαστήριο και αποδεικτικό υλικό με συνομιλίες που είχε σε ανύποπτο χρόνο ο δικαστής με τον μεσάζοντα αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος ζητούσε απο τον Μπολέτση, «μίζα» 60.000 € για να τον βγάλει …καθαρό.
Μάλιστα ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε με φωνές πως τα χρήματα τα ήθελε ο δικαστής για να φτιάξει το σπίτι της κόρης του.
Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί την Τρίτη, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν καθώς μετά απο τέτοια τροπή δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της έδρας να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή του.
Ποιος όμως είναι ο επιχειρηματίας που προκάλεσε τόσο θόρυβο με τις αποκαλύψεις του.
Ο Γ. Μπολέτσης το καλοκαίρι του 2000 κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε τον Βούλγαρο βομβιστή ονόματι Ιβάν Αλεξάντροφ, για να βάζει βόμβες σε ανταγωνιστικά μ’ αυτόν καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Ως μέλος της ομάδας του επιχειρηματία είχε κατηγορηθεί και ο Γεράσιμος Μαυράκης, τότε σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου που την περίοδο εκείνη έσπευδε

στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να βροντοφωνάξει την αθωότητα του συντρόφου της.
Στο σπίτι του Μπολέτση είχαν βρεθεί δυο περίστροφα, ένα πιστόλι μπρελόκ, 600 φυσίγγια και περισσότερες απο 300 κασέτες.
Ο εκκρεμότητες του Γεράσιμου Μαυράκη με τη δικαιοσύνη έκλεισαν τον Ιούνιο του 2009 ένα ξημέρωμα στην οδό Πειραιώς, όταν του έστησαν άγνωστοι δολοφονική ενέδρα τη στιγμή που με τη μοτοσυκλέτα του, είχε σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη.