16/2/10

Λάφυρα τα όπλα αστυνομικών

Με τα νεύρα των διωκτών τους φαίνεται πως παίζουν οι ένοπλες οργανώσεις στην Αττική καθώς όπως όλα δείχνουν, μέλη τους κρύβονται πίσω από την εντυπωσιακή αφαίρεση οπλισμού σε πλήρωμα περιπολικού, δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφορίας Αμαρουσίου, στον αριθμό 32 της Λεωφόρου Κηφισίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Crimes on air» οι δυο δράστες «έδωσαν» ραντεβού με τους δυο άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος στον πολυσύχναστο δρόμο, ύστερα από τηλεφωνική κλήση που έγινε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε πως «κάτι ύποπτο συμβαίνει στην ΔΥΟ Αμαρουσίου».
Όταν το πλήρωμα του περιπολικού κατέφθασε στο σημείο επικρατούσε απόλυτη ησυχία, ξαφνικά όμως ξεπρόβαλαν οι φιγούρες των δυο ενόπλων, που με φωνές κάλεσαν τους ένστολους να παραδώσουν τα όπλα τους αλλά και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν.
Οι δράστες κουβαλώντας ως λάφυρα, τον ατομικό οπλισμό των δυο αστυνομικών, χάθηκαν στο σκοτάδι και εξαφανίστηκαν με άγνωστο μεταφορικό μέσο.
Κατά μια άλλη εκδοχή οι αστυνομικοί που περιπολούσαν εποχούμενοι, εντόπισαν τα δυο ύποπτα άτομα στο σημείο, δίπλα σ' ένα σταθμευμένο ασημί αυτοκίνητο και αφοπλίστηκαν όταν απο μόνοι τους επιχείρησαν αιφνιδιαστικά να διενεργήσουν σωματικό έλεγχο.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σε σήμα καταδίωξης που έκαναν στη συνέχεια μέσω του "100" το ασημί όχημα βρέθηκε να κινείται λίγα λεπτά μετά στην κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος του Νέου Ψυχικού. Ένας απο τους επιβάτες μάλιστα πυροβόλησε κατά μοτοσυκλετιστών της ομάδας "ΔΙΑΣ" στην Λεωφόρο Κηφισίας 173 με αποτέλεσμα η καταδίωξη να πάρει τέλος.
Οι δυο πρώτοι αστυνομικοί πάντως στο σημείο της εφορίας Αμαρουσίου διέκριναν μόνο δυο άγνωστα άτομα, το πιο πιθανό όμως είναι να υπήρχε κρυμμένη και υποστηρικτική ομάδα για παν ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με τις περιγραφές του πληρώματος οι ένοπλοι μιλούσαν καλά ελληνικά, αλλά με προφορά που παραπέμπει σε δεύτερης γενιάς μετανάστες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των αρχών που θέλουν στη νέα φουρνιά των ομάδων ένοπλης πάλης να έχουν εισχωρήσει συγκεκριμένοι Αλβανοί. Ο ένας μάλιστα απ' αυτούς αναζητείται ήδη για τη συμμετοχή του στους "Πηρύνες της Φωτιάς".
Η συμβολική αλλά άκρως επικίνδυνη ενέργεια των ενόπλων, θυμίζει χτύπημα σοβαρής τρομοκρατικής οργάνωσης που στόχο έχει να απαξιώσει τους λίγους –ευτυχώς- αξιωματούχους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που με τις…μεγαλοστομίες επιμένουν πως θα είναι οι τελικοί νικητές στην μάχη με τους τρομοκράτες.
Η αρπαγή οπλισμού είναι η πρώτη ενέργεια που έκαναν οι αποκαλούμενοι «Νεοτρομοκράτες» κατά αστυνομικών, μετά την αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.