23/2/10

Εισαγγελέας για τον "Αξιωματικό των Καμπαρέ"

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον «αξιωματικό των καμπαρέ» που υπηρετεί σε νησί και τώρα φέρεται πως πίεσε υφιστάμενους του, να «μοιραστούν» όλοι μαζί περισσότερα από 20.000 € χρήματα που είχαν κατασχεθεί τον περασμένο φθινόπωρο μετά τη σύλληψη δυο ανδρών για κατοχή ναρκωτικών.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση και αμέσως άρχισε να καλεί στο γραφείο του, τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που πήραν μέρος στη σύλληψη των κατηγορουμένων.
Ήδη από χθες την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου πέρασαν τέσσερεις αστυνομικοί, που είδαν το Τμήμα τους να διαλύεται, μετά την άρνηση τους να γίνουν επίορκοι και να βάλουν στις τσέπες τους, χρήματα από ναρκωτικά.
Το ζητούμενο βέβαια είναι αν αποφασίσουν και σε ποιο βαθμό να μιλήσουν, για κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό στην υπηρεσία τους.
Τη σκυτάλη του αδέκαστου εισαγγελικού λειτουργού, ήρθε να παραλάβει καθυστερημένα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου, που πρόκειται να αναθέσει αντίστοιχη έρευνα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.
Κύκλοι του κ. Οικονόμου στα επικριτικά σχόλια απαντούν, πως ο Αρχηγός δεν είχε άμεση ενημέρωση για τις αποκαλύψεις του τύπου, καθώς το Σαββατοκύριακο απουσίαζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ιωάννινα, όπου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Ο αξιωματικός αυτός δεν είναι η πρώτη φορά που η περίπτωση του απασχολεί έντονα το Αρχηγείο. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από 2,5 χρόνια όταν υπηρετούσε σε νευραλγική θέση στην Αθήνα και …έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τα «στριπτιζάδικα».