15/2/10

Θάνατος στο Λιστόν

Το παιχνίδι της μοίρας …σημάδεψε 24χρονο φοιτητή που σπούδαζε στις Η.Π.Α αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Κέρκυρα για να επισκεφθεί την οικογένεια του.
Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός πριν από είκοσι ημέρες σε διαμέρισμα σ’ ένα από τα καντούνια στην περιοχή του «Λιστόν». Όπως αποκάλυψε φίλος του στους αστυνομικούς, το προηγούμενο βράδυ έκαναν ομαδική χρήση ηρωϊνης και έπεσαν για ύπνο αλλά ο φοιτητής δεν ξύπνησε ποτέ.
Ο χρήστης που κατέληξε, πριν από δώδεκα χρόνια «έπαιξε» για πρώτη φορά με το θάνατο σε ηλικία έντεκα ετών, όταν κάνοντας μπάνιο στο νησί με την γιαγιά του στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας, παρασύρθηκαν από τα κύματα στα βαθιά νερά.
Για να τους γλυτώσει στα νερά έπεσε και ο παππούς του, που μαζί με την ηλικιωμένη γυναίκα του πάλευαν για να κρατήσουν το εγγονάκι τους στην επιφάνεια.
Οι υπόλοιποι κολυμβητές που έσπευσαν σε βοήθεια πρόλαβαν το αγοράκι, ο παππούς και η γιαγιά του όμως βρήκαν υγρό θάνατο.
Στο νησί οι τοπικές αρχές εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους καθώς μετά απ’ αυτό το τραγικό περιστατικό, 18χρονη κόρη γυναίκας που υπηρετούσε στο αστυνομικό σώμα οδηγήθηκε στο θάνατο, πιθανόν από χρήση σκληρών ναρκωτικών και κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Όλοι φοβούνται για νοθευμένη δόση που σκοτώνει χρήστες-παιδιά.
Πριν από τους δυο θανάτους ο Διοικητής Ασφαλείας Κέρκυρας Δημήτρης Μπινιέρης σχολιάζοντας τη σύλληψη για κλοπές 15χρονων που είχαν μπλέξει στα δίχτυα της ηρωϊνης, είχε πει προφητικά : « Έρχονται χειρότερες ημέρες στη νησί. Οι διωκτικές αρχές περιοριζόμαστε στην καταστολή, η κοινωνία όμως και οι φορείς πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν ».