25/2/10

Επίδοξος βιαστής ο "Αξιωματικός των Καμπαρέ";



Γράφει ο βασίλης χήτος



Αποκάλυψη σοκ για τον «Αξιωματικό των Καμπαρέ» που τώρα υπηρετεί σε μεγάλο νησί και για τον οποίο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, έχει διατάξει από την περασμένη Δευτέρα προκαταρκτική εξέταση, για να διερευνήσει αν προσπάθησε να «ιδιοποιηθεί» χρήματα ντόπιων δραστών που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Στη διάθεση του «Crimes on air» ήρθε μια κατάθεση-φωτιά ενός ηχηρού ονόματος της νύχτας των Βορείων προαστίων, που κατηγορεί ευθέως τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για απόπειρα βιασμού νεαρής «μπάρ γούμαν» όταν εκείνος υπηρετούσε ως διοικητής Τμήματος το έτος 2000 σε περιοχή που αστυνομικά υπάγεται στη διεύθυνση Β/Α Αττικής. Ο τότε αστυνόμος φέρεται να παραπλάνησε τη γυναίκα και με το αυτοκίνητό του, να την παρέσυρε στην Πάρνηθα, όπου της έσκισε τα ρούχα προσπαθώντας να τη βιάσει.
Η κατάθεση που περιέργως κρατήθηκε μυστική από τις διωκτικές αρχές, εγγράφως δόθηκε το Νοέμβριο του 2007, όταν ο 44χρονος που δηλώνει «φρουτέμπορος» κατηγορήθηκε για την ολιγόωρη απαγωγή 37χρονου μετρ από το χώρο εργασίας του.
Πιο συγκεκριμένα τον 37χρονο πήραν «σηκωτό» από καφέ-εστιατόριο της Κηφισιάς με τζίπ BMW Χ5, ο 44χρονος φρουτέμπορος μαζί με εύσωμο φίλο του, που στον κόσμο της νύχτας έχει το γνωστό προσωνύμιο ο «Αρκούδος».
Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 37χρονος αφού ξυλοκοπήθηκε αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ στην περιοχή του ΚΑΤ.
Η …απαγωγή έγινε παραδειγματικά επειδή ο μετρ, το προηγούμενο βράδυ είχε διασκεδάσει με φίλους του σε μπουζουξίδικο της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και αρνήθηκε να πληρώσει όλο το λογαριασμό που είχε σε ποτά και λουλούδια.
Την υπόθεση αυτή το Νοέμβριο του 2007 ανέλαβε ο εν λόγω αξιωματικός που τότε υπηρετούσε σε νευραλγική θέση της ΓΑΔΑ. Ο 44χρονος που κατηγορήθηκε για την αρπαγή του μετρ συνελήφθη και μάλιστα κρίθηκε προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στη συνέχεια όμως προχώρησε σε μια ανατριχιαστική καταγγελία για να αποδείξη πως ο αστυνομικός αυτός έχει μένος εναντίον του και άρα είναι υποκειμενική η καταγραφή του γεγονότος όπως αυτή περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας που φέρει μάλιστα και την υπογραφή του.
Ο 44χρονος προσερχόμενος στον αρμόδιο ανακριτή περιγράφει τι είχε συμβεί εφτά χρόνια πριν όταν ο αξιωματικός αυτός ήταν διοικητής περιφεριακού Τμήματος της Αθήνας.
«Ο 1ος μου ξάδελφος –καταθέτει στον ανακριτή- διατηρεί ένα κατάστημα μπαρ στη….το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα. Ο ξάδελφός μου διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον διοικητή του Τμήματος…Ο διοικητής τον κάλυπτε. Βγαίνανε παρέα έξω οι δυο τους. Ο διοικητής είδε την κοπέλα του ντι τζέι στον δρόμο και της πρότεινε να την πάρει στο μαγαζί, την πήγε στην Πάρνηθα. Αυτός ήθελε να έρθει σε συνουσία μαζί της με τη βία αλλά αυτή το απέφυγε. Αυτός της έσκυσε τα ρούχα. Ο ξάδελφός μου έγινε έξαλλος με το περιστατικό αυτό και αντάλλαξαν ύβρεις και είναι αυτός που υπογράφει το διαβιβαστικό της παρούσας υπόθεσης ».
Ο 44χρονος όμως αποκαλύπτει τι έγινε στη συνέχεια και με ποιό τρόπο αμέσως μετατέθηκε ο Αστυνόμος από την επίμαχη περιοχή μετά την απόπειρα βιασμού.
« Ο διοικητής αυτός είπε στον ξάδελφό μου, θα σου κλείσω το μαγαζί. Ο ξάδελφός μου πήγε με τον δικηγόρο του στον [σσ: αναφέρει το όνομα ανώτατου αξ/κου] και κατήγγειλαν το περιστατικό.Μετά την καταγγελία μετατέθηκε ο διοικητής και αυτός είναι σήμερα που υπογράφει το διαβιβαστικό».
Ο ανώτατος αξιωματικός που μετέθεσε τότε τον Αστυνόμο δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο αφού μετά από λίγα χρόνια έφτασε να γίνει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Η τιμωρία του διοικητή ήταν η απομάκρυνση του απ’ αυτήν την περιοχή και έτσι αυτός …πέτυχε να μην κινηθεί εναντίον του πειθαρχική δίωξη, αλλά και ούτε να παραπεμφθεί η υπόθεση του στις Εσωτερικές Υποθέσεις.
Αυτό όμως δεν συνέβη αυτεπάγγελτα ούτε το Νοέμβριο του 2007 όταν η κατάθεση περί απόπειρας βιασμού, καταγγέλθηκε επίσημα στον αρμόδιο ανακριτή.
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο πάντως έδωσε τέτοια βαρύτητα σ’ αυτήν την κατάθεση, που ο 44χρονος φρουτέμπορος μετά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Όσο για το κατάστημα «στριπ σόου» αυτό εξακολουθεί και σήμερα να παρέχει το αισθησιακό θέαμα του και έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα πιο γνωστά της Αθήνας.
Ο τότε Αστυνόμος ανέβηκε στην ιεραρχία και τώρα είναι ανώτερος αξιωματικός. Στην προσπάθεια του μάλιστα να διασωθεί από τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, δεν διστάζει να υπενθυμίζει στο νησί που σήμερα είναι τοποθετημένος, πως στο πρόσφατο παρελθόν, συνεργάστηκε αρμονικά στην ίδια υπηρεσία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου.