18/2/10

Το βαρίδι της οδού Κατεχάκη



Γράφει ο βασίλης χήτος




Εικόνα πλήρους διάλυσης εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία, αφού μετά το χάσιμο της μάχης με το αποκαλούμενο «Έγκλημα του δρόμου» τώρα δείχνη ανίσχυρη να καταπολεμήσει και το οργανωμένο έγκλημα ενώ το κυριότερο μειονέκτημα της, είναι πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας απέναντι τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το αδιέξοδο στο θέμα της ένοπλης βίας εκδηλώθηκε στη Λεωφόρο Συγγρού όταν η …άγουρη ομάδα της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την εντυπωσιακή βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η δυναμική ενέργεια ήταν ένα χαστούκι, σ’ όσα κυβερνητικά στελέχη, είχαν βασιστεί αποκλειστικά στο κομματικό, υψηλόβαθμο πράκτορα της Ε.Υ.Π που τους καθησύχαζε και τους διαβεβαίωνε πως «Το θέμα: τρομοκρατία και ασφάλεια είναι δική μου υπόθεση».
Οι κακές εκτιμήσεις αλλά και οι παρενέργειες που έχει προκαλέσει η εμπλοκή του και σ’ άλλα υπηρεσιάκα θέματα της ΕΛ.ΑΣ έχει ενοχλήσει τόσο πολύ, που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, το στέλεχος αυτό να καταγγελθεί με το όνομα του, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος βέβαια τις νύχτες συνηθίζει να κατεβαίνει πολύ συχνά τη Λ. Συγγρού όχι όμως για να διακρίνει με το έμπειρο μάτι του, τυχόν εναπομείναντα χρήσιμα υπολείμματα της βόμβας στην Εθνική Ασφαλιστική ή να ανακαλύψει πιθανούς νέους στόχους, αλλά ως θαμώνας μπουζουξίδικων και με ιδιαίτερη προτίμηση στην εκρηκτική Σάσα Μπάστα.
Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πλέον έχει πέσει τόσο πολύ στα μάτια τους που τον περιγράφουν ως τον παρακμιακό «Νταλικιέρη» που κινείται πλέον με …σπασμένα τα φρένα.
Ο αξιωματούχος αυτός όμως των Μυστικών Υπηρεσιών διέλυσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετατείθοντας και εκδιώκοντας ικανά άτομα, επειδή δεν ήταν της αρεσκείας του.
Η αρνητική επιρροή είναι τόσο έντονη που με τις επιλογές του τον περασμένο Νοέμβρη έφερε το απόλυτο σκοτάδι στις έρευνες. Από την Αντιτρομοκρατική ξήλωσε ακόμη και τον αξιωματικό του κέντρου επιχειρήσεων και τον μετέθεσε σε περιοχή της Β/Α Αττικής ως διοικητή Ασφαλείας. Τη θέση του στην Αντιτρομοκρατική κατέλαβε με απόσπαση ο μέχρι τότε διοικητής της ίδιας υπηρεσίας Ασφαλείας.
Η απόσπαση του νεόφερτου προϊσταμένου ωστόσο δεν ανανεώθηκε στην Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες, ο αξιωματικός αυτός να επιστρέψει πίσω όχι όμως ως διοικητής αλλά ως υφιστάμενος του αδικημένου αστυνόμου.
Στο αστυνομικό αυτό κτήριο αυτής της περιοχής είχε γίνει μια πολυσυζητημένη τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Το στέλεχος της Ε.Υ.Π που ευθύνεται γι αυτό το χάος, έχει καταστεί πλέον το απόλυτο βαρίδι στην οδό Κατεχάκη και αυτό τελευταία φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί και ο δημοφιλής πολιτικός που έχει πολύ υψηλές βλέψεις στα άμεσα σχέδια του.