17/2/10

Στο μικροσκόπιο το όπλο του αστυνομικού

Από πυρά αστυνομικού είναι το πιο πιθανό πως έπεσε ο 25χρονος αθώος πολίτης στον Βύρωνα, σε συμπλοκή που είχαν άνδρες της Ασφάλειας με επικίνδυνους Αλβανούς ληστές.
Η ιατροδικαστική έκθεση κατέδειξε πως ο νεαρός πατέρας δέχτηκε εννέα συνολικά σφαίρες, οι πέντε εκ των οποίων διαπέρασαν το κορμί του, ενώ οι τέσσερεις προκάλεσαν τυφλά τραύματα, ανάμεσα στη μέση και το λαιμό του άτυχου υδραυλικού.
Το σημαντικό και καθοριστικό στοιχείο όμως στη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο Φίλιππος Κουτσαύτης προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, είναι ότι όταν ο 25χρονος δέχτηκε όλες τις βολίδες, βρισκόταν με γυρισμένη την πλάτη του, προς το φονικό όπλο.
Σύμφωνα με την αυτοψία πίσω από τον υδραυλικό ήταν τοποθετημένος στην αυλή πολυκατοικίας, αστυνομικός με πολιτικά που σημάδευε και πυροβολούσε τον έναν από τους δυο ληστές ο οποίος είχε ταμπουρωθεί με τις χειρομβοβίδες ακριβώς απέναντί και μέσα στο φούρνο.
Ο ανυπεράσπιστος πολίτης από το σταθμευμένο του αυτοκίνητο προσπάθησε να διασχίσει πεζός προς τον φούρνο τον μικρό δρόμο όταν δέχτηκε τις σφαίρες.
Κάτι που σημαίνει πως ο 25χρονος μπορεί να βρέθηκε κατά λάθος στο πεδίο βολής του αστυνομικού ή το πιο πιθανό ο άνδρας της Ασφάλειας να τον πέρασε για συνεργό του ληστή και να τον γάζωσε με σφαίρες, θέλοντας να προστατέψει τη ζωή άλλου συναδέλφου που ήταν ήδη πεσμένος δίπλα στο δρόμο και βαριά τραυματισμένος.
Η επιβεβαίωση ή όχι της εκδοχής οι βολίδες να προέρχονται από το πιστόλι του αστυνομικού θα φανεί από τη βαλλιστική εξέταση αλλά και τη σύγκριση με το όπλο του κακοποιού που κατασχέθηκε.