25/2/10

Υπόλογος αλλά στα μουλωχτά

Άνω κάτω έχει κάνει με τα κατορθώματά του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε νησί και σε βάρος του οποίου γίνεται κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για διαφθορά.
Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, με τελευταία την κατάθεση επιχειρηματία των Αθηνών, που κατάγγειλε το συγκεκριμένο αστυνομικό, ως επίδοξο βιαστή, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε ως διοικητής σε Τμήμα της Β/Α Αττικής.
Ειδικότερα ο 44χρονος έχει καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή πως ο αξιωματικός μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δια της βίας στην Πάρνηθα «μπαρ γούμαν» και προσπάθησε να τη βιάσει σχίζοντας τα ρούχα της.
Ο διακεκριμένος ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας [φωτο] έκανε χρήση αυτής της κατάθεσης με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί άμεσα ο πελάτης του επιχειρηματίας, όταν το Νοέμβριο του 2007 κατηγορήθηκε για την αρπαγή και τον ξυλοδαρμό 37χρονου μετρ στην Κηφισιά. Την προανάκριση σ’ αυτήν την υπόθεση είχε κάνει ο αξιωματικός που τώρα έχει μπει στο εισαγγελικό μικροσκόπιο.
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλεί η ενέργεια του Αρχηγείου να περάσει στα …μουλωχτά, την απόφαση του για τη διενέργεια και σε υπηρεσιακό επίπεδο, προκαταρκτικής εξέτασης, εναντίον αυτού του αστυνομικού.
Η απόφαση για την προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε σε Υποστράτηγο, ελήφθη καθυστερημένα και κάτω από την πίεση των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων.
Σε τέτοιες περιπτώσεις η ηγεσία του αστυνομικού σώματος, πάντοτε εξέδιδε ανακοινώσεις και ειδικά για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη ...ενεργοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών.
Στην περίπτωση αυτή βέβαια αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι πως ο «ελεγχόμενος» βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία.
Για τον αξιωματικό αυτό υπάρχουν και άλλες δυο σοβαρές καταγγελίες, που όμως προς το παρόν είναι υπο δημοσιογραφική διερεύνηση.